Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Δ’ Εθνική (3ος όμιλος) – Για ποιον θα είναι…φαρμακερή η 13η αγωνιστική;

Για τους προληπτικούς το νούμερο 13 αποτελεί…κόκκινο πανί, για κάποιος άλλους αντίθετα ο τυχερός αριθμός! Το ίδιο ισχύει και στην αυριανή 13η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Δ’ Εθνικής, καθώς κάποιες από τις ομάδες θα…χαμογελάνε στο τέλος και κάποιες άλλες θα αποχωρούν απογοητευμένες από τον αγωνιστικό χώρο. Και αυτό γιατί πλέον τα περιθώρια στενεύουν (θυμίζουμε ότι το…μίνι πρωτάθλημα ολοκληρώνεται σε 22 αγωνιστικές) και σίγουρα η αυριανή μέρα θα κρίνει πολλά για την τύχη αρκετών ομάδων.

Μία αγωνιστική που πέρα από την κρισιμότητα που τη χαρακτηρίζει, αποκτά και ξεχωριστή σημασία για έναν πολύ σημαντικό λόγο, που προήλθε από την έρευνα του Imathia Sports News και έχει προκαλέσει απίστευτο ντόρο (χαρακτηριστικό είναι το άρθρο της χθεσινής Αθλητικής Μακεδονίας & Θράκης που έκανε λόγο για ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για τα επιτεύγματα της Κοζάνης). Η άμυνα των πρωτοπόρων δεν έχει δεχτεί γκολ στα μέχρι στιγμής παιχνίδια της στο πρωτάθλημα και αυτό αποτελεί πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Μάλιστα αν δεν δεχτεί τέρμα απέναντι στην ΑΕ Αλεξάνδρειας αύριο, αυτόματα τίθεται επικεφαλής του σχετικού πίνακα, καθώς η μολδαβική Veris FC Sîngerei που πέτυχε κάτι τέτοιο, στην αντίστοιχη αγωνιστική δέχτηκε γκολ!

Πέρα όμως από τα ρεκόρ και τις εξωαγωνιστικές παραμέτρους του συγκεκριμένου αγώνα, η αυριανή μάχη προβλέπεται συναρπαστική, καθώς οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί για την άνοδο στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική. Η ομάδα του Τόλη Τερζή βρίσκεται με την…πλάτη στον τοίχο και η νίκη στην έδρα της Κοζάνης αποτελεί μονόδρομο. Δύσκολη η αποστολή για την ομάδα του Γιδά, ειδικά από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι, εκτός του μηδέν στην άμυνα, έχει να επιδείξει και αξιομνημόνευτη επιθετική λειτουργία και τον τρόπο να βρίσκει πάντα δίχτυα.

Το μενού περιλαμβάνει όμως και ένα Ημαθιώτικο ντέρμπι, που “μαγνητίζει” τα βλέμματα τόσο για τον τοπικό χαρακτήρα αλλά και γιατί οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Οι “ασπρόμαυροι” του Γιάννη Κερλίδη θέλουν να παραμείνουν στη δεύτερη θέση και στο…κυνήγι της Κοζάνης αλλά και να πάρουν τη ρεβάνς της ήττας του πρώτου γύρου στα Λευκάδια (1-2). Οι “κυανόλευκοι” του Γιώργου Τυριακίδη, οι οποίοι είδαν με…ευχαρίστηση τον ΑΟ Κάστωρ να χάνει δύο βαθμούς στα χαρτιά, θέλουν τη νίκη για να κάνουν ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική, αφού μην ξεχνάμε ότι επτά θα είναι οι ομάδες που θα ανέβουν από τον 3ο όμιλο.

Ο τρίτος της βαθμολογίας και μία από τις πιο σταθερές ομάδες της κατηγορίας, Αχιλλέας Νεοκαισάρειας υποδέχεται στην έδρα του τον ΑΟ Κάστωρ. Ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό και για τους δύο αντιπάλους, αφού για τους γηπεδούχους η νίκη θα τους φέρει με το…ενάμιση πόδι στην επόμενη κατηγορία, ενώ για την ομάδα του Πέτρου Τσούκλη θα αποτελέσει μία…εξιλέωση για τους χαμένους βαθμούς μετά την ένσταση των Αεράτων αλλά και μία μεγάλη επιτυχία απέναντι σε μία από τις πιο δυνατές ομάδες του ομίλου.

Στα Γρεβενά διεξάγεται άλλη μία ενδιαφέρουσα συνάντηση, με τον Πυρσό να υποδέχεται τον Παναργειακό Ορεστικού σε ένα παιχνίδι που αποτελεί τεκμήριο για τους δύο αντιπάλους. Οι “πράσινοι” με νίκη θα αποκτήσουν μεγάλο προβάδισμα για την 7η θέση ενώ ταυτόχρονα θέτουν εκτός τους αυριανούς τους αντιπάλους. Αναμένεται μία πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση και αρκετό ενδιαφέρον από πλευράς κόσμου και από τις δύο πόλεις.

Τέλος, στο γήπεδο Κνίδης, το οποίο χρησιμοποιούν τα Αεράτα ως προπονητικό κέντρο, διεξάγεται το ντέρμπι των ουραγών, όπου Γρεβενά και Μακεδονικός Κοζάνης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε έναν αγώνα…δίχως αύριο! Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι με τους 2 βαθμούς της ένστασης έφτασαν στους οκτώ και στην προτελευταία θέση, έχουν μία μεγάλη ευκαιρία αύριο να πλησιάσουν κι άλλο τη γραμμή ανόδου, ενώ θα περιμένουν στραβοπάτημα του συντοπίτη Πυρσού για να  πλησιάσουν στους 2 βαθμούς. Από την άλλη, οι “κυανόλευκοι” παίζουν ίσως το τελευταίο τους χαρτί στην προσπάθεια που κάνουν φέτος για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Ο αγώνας αναμένεται αμφίρροπος και συναρπαστικός και θα έχει ενδιαφέρον ποια αναμέτρηση θα…επιλέξει ο φίλαθλος κόσμος των Γρεβενών!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής, που διεξάγεται αύριο 27/1 και ώρα 15.00μμ (μέσα σε παρένθεση η θέση στη βαθμολογία και στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου):

Γρεβενά Αεράτα (9) – Μακεδονικός Κοζάνης (11)  [3-3]

Πυρσός Γρεβενών (7) – Παναργειακός Αργους Ορεστικού (10)  [1-0]

Μακροχώρι (2) – Λευκάδια (5)  [1-2]

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (3) – ΑΟ Κάστωρ (6)  [3-3]

Κοζάνη (1) – Αλεξάνδρεια (8)  [2-0]

Ρεπό : ΦΑΣ Νάουσα (3)

Η βαθμολογία

Α/Α

Ομάδα

Ν

Ι

Η

ΓΥ

ΓΚ

Β

1

Κοζάνη

8

3

O

24

O

27

2

Μακροχώρι

7

1

3

19

8

22

3

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας

7

1

3

21

14

22

4

ΦΑΣ Νάουσα

7

O

4

19

9

21

5

Λευκάδια

5

3

3

12

10

18

6

ΑΟ Κάστωρ

4

4

3

13

13

15

7

Πυρσός Γρεβενών

4

1

6

11

16

13

8

ΑΕ Αλεξάνδρειας

3

O

8

5

16

9

9

Γρεβενά Αεράτα

2

2

7

7

22

8

10

Παναργειακός Ορεστικού

2

2

7

6

21

8

11

Μακεδονικός Κοζάνης

1

3

6

5

14

6

δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του 3ου ομίλου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected