Κατηγορίες
Super League 1

Παναθηναϊκός – Βέροια 1-1

μπενΠρώτη απώλεια βαθμών στη Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό, που έμεινε στο 1-1 με τη Βέροια. Αήττητη παραμένει η ομάδα της Ημαθίας, που ισοφάρισε στο 54′ με τον Μπεν το γκολ του Αμπεΐντ από το 44ο λεπτό.

Δύο τυχερά γκολ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ στη Λεωφόρο, όπου Παναθηναϊκός και Βέροια αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Οι “πράσινοι” πήραν το προβάδισμα στο 44′ με τον Μεχντί Αμπεΐντ να κερδίζει την κόντρα από τον Αναστασόπουλο, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 54ο λεπτό με τον Μπεν, που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα του “τριφυλλιού”.

Έτσι, η ομάδα της Ημαθίας παρέμεινε αήττητη μετά από τρεις αγωνιστικές και μάλιστα έχοντας περάσει από τις δύσκολες έδρες του Πλατανιά και του Παναθηναϊκού. Αντιθέτως, οι “πράσινοι” δεν κατάφεραν να διπλασιάσουν τις νίκες τους στη Λεωφόρο, μετά το 2-0 της πρεμιέρας με τον Παναιτωλικό.

Με τη Βέροια να έχει καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να προσεγγίσει την περιοχή των φιλοξενούμενων. Μόνη απειλή για την εστία του Αναστασόπουλου στα πρώτο 15λεπτο του αγώνα ήταν ένα σουτ και μία κεφαλιά του Μπεργκ, με το πρώτο να καταλήγει άουτ και τη δεύτερη να την εξουδετερώνει ο τερματοφύλακας της Βέροιας.

Δοκάρι ο Μπεργκ, δίχτυα ο Αμπεΐντ

Οι “πράσινοι” άρχισαν να βρίσκουν διαδρόμους στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους να ανοίξουν το σκορ σημειώθηκε στο 42ο λεπτό. Ο Μπαϊράμι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μπεργκ νίκησε τους αντιπάλους του στον αέρα, αλλά η κεφαλιά του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Την ίδια κατάληξη δεν είχε δύο λεπτά αργότερα η προσπάθεια του Αμπεΐντ, ο οποίος μπήκε από αριστερά στην περιοχή της Βέροιας αποφεύγοντας δύο αντιπάλους κι εν συνεχεία στάθηκε τυχερός, αφού στην κόντρα με τον Αναστασόπουλο, που βγήκε χωρίς να σιγουρέψει τη φάση, η μπάλα αναπαύτηκε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0 υπέρ του “τριφυλλιού”.

Η τύχη ευνόησε και τη Βέροια

Με το υπέρ του 1-0, ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και μάλιστα θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν στο 47′ σε διαγώνιο σουτ του Μπαϊράμι μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε σύρριζα από το αριστερό δοκάρι του Αναστασόπουλου.

Τελικά το γκολ ήρθε για τη Βέροια, η οποία άρχισε να ανεβάζει στροφές προκειμένου να ισοφαρίσει. Στο 54ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ, μία διπλή κόντρα στην άμυνα του “τριφυλλιού”, έστρωσε την μπάλα στον Μπεν, που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να πλασάρει για το 1-1. Να σημειωθεί πως στην εκτέλεση του φάουλ, υπήρχαν τρεις ποδοσφαιριστές της Βέροιας και ο σκόρερ Μπεν εκτεθειμένοι, αλλά ο βοηθός θεώρησε ότι δεν επηρέασαν τη φάση, καθώς η μπάλα πήγε σε άλλο σημείο, όπου η “πράσινη” άμυνα δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα

Τι έχασε ο Μπεν!

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και άρχισε να πιέζει τη Βέροια για να ξαναπάρει το προβάδισμα. Στο 61′ ο Μπαϊράμι έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, όταν με σουτ στην κίνηση από αριστερά σημάδεψε την κλειστή γωνία του Αναστασόπουλου, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας πρόλαβε να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, μία κάκιστη προσπάθεια του Νάνο να απομακρύνει, έδωσε στον Μπεν τη δυνατότητα να φύγει μόνος του απέναντι από τον Καπίνο κι ενώ δίπλα του βρισκόταν και ο Μρντάκοβιτς. Ωστόσο, ο Γάλλος επέλεξε να πάει μόνος του για το γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας των “πρασίνων” έβαλε σωστά το πόδι του και κατάφερε να στείλει την μπάλα στο αριστερό του δοκάρι, ενώ ο επερχόμενος Μαρινάκης την απομάκρυνε.

Ακολούθησαν δύο κεφαλιές του Ορέστες, με τον Βραζιλιάνο να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και μία κακή προσπάθεια του Μπεργκ να σουτάρει έξω από την περιοχή, ενώ περίμενε μόνος του ο Ντίνας στα αριστερά. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Χουχούμης δοκίμασε ένα πολύ αδύναμο πλασέ από δεξιά, αλλά ο Αναστασόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να αποκρούσει.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο (90′ Αποστολόπουλος), Αμπεΐντ (79′ Χουχούμης), Λαγός, Μπαϊράμι (75′ Καρέλης), Ζέκα, Ντίνας, Μπεργκ

Βέροια (Γαϊτάνος): Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης (84′ Αποστολόπουλος), Μπάρμπας, Ορέστες, Αμαραντίδης, Όστοϊτς, Μπεν, Καλτσάς (71′ Τραπ), Πέρεθ, Μπαργκάν (41′ Σεγούντο), Μρντάκοβιτς

Γκολ: 44′ Αμπεΐντ / 54′ Μπεν

*sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected