Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 0-2

02Της Ιωάννας Χατζηιωάννου

Μία μοναδική ευκαιρία για να πλησιάσει περισσότερο τη γραμμή της ανόδου είχε χθες η ΑΕ Αλεξάνδρειας, δεδομένου του πολύ δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί για την ομάδα του Τόλη Τερζή. Ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, παίζοντας έξυπνα και κλείνοντας σωστά τους διαδρόμους προς την εστία του Καρασκόρδα, πέτυχαν σημαντική νίκη και σκαρφάλωσαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με το Μακροχώρι.

Οι “πράσινοι” που αγωνίστηκαν με όλα τους τα μεταγραφικά αποκτήματα, αφού και ο Τεπετός είχε δικαίωμα συμμετοχής, δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την ελαφρά υπεροχή τους στην αρχή του αγώνα. Η πολύ καλή ευκαιρία του πρώην παίκτη του Τυλυκράτη στο 12′ ήταν η μοναδική ουσιαστική φάση για τους γηπεδούχους. Στο 17′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν με τραυματισμό τον νεαρό ταλαντούχο Λάζαρο Γελαδάρη (που ενθουσίασε σε πρόσφατη δοκιμή του στον Ολυμπιακό), με τον Τζιάμα να περνά στη θέση του.

Ο Αχιλλέας άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοση του και στο 43′, στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα κατάφερε να προηγηθεί, όταν ο Νάκας κινήθηκε ωραία στον άξονα και με κάθετη πάσα βρήκε τον Κλιάνη, οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Στην επανάληψη και ενώ όλοι περίμεναν πως η Αλεξάνδρεια θα αντιδράσει, εντούτοις ο Αχιλλέας ήταν αυτός που διατήρησε την υπεροχή και κατάφερε χωρίς προβλήματα να ανακόπτει οποιαδήποτε επιθετική πρωτοβουλία των γηπεδούχων. Η μοναδική φορά που η άμυνα ολιγώρησε, ο Κίτσας παραλίγο να χριστεί σκόρερ στο 73′, το σουτ όμως που επιχείρησε μπλόκαρε ο Καρασκόρδας.

Δύο λεπτά αργότερα, η…σεμνή τελετή θα λάβει τέλος, όταν ο Τζιάμας με ατομική προσπάθεια έφτασε στο ύψος της περιοχής, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Κωτσιαρίδη και ο νεαρός παίκτης του Αχιλλέα με ψύχραιμο πλασέ διπλασίαστε τα τέρματα της ομάδας του.

Οι ευκαιρίες των Τεπετού (85′) και Κίτσα (90+1′) δεν άλλαξαν την κατάσταση και έτσι η ομάδα της Πιερίας πέτυχε την 7η νίκη στο πρωτάθλημα, φτάνοντας το Μακροχώρι στην 2η θέση. Αντίθετα, η ΑΕΑ βρίσκεται πλέον σε δυσχερή θέση και ακολουθεί ένας…γολγοθάς για την ομάδα του Τόλη Τερζή, με δύσκολους αγώνες ειδικά εκτός έδρας.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ.Κοτσάνης, με βοηθούς τους κ.κ. Χατζηνάκο και Ζήδρα (Δράμας)

Συνθέσεις

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Κύρου, Πιπιλιάρης, Μυλωνάς, Παπαδόπουλος, Κεστελίδης, Ζωγράφος, Καμπερίδης (46′ Παπαδημητρίου), Αβραμίδης (54′ Βλάχος), Κίτσας, Τεπετός, Παπαδόπουλος Α.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Καρασκόρδας, Μπαγγέας, Μπέης, Γελαδάρης (17′ λ.τ. Τζιάμας), Μπαγλαρίδης, Παυλίδης, Θαμνόπουλος, Ευαγγελόπουλος (61′ λ.τ. Κωτσιαρίδης), Κλιάνης, Μπεκιάρης, Νάκας (65′ λ.τ. Αγγελάκης)

*Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για τη διαιτησία του κ. Κοτσάνη. Οι Πιερείς υποστηρίζουν πως άφησε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, με αποτέλεσμα και οι τρεις αλλαγές να είναι αναγκαστικές λόγω τραυματισμών.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected