Γ Εθνική / Τοπικά

ΑΟ Κάστωρ – ΦΑΣ Νάουσα 1-0

6c02e18a43b9a2b8c0865914fd918d6b_XL

Μία πολύ σημαντική νίκη και ένα μεγάλο βήμα για την άνοδο στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική πέτυχε ο ΑΟ Κάστωρ, επικρατώντας του ΦΑΣ Νάουσα με 1-0. Η ομάδα του Πέτρου Τσούκλη, σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, πέτυχε μία νίκη που ίσως αποδειχτεί πολύτιμη στη συνέχεια, επί ενός αντιπάλου που πάλεψε στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε δύο πολύ καλές ευκαρίες που δημιούργησε.

Το παιχνίδι, παρόλο που δεν βοηθούσε ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, ήταν θεαματικό, με πολλές φάσεις εκατέρωθεν αλλά και αρκετά σκληρό σε πολλά σημεία, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του κ. Κατσικογιάννη. Τον αγώνα παρακολούθησαν 100 περίπου θεατές και ξεκίνησε με μία πολύ καλή ευκαιρία των γηπεδούχων, όταν στο 6ο λεπτό ο Αντωνιάδης έκανε ωραία κίνηση από δεξιά και ο Πασχάλης Αργυρίου με προβολή την τελευταία στιγμή, απεσώβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Ο μεγάλος όμως πρωταγωνιστής του φετινό ΑΟ Κάστωρ, Κώστας Σίμου, ο οποίος έχει τραβήξει τα βλέμματα του Ολυμπιακού, ο οποίος ζήτησε να τον δοκιμάσει, με μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια στο 24′ άνοιξε το σκορ, αποφεύγοντας κατά σειρά Μανδάλη και Παπαδόπουλο. Το γκολ αυτό έμελλε να ήταν η μοναδική σημαντική φάση του πρώτου μέρους, με μόνη αξιοσημείωτη φάση ένα μακρινό σουτ του Μπουλγουρίδη στο 44′ που πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη ο Βασίλης Αργυρίου πέρασε και τον Παπαδή στη θέση του Μανδάλη, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, ρισκάροντας για την ισοφάριση. Στο 61΄ο νεοεισελθών έχασε πολύ καλή ευκαιρία, όταν ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής, έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Πασχάλη και η μπάλα πέρασε άουτ. Λίγα λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης επιχείρησε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να έχει την ίδια κατάληξη.

Στο 78′ ο Γκούρλιας θα προσπαθήσει να πετύχει το γκολ της…χρονιάς, αλλά το εντυπωσιακό βολέ θα αποκρούσει με τα πόδια ο Παπαδόπουλος. Στο 85′ ήταν η σειρά του Κοσμίδη να κάνει την μεγάλη απόκρουση, όταν ο Καραλιόπουλος από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να νικήσει τον Καστοριανό πορτιέρο.

Με τη νίκη αυτή ο ΑΟ Κάστωρ, κατά ένα μεγάλο ποσοστό βρίσκεται κοντά στην ιστορική άνοδο αν και μετριάστηκε αρκετά από τον σοβαρό τραυματισμό του Μήνου στο 73′, επαναφέροντας μνήμες από τον αγώνα της περασμένης Κυριακής στην Κοζάνη και τον σοβαρότατο τραυματισμό του Νίκου Τζώτζη.

Ο ΦΑΣ Νάουσα, παρόλο που στο δεύτερο μέρος είχε την υπεροχή και δημιούργησε τις προυποθέσεις, εντούτοις έφυγε από τη μακρινή Καστοριά χωρίς το θετικό αποτέλεσμα και απομακρύνθηκε έτσι αρκετά από την πρώτη θέση. Η ομάδα του Βασίλη Αργυρίου την επόμενη αγωνιστική εκτίει το προγραμματισμένο ρεπό της και στόχος πλέον είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συγκομιδή στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Συνθέσεις

ΑΟ Κάστωρ : Κοσμίδης, Καρανάσιος (49’ Κοκοβίδης), Τραντας, Δηνάδης, Παπαθανασίου, Γκούρλιας, Σίμου (88’ Δασκουλίδης), Μήνος (73’ Μαλεγκάνος), Αντωνιάδης Γ., Τσούκλης, Τάσιος.

ΦΑΣ Νάουσα: Παπαδόπουλος, Μπουλγουρίδης, Αργυρίου Γ., Μανδάλης, Παπαδής, Καραλιόπουλος, Αργυρίου Π., Νίκου (31’ Ιωαννίδης/ 88’ Κωνσταντινίδης), Πασχάλης, Πιπινίκας, Γασπαράτος, Περηφανόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected