Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Ποιον θα σώσει η…Αγία Βαρβάρα;

Στην πολιούχο Αγία του Πυροβολικού έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες τους οι ομάδες που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη! Οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές προμηνύονται συναρπαστικές, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η ομάδα που θα τερματίσει στην 12η θέση, θα πρέπει να περιμένει το πέρας των μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική και το αν η πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Ημαθίας καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο που θα δημιουργηθεί!

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει στην αυριανή 28η αγωνιστική είναι αναμφίβολα αυτό που διεξάγεται στην Αγία Βαρβάρα (εξ ου και το λογοπαίγνιο με τον τίτλο) ανάμεσα στον τοπικό Αγροτικό Αστέρα και στην ΑΕ Καχόψωρας. Οι δύο ομάδες βρίσκονται ισόβαθμες στην 11η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς και το αυριανό ματς αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εκατέρωθεν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Οι δύο προπονητές προετοίμασαν τις ομάδες τους για τον “τελικό”, με τα πρόβληματα να μη λείπουν για τον Μιχάλη Παντόπουλο, καθώς από το αυριανό παιχνίδι θα απουσιάζουν οι Κώστας Παπαδιάς (τραυματίστηκε στο Νεόκαστρο) και Στάνλεϊ Όμπιντικ (τιμωρημένος). Ο Μιχάλης Αλεξιάδης από την άλλη πλευρά μπορεί να υπολογίζει κανονικά στον Αλέξη Χάμπαλη που εξέτισε την ποινή του.

Ας δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στο αυριανό πρόγραμμα, παραθέτοντας τα με βαθμολογική σειρά :

Αχιλλέας Νάουσας (4) – Αχιλλέας Νεοκάστρου (1)

Η πρώτη από τις δύο δύσκολες εξόδους για τον Αχιλλέα Νεοκάστρου, που πλέον φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μετά το “στραβοπάτημα” του Ατρόμητου Διαβατού την προηγούμενη αγωνιστική. Η έδρα του Αχιλλέα Νάουσας στο Γιαννακοχώρι έχει αποδειχθεί…αφιλόξενη για πολλούς στο φετινό πρωτάθλημα, όμως οι “ασπρόμαυροι”, που μετρούν 8 συνεχόμενες νίκες, δείχνουν αποφασισμένοι να κρατήσουν τα σκήπτρα μέχρι το τέλος. Οι γηπεδούχοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Δημήτρη Θεοδοσιάδη που χτύπησε σε μια ανύποπτη φάση στη Μέση, ενώ αντίθετα ο Βασίλης Ιωάννου έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του.

Απόλλων Αγίου Γεωργίου (8) – Ατρόμητος Διαβατού (2)

Ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται στον Άγιο Γεώργιο. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι με τη νίκη τους την προηγούμενη αγωνιστική με αντίπαλο τον Φίλιππο Μελίκης ουσιαστικά εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Α1 Ερασιτεχνική, υποδέχονται τον Ατρόμητο Διαβατού, που θέλει το “τρίποντο” για να εκμεταλλευτεί τυχόν “στραβοπάτημα” του πρωτοπόρου Αχιλλέα Νεοκάστρου και να επιστρέψει στο ρετιρέ μετά από μία αγωνιστική. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πως θα αντιδράσουν οι παίκτες του Σάκη Παγγούρα μετά το αρνητικό αποτέλεσμα με την ΑΕΠ Βέροιας και το κατά πόσο έχουν τα ψυχικά αποθέματα να διεκδικήσουν τις όποιες ελπίδες απομένουν για τον τίτλο. Σημειώνουμε πως οι “κυανόλευκοι” παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα και αναλογιζόμενοι το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, είναι πιθανό να τερματίσουν χωρίς ήττα, καταγράφοντας την πιο σπουδαία χρονιά στην ιστορία του Ατρομήτου.

Εθνικός Κλειδιού (7) – ΑΕ Χαρίεσσας (5)

Το πλέον αδιάφορο παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για πειραματισμούς, με τους δύο προπονητές να προτίθονται να χρησιμοποιήσουν παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (6) – Φίλιππος Μέσης (10)

Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για να μπορούν πλέον να θεωρούν εαυτούς…κάτοικους Α1 και τη νέα περίοδο. Οι γηπεδούχοι, που δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο, επιστρέφουν μετά το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής, με τον Σάββα Αβετίδη να χρησιμοποιεί και πάλι παίκτες που δεν αγωνιστεί ελάχιστα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Μάκης Γιαννόπουλος από την άλλη πλευρά, ζήτησε από τους παίκτες του να είναι προσεκτικοί στην άμυνα και να επιδιώξουν το γκολ που θα τους δώσει περισσότερες ελπίδες για το θετικό αποτέλεσμα.

Θύελλα Στενημάχου (13) – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (9)

Πολύ σπουδαίο παιχνίδι διεξάγεται στη Στενήμαχο, ανάμεσα στην τοπική Θύελλα και τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων. Οι γηπεδούχοι στοχεύουν στο “τρία στα τρία” στα εναπομείναντα παιχνίδια και στο αυριανό παιχνίδι θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και να πάρουν το “τρίποντο” που θα τους δώσει ελπίδες για τη συνέχεια. Παράλληλα θα…προσεύχονται για ισόπαλο αποτέλεσμα στην Αγία Βαρβάρα, που θα τους φέρει στην τριπλή ισοβαθμία με Αγροτικό Αστέρα και ΑΕ Καψόχωρας. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Λευτέρη Κελεσίδη θέλει τουλάχιστον ένα βαθμό για να μπορεί να…κοιμάται ήσυχη στη συνέχεια αν και το πρόγραμμα μέχρι την 30η αγωνιστική είναι αρκετά ευνοϊκό για τους φιλοξενούμενους.

ΑΕΠ Βέροιας (14) – Κεραυνός Επισκοπής (15)

Η μάχη των ουραγών, όμως η διαφορά ανάμεσα στις δύο είναι…χαοτική! Οι γηπεδούχοι, με 22 βαθμούς βρίσκονται στην προτελευταία θέση και θέλουν μόνο τη νίκη για να ανανεώσουν τις όποιες ελπίδες υπάρχουν για την παραμονή, ενώ οι φιλοξενούμενοι με το αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής (1 βαθμός) και αμυντικής συμπεριφοράς (101 γκολ κατά) θα αγωνιστούν για το γόητρο αλλά και για τη συλλογή εμπειριών των νεαρών παικτών που χρησιμοποιεί φέτος ο Χρήστος Δελητζάκης.

Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 16.00μμ (μέσα στηνπαρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας – ΑΕ Καψόχωρας  (3-1)

Αχιλλέας Νάουσας – Αχιλλέας Νεοκάστρου  (0-1)

Εθνικός Κλειδιού – ΑΕ Χαρίεσσας  (1-3)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Φίλιππος Μέσης  (0-0)

Θύελλα Στενημάχου – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων  (1-3)

ΑΕΠ Βέροιας – Κεραυνός Επισκοπής  (4-1)

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Ατρόμητος Διαβατού  (0-3)

Ρεπό : Φίλιππος Μελίκης

δείτε εδώ τα στατιστικά της κατηγορίας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected