Κατηγορίες
Γενικά

Λευκάδια – Μακροχώρι 2-1

CIMG6435Νίκη-πρόκριση για την ομάδα των Λευκαδίων, στο πρώτο τοπικό ντέρμπι της χρονιάς. Σε μία αναμέτρηση που οι δύο ομάδες απέδειξαν πως δίκαια συγκαταλέγονται σ’ αυτές που θα ξεχωρίσουν, οι τυπικά γηπεδούχοι (το παιχνίδι διεξήχθη στο ΔΑΚ Νάουσας) επικράτησαν του Μακροχωρίου με 2-1 και πήραν την πρόκριση στον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσουν και πάλι εντός έδρας τον ΑΟ Κύμης (13/10) που πέρασε χωρίς αγώνα από την πρώτη φάση.

Οι επιλογές των δύο τεχνικών

Στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκαν περίπου 150 φίλοι και των δύο ομάδων, αριθμός μικρός σε σχέση με τον χαρακτήρα του αγώνα αλλά και της πρεμιέρας της φετινής χρονιάς. Οι δύο προπονητές, Νίκος Παπανώτας και Λεωνίδας Μπίλης επέλεξαν τους πρώτους 11, με τον τεχνικό των Λευκαδίων να έχει στη διάθεση του τους Χρήστο Πίτο και Μάκη Μισαηλίδη (σε σχετική ερώτηση μας απάντησαν πως έχουν ενημερωθεί πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά) αλλά και τον Γιώργο Μπρέγκου που “έσφιξε” τα δόντια και αγωνίστηκε στο αρχικό σχήμα.

Ο προπονητής των “ασπρόμαυρων” από την άλλη πλευρά επέλεξε τον Γρηγόρη Ηλιάδη δίπλα στον Πέτρο Σαλέπη και τους Κωτσόπουλο, Γεωργίου και Τσακαλίδη στα χαφ, ενώ η τριάδα της γραμμής κρούσης αποτελούσαν οι Ηλιάδης, Βούλγαρης και Καφές.

Που κρίθηκε ο αγώνας

Η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν τέτοια που εκ των πραγμάτων θα περιμέναμε συναρπαστικό τέλος. Το ξεκίνημα εντούτοις δεν προμήνυε κάτι τέτοιο, καθώς στο πρώτο 15λεπτο οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν κυρίως αναγνωριστικά, με πολλές πάσες στο χώρο του κέντρου και χωρίς σημαντικές πρωτοβουλίες. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο, απέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με συνεχή κίνηση των πλάγιων μπακ και χαφ προσπάθησαν να μεταφέρουν το παιχνίδι στα καρέ του Παπαδόπουλου. Το τέρμα όμως του Έξαρχου στο 38′ άλλαξε άρδην την εικόνα του παιχνιδιού, με τον έμπειρο επιθετικό να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Στην επανάληψη το παιχνίδι “αγρίεψε” για τα καλά, με τους 22 παίκτες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με αποφασιστικότητα και με στόχο οι μεν γηπεδούχοι να “καθαρίσουν” με ένα δεύτερο γκολ του δε φιλοξενούμενους να πετύχουν την ισοφάριση που θα τους επέτρεπε να μπουν γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Λεωνίδας Μπίλης πέρασε στον αγώνα τον Ελευθεριάδη, με σκοπό να πιέσει περισσότερο την αμυντική γραμμή των Λευκαδίων και δικαιώθηκε με την ισοφάριση του Γεωργίου στο 66′, τέρμα που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες και τον κόσμο του Μακροχωρίου.

Το γκολ αυτό όμως αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν τα ηνία του αγώνα και με διαδοχικές επιθέσεις απείλησε την εστία του Σταματέλου, που όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρόν. Για να έρθει το 86ο λεπτό όταν ο…συνήθης ύποπτος Χρήστος Πίτος, ο οποίος πέρασε στην επίθεση μετά από εντολή του Νίκου Παπανώτα, με πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα του Μακροχωρίου, στέλνοντας τους φίλους των γηπεδούχων στα…ουράνια και τον ίδιο να πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Τα Λευκάδια κατακτούν το πρώτο “ροζ φύλλο” της χρονιάς και ενισχύονται σημαντικά τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά, καθώς η πρόκριση τους φέρνει στη δεύτερη φάση σε δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι, όπως δήλωσε και στην κάμερα του Imathia Sports News ο προπονητής Λεωνίδας Μπίλης, έχουν ως στόχο την διάκριση στο πρωτάθλημα και αυτός είναι πλέον ο βασικός πυρήνας της επικέντρωσης της προσοχής, αρχής γενομένης την ερχόμενη Κυριακή στην έδρα του Πυργετού.

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του ματς

4′ Σουτ του Βούλγαρη από μακρινή απόσταση, στα χέρια του Παπαδόπουλου.

10′ Ωραία εναλλαγή της μπάλας Καφέ-Αντώνη Ηλιάδη, ανοίγει το κοντρόλ όμως ο πρώτος και τον προλαβαίνει ο πορτιέρο των Λευκαδίων.

11′ Εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Γιαουτζή, δεν θα δώσει τη πάσα δεξιά στον αμαρκάριστο Δημητριάδη και ο Σαρηγιαννίδης θα βγει στην κόντρα, θα γεμίσει στον Αντώνη Ηλιάδη, το σουτ όμως θα μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος.

38′ ΓΚΟΛ! Ο Λαμπριανίδης θα κλέψει τη μπάλα από τον Αντώνη Ηλιάδη, εξαιρετικό γέμισμα στον Έξαρχο, ο οποίος θα βρεθεί στο ένας εναντίον ενός με τον Σαλέπη, ο τελευταίος όμως θα χάσει την ισορροπία του και ο επιθετικός των Λευκαδίων θα πλασάρει εύστοχα τον Σταματέλο, ανοίγοντας το σκορ (1-0).

42′ Επέλαση του Συμεωνίδη από δεξιά, δυνατό σουτ θα μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος.

43′ Σέντρα του Κοκκόλη, ο Έξαρχος θα “τσιμπήσει” τη μπάλα η οποία παίρνει παράλληλη πορεία προς το τέρμα, ο επερχόμενος όμως Μπρέγκου δεν θα προλάβει και ο Σαλέπης θα απομακρύνει τον κίνδυνο.

44′ Δυνατό σουτ του Ζαρογιάννη έξω από την περιοχή, θα διώξει με γροθιές ο Σταματέλος.

47′ Σέντρα του Ζαρογιάννη από αριστερά, ο Έξαρχος έτοιμος για το σουτ, θα παρέμβει σωτήρια ο Σαλέπης.

55′ Πρώτη αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Ελευθεριάδης στη θέση του Κωτσόπουλου.

56′ Αλλαγή και για τα Λευκάδια, ο Κουκουράκης στη θέση του Λαμπριανίδη.

66′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Σαρηγιαννίδη, σύγχυση στα καρέ των Λευκαδίων, η μπάλα γκελάρει μπροστά στον Παπαδόπουλο και ο Γεωργίου με προβολή θα ισοφαρίσει για την ομάδα του (1-1)

67′ Δεύτερη αλλαγή για το Μακροχώρι ο Μαυριδόγλου στη θέση Βούλγαρη.

69′ Σέντρα του Κουκουράκη από δεξιά, ο Έξαρχος δεν μπορεί να βρει καλά τη μπάλα και ο Γρηγόρης Ηλιάδης θα διώξει σε κόρνερ.

70′ Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Σέντρα του Δημητριάδη από αριστερά, εντυπωσιακή κεφαλιά-ψαράκι του Γιαουτζή, η μπάλα θα βρει το κάθετο δοκάρι.

71′ Πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Γεωργίου, θα πλασάρει χωρίς πολύ δύναμη με τον Παπαδόπουλο να διώχνει σε πλάγιο.

73′ Εκτέλεση κόρνερ του Καφέ, ο Παπαδόπουλος με τις γροθιές θα στείλει τη μπάλα στον Τσακαλίδη, σουτ του τελευταίου η μπάλα άουτ.

75′ Σέντρα του Γιαουτζή, ο Έξαρχος προσπαθεί για το κοντρόλ μέσα σε δύο αμυντικούς, οι οποίοι θα διώξουν σε κόρνερ.

77′ Σέντρα του Μαυριδόγλου στον Καφέ, σουτ στην κίνηση του τελευταίου η μπάλα πάνω στον Παπαδόπουλο.

82′ Κίτρινη κάρτα Μάκης Μισαηλίδης.

83′ Πάσα “πάρε βάλε” του Γιαουτζή στον Κουκουράκη, τετ-α-τετ ο τελευταίος με τον Σταματέλο, εντυπωσιακά ο πορτιέρο του Μακροχωρίου σε κόρνερ.

84′ Αλλαγή για τα Λευκάδια, ο Τσαλώνης στη θέση του Μπρέγκου.

86′ ΓΚΟΛ! Σουτ του Έξαρχου από πλάγια θέση, η μπάλα θα βρει το δοκάρι και στην επαναφορά ο Πίτος θα βρεθεί στο κατάλληλο σημείο και με πλασέ θα πετύχει το 2-1.

90+1′ Εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Καφέ, θα μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος.

90+2′ Κίτρινη κάρτα Πίτος.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Γκορτσίλας, με βοηθούς τους κ.κ. Πάτρα και Νατσιόπουλο του Συνδέσμου Μακεδονίας.

Αρχικές Συνθέσεις

Λευκάδια : Παπαδόπουλος, Πίτος, Μισαηλίδης Μ., Ζαρογιάννης, Κόλα, Μπρέγκου, Λαμπριανίδης, Γιαουτζής, Κοκόλης, Έξαρχος, Δημητριάδης.

Μακροχώρι : Σταματέλος, Συμεωνίδης, Σαρηγιαννίδης, Ηλιάδης Γ., Σαλέπης, Γεωργίου, Κωτσόπουλος, Βούλγαρης, Ηλιάδης Α., Καφές, Τσακαλίδης Τ.

Για το Imathia Sports News, Ειρήνη Σωτηρίου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected