Γ Εθνική / Τοπικά

Αφιέρωμα Imathia Sports News – ΑΟ Κύμης

Μία ανερχόμενη δύναμη στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και με αξιοζήλευτη πορεία τα τελευταία χρόνια θα βρουν στο..διάβα τους οι ομάδες της Ημαθίας. Η έβδομη κατά σειρά ομάδα που παρουσιάζει αποκλειστικά το Imathia Sports News για τους αναγνώστες του είναι ο ΑΟ Κύμης, που φαντάζει ως ένα από τα φαβορί του ομίλου καθώς ο σύλλογος από την ανατολική πλευρά της Εύβοιας έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό οργανωτικά επιτελείο και με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Θωμά, βαδίζει στον σωστό δρόμο και με εντυπωσιακό για τα δεδομένα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων τρόπο.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Κύμης ιδρύθηκε το 1957 και αποτελεί μία από τις πλέον ιστορικές ομάδες της Εύβοιας. Έδρα της ομάδας το πρόσφατα ανακαινισμένο γήπεδο της πόλης (πληθυσμός 4.000 κάτοικοι και με λιμάνι που εξυπηρετεί τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου), το οποίο με τη φροντίδα της διοίκησης, του δήμου αλλά και των χορηγών της ομάδας έγινε πραγματικό στολίδι, έτοιμο να υποδεχτεί τους “κυανόλευκους” για τη νέα περίοδο.

Προπονητής της ομάδας παρέμεινε ο Βαγγέλης Ντόβολης, πρωτεργάτης των επιτυχιών του ΑΟΚ και επικεφαλής των ακαδημιών “Αίολος” που εδρεύουν στα Κριεζά Εύβοιας και έχουν αναδείξει τον Διαμαντή Χουχούμη του Παναθηναϊκού, τον επιθετικό του Πανιώνιου Γιάννη Σίμωση, τον τερματοφύλακα της Καλλιθέας Θανάση Κατσούλη και τον μέσο του Βύζαντα Μεγάρων Ανδρέα Μανδύλη.

Η περσινή χρονιά θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη των ανθρώπων και των φίλων του ΑΟ Κύμης, καθώς ο κυανόλευκος σύλλογος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του τόσο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής, αλλά και την πρώτη θέση στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική, όπου με αντιπάλους τους ΑΟ Μυρίκης,  Ένωση Άσπρα Σπίτια / Αντίκυρα και ΑΟ Στυλίδας είχε την εντυπωσιακή επίδοση με 12-0 τέρματα!

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα της Εύβοιας, δίνοντας…ρεσιτάλ οργανωτικότητας και προγραμματισμού, ανακοινώνοντας 14 μεταγραφές και ισάριθμες αποχωρήσεις πριν την έναρξη της προετοιμασίας! Οι παίκτες που προστέθηκαν στο ρόστερ προέρχονται ως επι τω πλείστον από υψηλότερο επίπεδο και κάποιοι από αυτούς αποτελούν πολυτέλεια για την κατηγορία.

Στην ομάδα ήρθαν οι εξής : Βασίλης Καρατζάς (αμυντικός) από Νίκη Βόλου με θητεία σε Καλλιθέα, Εθνικό Αστέρα, Πανσερραικό, Δημήτρης Τσιάτσιος (αμυντικός χαφ) από Ολυμπιακό Βόλου με θητεία σε Ορέστη Ορεστιάδας, Δόξα Βύρωνα, Λεωνίδιο, Εθνικό Αστέρα, Ηλυσιακό, Λάρισα, Αγροτικό Αστέρα, Διαγόρα, Βέροια, Γλυφάδα, Θανάσης Τσικτσίρης (αμυντικός) από Πανελευσινιακό με θητεία σε Ξάνθη, Ατρόμητο, Μαντούδι, Χαλκηδόνα, Παναιτωλικό, Ηλυσιακό, Ηλίας Δήμου (μέσος) από Μανδραικό, Βασίλης Τσομπάνης (επιθετικός) από Χαλκίδα, Γιάννης Γεωργουδάκης (επιθετικός) από Νέο Ηράκλειο, Διαμαντής Ζωντός (τερματοφύλακας) από Ατρόμητο, Άγγελος Κεμαβόρ (επιθετικός) από Πανναξιακό – πρώτος σκόρερ πέρσι όλης της Δ’ Εθνικής, Βαγγέλης Ανέστης (μέσος) από Ευβοικό, Γιάννης Τριανταφύλλου (επιθετικός) από Ευβοικό, Νίκος Κούτρας (αμυντικός) από Ευβοικό, Νίκος Μήτρου (επιθετικός) από Πανηλειακό με θητεία σε Πανιώνιο, Νίκη Βόλου, Διγενή Μόρφου, Εθνικό Αστέρα, Αίαντα Σαλαμίνας, Λαμία, Καστοριά, Πιερικό, Ένωση Μιδέας, ΑΟ Πόρου, Ζενίτ Τσάσλαβ και τέλος ο Αμπού Φαρούκ (Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός) από Κασσιόπη, με θητεία σε Βύζα Μεγάρων και Ηρακλή Ψαχνών.

Όπως εύλογα διαπιστώνουμε από τις προσθήκες της ομάδας κατά τη διάρκεια του μεταγραφικού παζαριού, ο στόχος που εξαγγέλθη δια στόματος του προέδρου κ. Παναγιώτη Θωμά περί προσπάθειας για σωτηρία, δεν συμβαδίζουν με τα…γεγονότα καθώς το ρόστερ του ΑΟ Κύμης θεωρείται από τα πλέον έμπειρα για το επίπεδο της Γ’ Εθνικής.

Στα φιλικά προετοιμασίας η ομάδα του Βαγγέλη Ντόβολη έφερε τα εξής αποτελέσματα : με ΑΟ Αυλωναρίου (3-0) με Προοδευτική στον Κορυδαλλό (1-2), με Βύζα Μεγάρων εντός (0-0), με ΑΠΚΟ Δροσιάς (1-0), με Ηρακλή Ψαχνών (0-1), Α.Ο. Σταμάτας (1-3).

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected