Κατηγορίες
Γενικά

Μαχητής Τερχιθέας – ΦΑΣ Νάουσα 2-1

DSCN5774Την ήττα και κατ’ επέκταση τον αποκλεισμό γνώρισε ο ΦΑΣ Νάουσα, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς με αντίπαλο τον Μαχητή Τερψιθέας στο γήπεδο της Νεάπολης στη Λάρισα. Το Imathia Sports News βρέθηκε και στο γήπεδο του προαστίου της Θεσσαλικής πόλης και κατέγραψε λεπτό προς λεπτό το ρεπορτάζ, τα παραλειπόμενα και ότι συνέβη στο παιχνίδι της πρώτης φάσης του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής.

Η άφιξη της αποστολής και η φιλοξενία

Το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή του ΦΑΣ Νάουσα κατέφτασε στο γήπεδο της Νεάπολης στις 14.18 και οι παίκτες βγήκαν για την καθιερωμένη γνωριμία με το μικρό αλλά όμορφο γήπεδο του Μαχητή Τερψιθέας. Λίγα μέτρα μακριά, δεσπόζει το AEL FC Arena που βρίσκεται εκεί για να σου θυμίσει πως κάποιες φορές η μεγαλομανία σε οδηγεί σε λάθος μονοπάτια από αυτά που ονειρεύεσαι… Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το συγκεκριμένο γήπεδο αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και ευχόμαστε να γίνει ο “ναός” του Λαρισαϊκού ποδοσφαίρου, όπως ήταν κάποτε το Αλκαζάρ.

Το διοικητικό επιτελείο του Μαχητή, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομάδας κ. Αχιλλέα Παπαρσένο βρισκόταν στο γήπεδο από πολύ νωρίς, ενώ ο…πανταχού παρόν γενικός διευθυντής Αχιλλέας Στεργιάκης, φρόντισε να μη λείψει τίποτα από κανέναν. Εξαιρετική η φιλοξενία της γηπεδούχου ομάδος και επ’ ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη πολύτιμη βοήθεια στον αρχισυντάκτη Αργύρη Τσιγγενόπουλο, που βρέθηκε στη Νεάπολη για λογαριασμό του Imathia Sports News.

Στα αξιοσημείωτα, μία από τις πολλές…συμπτώσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, που συνέβη και στο γήπεδο του Μαχητή. Ο προπονητής των γηπεδούχων, Νίκος Σταυροθεόδωρος αγωνίστηκε στο ΦΑΣ Νάουσα την περίοδο 1991-1992, όντας συμπαίκτης με τον νυν γενικό αρχηγό της ομάδας Χρήστο Πασχάλη, με τον οποίο είχε εγκάρδια συνομιλία και τα είπαν για αρκετή ώρα.

Οι ενδεκάδες και οι απουσίες

Ο προπονητής των γηπεδούχων αντιμετώπιζε ουκ ολίγα ποβλήματα για την συγκρότηση της ενδεκάδας. Οι απουσίες, τέσσερις των αριθμό, όλες παικτών της αρχικής ενδεκάδας με πιο σημαντική του…πυροβολικού των “κυανολεύκων”, Γιώργου Μάτου ο οποίος την περσινή χρονιά σκόραρε κατά…ριπάς πετυχαίνοντας 23 γκολ. Από την άλλη πλευρά, ο Βασίλης Αργυρίου δεν είχε μαζί τους τους Λάμπρο Μπαϊράμη (κρίθηκε ανέτοιμος), Μίμη Μπενίσκο (εκφράζονται φόβοι για θλάση) και Γιώργο Γασπαράτο (μπαίνει αύριο στο χειρουργείο).

Εκ των πραγμάτων οι δύο τεχνικοί θα έπρεπε να επιλέξουν την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, έχοντας ως κύριο μέλημα τον έλεγχο του νευραλγικού χώρου του κέντρου και την ταχύτητα στα άκρα. Μία “μίνι” έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί η χρησιμοποίηση του Νίκου Περηφανόπουλου ως αριστερό χαφ, με τον Γρηγόρη Αργυρίου να βρίσκεται πίσω του σε θέση μπακ.

Που κρίθηκε ο αγώνας

Ομολογουμένως οι φιλοξενούμενοι δεν απέδωσαν τα ανεμενόμενα. Παρουσιάστηκαν ανεξήγητα νευρικοί, έκαναν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να δίνουν τις διπλάσιες επιθέσεις στους γηπεδούχους. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Μαχητή αγωνίστηκαν με πάθος, πίεσαν ψηλά, είχαν πολλές δυνάμεις και κατόρθωσαν να μην απειληθούν στο πρώτο μέρος. Απεναντίας θα μπορούσαν να μπουν μπροστά στο σκορ σε δύο περιπτώσεις, αλλά τα σουτ των Σαββίδη και Ντούγκου πέρασαν μακριά από την εστία του Σιμψερή. Η πιο σημαντική όμως στιγμή ήταν το χαμένο πέναλτι του Νικούλη, που έστειλε τη μπάλα άουτ πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΦΑΣ Νάουσα ισορρόπησε το παιχνίδι, οι Αβραμόπουλος, Κεφαλάς και Περηφανόπουλος ανέβασαν στροφές και προηγήθηκαν στο 62′ με ένα εντυπωσιακό σε εκτέλεση γκολ του τελευταίου, που θα δείτε στα στιγμιότυπα από την κάμερα του Imathia Sports News. Μάλιστα πέντε λεπτά αργότερα ο Παπατάνος θα χάσει εκπληκτική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, με τον Μπρέλλα να αποκρούει εντυπωσιακά.

Η συνέχεια όμως ανήκει αποκλειστικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι πέτυχαν δύο τέρματα μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (Κρεβατάς με εντυπωσιακό ψαλιδάκι και ο νεοεισελθών Μαλάκος) κάνοντας την μεγάλη ανατροπή. Η λάθος εκτίμηση του Παπατάνου δύο λεπτά αργότερα, ο οποίος ήταν υπέρ του δέοντος ομαδικός (επέλεξε να πασάρει στον Περηφανόπουλο και ενώ ήταν “φάτσα” με το τέρμα), δεν ήταν αρκετό για να στερήσει την ιστορική πρόκριση του Μαχητή στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής, όπου θα αντιμετωπίσει στη Νεοκαισάρεια τον τοπικό Αχιλλέα στις 13/10.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Παπαργυρίου, με βοηθούς τους κ.κ. Γιαμούζη και Θεοδώρου του συνδέσμου Πιερίας.

Συνθέσεις

Μαχητής Τερψιθέας : Μπρέλλας, Ντούγκος (63′ Μαλάκος), Παγκαρλιώτας, Μπουροζίκας, Φλώρος, Παυλόπουλος, Κυριάκος, Μόλας, Σαββίδης, Νικούλης (63′ Λιλλολάρι), Κρεβατάς (87′ Αθανασίου).

ΦΑΣ Νάουσα : Σιμψερής, Συμπεθέρης (86′ Μουρίκι), Αργυρίου Γ., Μουσικάκης, Πέικος, Αβραμόπουλος, Ρέτζια (84′ Παπαδής), Κεφαλάς (85′ Κεφαλάς), Παπατάνος, Νικόλτσης, Περηφανόπουλος.

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected