B ΕΠΣ Ημαθίας

Α2 Ερασιτεχνική (Α’ όμιλος) – Τα…κεφάλια μέσα!

μπαλα21 (2)Έφτασε η ώρα για την εκκίνηση και στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ημαθίας, με τους δύο ομίλους να κάνουν σέντρα την Κυριακή 15/9. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η κατηγορία χωρίζεται σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια με τη διαφορά πως φέτος η αποχώρηση των Ολυμπιακού Λουτρού και Αγροτικού Αστέρα Πλατέος που δεν δήλωσαν συμμετοχή, ο πρώτος όμιλος είναι…κουτσουρεμένος με τη συμμετοχή 10 μόλις ομάδων!

Κρίνοντας από τις κινήσεις των συλλόγων στο μεταγραφικό παζάρι αλλά και από τη δυναμικότητα που δείχνουν μέσα από τις φιλικές αναμετρήσεις της προετοιμασίας, φαίνεται πως θα έχουμε ένα πολύ αμφίρροπο πρωτάθλημα και στους δύο ομίλους. Στις 22 ομάδες που θα ριχτούν στη μάχη από αύριο το πρωί φιγουράρουν ομάδες με μεγάλη ιστορία, που είτε κακοί χειρισμοί είτε η δεδομένη οικονομική κρίση τους έφερε στην Α2 Ερασιτεχνική. Ας δούμε μία μίνι ανάλυση των ομάδων στους δύο ομίλους και το πρόγραμμα της αυριανής μέρας

Α’ όμιλος

Το…μίνι πρωτάθλημα των 10 ομάδων ξεκινά αύριο με ενδιαφέροντα παιχνίδια, που εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως θα έχουμε 5 αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Θύελλα Σταυρού – Αλιάκμων Νησελίου : Στο γήπεδο του Σταυρού η τοπική Θύελλα του Κώστα Μουρτζίλα, που φέτος θα εμπιστευτεί νεαρά κυρίως παιδιά υποδέχεται τον Αλιάκμων Νησελίου, ο οποίος με τον Ηλία Ιασονίδη και πάλι στον πάγκο του στοχεύει στην άνοδο καθώς έχει διατηρήσει τον περσινό κορμό και έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες προσθήκες που θα βοηθήσουν στο φετινό πρωτάθλημα. Το ξεκίνημα για τους δύο αντιπάλους ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο, με τους “πράσινους” να δέχονται βαριά ήττα από τον Κεραυνό Επισκοπής για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” απέκλεισαν την Ακαδημία Βέροιας με εκτός έδρας νίκη (1-2).

Αστέρας Αλεξάνδρειας – ΠΑΟ Παλατίτσια : Δύο από τις πλέον ενισχυμένες ομάδες της κατηγορίας θα τεθούν αντιμέτωπες στο γήπεδο του Νησίου. Ο Αστέρας Αλεξάνδρειας, με τον Παύλο Ζερδαλή πλέον στον πάγκο του και άμεσο συνεργάτη του τον Τάσο Χουρσουζίδη, θα στηριχτεί και πάλι στους παίκτες από την ακαδημία αλλά και σε έμπειρους που προστέθηκαν στο ρόστερ, με σκοπό την διάκριση στο φετινό πρωτάθλημα. Στην αντίπερα όχθη, ο Θωμάς Παπαδόπουλος είδε τη διοίκηση της ομάδας να εκπληρώνουν τις επιθυμίες του όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις και παίκτες όπως οι Τσέος, Μοσχόπουλος, Μπεγκόλι, Ρηγόπουλος κ.α. ανήκουν φέτος στο ρόστερ του ΠΑΟ.

ΠΑΟΚ Κουλούρας – ΑΟ Συκιάς : Ο νεοφώτιστος ΠΑΟΚ, με τον Γιάννη Μαντζιαρίδη πλέον στον πάγκο του και εκ των πραγμάτων πολλές επιλογές από την ακαδημία της περιοχής, φιλοδοξεί φέτος σε μία αξιόλογη πορεία που θα τους επιτρέψει να αποφύγουν νωρίς τον υποβιβασμό και εκμεταλλευόμενοι το μικρό πρωτάθλημα και τους λίγους αγώνες να πλασαριστεί σε μία πολύ καλή θέση με ότι αυτό συνεπάγεται. Από την άλλη πλευρά ο ΑΟ Συκιάς, που ξεκίνησε πολύ αργά την προετοιμασία του και έδωσε μόνο ένα φιλικό με τον ΜΑΣ Βεργίνα, φαντάζει ως μεγάλο ερωτηματικό για το φετινό πρωτάθλημα καθώς πολλές ήταν οι αποχωρήσεις από το ρόστερ της ομάδας (πιο σημαντική του Κώστα Ισλαμίδη που μεταγράφηκε στον Άτλα Ζερβοχωρίου) ενώ δεν έγινε η απαιτούμενη ενίσχυση για μία πορεία χωρίς κινδύνους.

ΑΕΚ Καμποχωρίου – Άρης Παλαιοχωρίου : Ένα ακόμα αμφίρροπο παιχνίδι της αυριανής πρώτης μέρας. Στο γήπεδο του Καμποχωρίου η τοπική ΑΕΚ, που επιστρέφει μετά από χρόνια στην Α2 Ερασιτεχνική υποδέχονται τον Άρη Παλαιοχωρίου. Το συγκεγκριμένο παιχνίδι κρύβει μία ιδιαιτερότητα καθώς στον πάγκο των γηπεδούχων βρίσκεται ο μέχρι τα μέσα του προηγούμενου πρωταθλήματος τεχνικός των φιλοξενούμενων, Αργύρης Παναγιωτόπουλος. Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε τις τύχες των νεοφώτιστων οι οποίοι ενισχύθηκαν σημαντικά ενόψει της νέας χρονιάς, κυρίως από την γειτονική Καψόχωρα, σύλλογος που συνεργάζεται με την ΑΕΚ σε πολλά επίπεδα. Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας μία σύντομη περίοδο προετοιμασίας και χωρίς πολλές αλλαγές στο ρόστερ, στοχεύει στην καλή πορεία στο πρωτάθλημα, χωρίς να χρειαστεί να…ιδρώσει στο τέλος για την παραμονή.

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας – ΠΑΟ Κορυφής : Στην Α2 πλέον ο ιστορικός Αγροτικός, ξεκινά αύριο την προσπάθεια του για άμεση επιστροφή στα μεγάλα…σαλόνια. Νέος τεχνικός ο Σάββας Αβετίδης, ο οποίος έμπειρος ων και με το ρόστερ που δεν παρουσίασε σημαντικές αλλαγές το καλοκαίρι, στοχεύει στον πρωταθλητισμό και στην αξιόλογη πορεία, που θα τον φέρει και πάλι εκεί που επιθυμούν οι ιθύνοντες και οι φίλοι της ομάδας. Στην αντίπερα όχθη, μία “ήρεμη δύναμη” του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ο ΠΑΟ Κορυφής. Οι “ασπρόμαυροι”, με τον Δημήτρη Μπενίσκο πλέον στον πάγκο τους, θα δώσουν ακόμη μία μάχη φέτος για την άνοδο και την επιστροφή στην ανώτερη κατηγορία μετά από 3 χρόνια. Το ρόστερ της ομάδας παρουσίαζει ελάχιστες αλλαγές και οι προσθήκες ήταν ιδιαίτερα στοχευμένες στο μεταγραφικό παζάρι.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής (16.30) είναι :

Θύελλα Σταυρού – Αλιάκμων Νησελίου

Αστέρας Αλεξάνδρειας – ΠΑΟ Παλατίτσια

ΠΑΟΚ Κουλούρας – ΑΟ Συκιάς

ΑΕΚ Καμποχωρίου – Άρης Παλαιοχωρίου

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας – ΠΑΟ Κορυφής

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected