Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε και το εμπόδιο του Γάλλου και Νο28 του κόσμου, Αρτούρ Ριντερκνές και εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά του EFG Swiss Open Gstaad.
Ο Έλληνας τενίστας και Νο85 του κόσμου επικράτησε με 6-3, 3-6, 6-3 μετά από μία ώρα και 43 λεπτά, επιστρέφοντας σε ημιτελικό ATP μετά από το τουρνουά του Ντουμπάι το 2025 το οποίο και είχε κατακτήσει.
Με 89% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (42/47), αλλά και αποτελεσματικός στις ευκαιρίες για break (2/4) ο Τσιτσιπάς έφτασε τις τρεις σερί νίκες σε τουρνουά, για πρώτη φορά μετά το φετινό Madrid Open.
Όπως αναφέρει το Tennis24, ένα break (3-1) κι ένα μεγάλο hold (έσβησε break-point) ήταν αρκετά για τον Τσιτσιπά για να πάρει προβάδισμα με 1-0. Με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Ριντερκνές, ο οποίος με ένα break (3-1) και κρατωντας εύκολα το σερβίς του έκανε το 1-1.
Στο επίσης «κλειστό» τρίτο σετ, ο Τσιτσιπάς βρήκε και πάλι break (3-1) και παραχωρώντας μόλις έναν πόντο στο σερβίς του μέχρι το τέλος του αγώνα, εξασφάλισε την πρόκριση για τα ημιτελικά, εκεί όπου θα παίξει κόντρα στον Αλεξάντερ Σεφτσένκο.









