Κατηγορίες
K20 - K17 - K15 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ολυμπιακός – Άντερλεχτ (2-1) Αλλαγή ο Σούκιας και…πρόκριση!

ολυμπιακος κ20 φαση1Την πρόκριση στους «8» του NextGen Series πανηγύρισε η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, η οποία επιβλήθηκε 2-1 της Άντερλεχτ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πλέον… περιμένει την Άστον Βίλα.

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε τους φιλοξενούμενους για ένα γρήγορο τέρμα. Οι παίκτες του Μπερντ Στορκ επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και απειλούσαν κυρίως από τα αριστερά με τον Λυκογιάννη. Μάλιστα, ο δυναμικός αμυντικός απείλησε πρώτος στο 10’ αλλά ο Ρεφ μπλόκαρε.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυρίαρχοι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 21’ με τον Ιωαννίδη, ο οποίος νίκησε στον… αέρα τους αμυντικούς της Άντερλεχτ από το φάουλ του Βουσιώτη. Στα επόμενα λεπτά, οι Πειραιώτες δεν κατέβασαν… ταχύτητα και αναζήτησαν ένα ακόμα τέρμα, όμως, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λεάντρο με κεφαλιά δεν κατάφερε να σκοράρει, μια και η μπάλα πέρασε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τους Βέλγους, οι οποίοι λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της «επανάληψης», έφεραν το ματς στα ίσια (1-1) με τον Ατσεαμπόνγκ, ο οποίος έκανε το σουτ στο δεύτερο δοκάρι και νίκησε τον Βλάχο.

Στην συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν… στροφές και πίεσαν για το γκολ. Μάλιστα, στο 53’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, έπειτα από κεφαλιά του Ιωαννίδη σε κόρνερ του Γκίνο και ο Τζααμπί πάνω στην γραμμή έδιωξε με το χέρι. Ο αμυντικός της Άντερλεχτ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και ο Ιωαννίδης από τα 11… βήματα δεν αστόχησε, κάνοντας το 2-1.

Οι Βέλγοι προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση για την ισοφάριση, αλλά στο 69’ το σουτ του Τάφρι βρήκε σε ετοιμότητα τον Βλάχο που μπλόκαρε και στο αμέσως επόμενο λεπτό, το πλασέ του Ιωαννίδη πέρασε άουτ.

Στα επόμενα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για κάτι καλύτερο, ωστόσο, η καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού δεν τους επέτρεψε να… ελπίζουν σε κάτι τέτοιο… με εξαίρεση το 85’ όπου ο Ατσεαμπόνγκ έκανε την ατομική ενέργεια και το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ολυμπιακός: Βλάχος, Καραγκούνης, Λεάντρο, Ρουγκάλας, Λυκογιάννης, Μ. Σιώπης, Γκίνο (83′ Σούκιας), Δ. Σιώπης (83′ Βούρος), Λύρας (83′ Παιδάκης), Βουτσιώτης (70′ Παπασάββας), Ιωαννίδης (74′ Βέργος).

Άντερλεχτ: Ρόεφ, Ντ’ Αλμπέρτο, Πεμπά, Χέιλεν, Λουκακού, Ντεντολετέρ, Ταρφίλ, Νταφ (61′ Ριβιτούσο), Ατσέαμπονγκ, Σουμαρέ (46′ Ζαμπί), Ντιαρά (46′ Ενέν).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected