Football League

Football League – Λιγότερες ομάδες του χρόνου!

football leagueΔεν πρόκειται να παραμείνουν 28 ομάδες στη Football League για πολλά χρόνια, όπως προέκυψε από συνάντηση που είχε ο Σπύρος Καλογιάννης με τον Γιάννη Παπακωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος της Football League και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησαν για το μέλλον της κατηγορίας και αποφασίστηκε σταδιακά να μειώνονται οι ομάδες και να σταθεροποιηθούν κάτω από 20.

Η μείωση θα γίνει σταδιακά, φυσικά, και το «κλειδί» για να φτάσει η Β’ Εθνική στον επιθυμητό αριθμό ομάδων είναι ότι στην προκήρυξη της επόμενης περιόδου (2014-15), όπου ανεβαίνουν 4 από τη Γ’ Εθνική και πέφτουν 8 στην τρίτη κατηγορία, θα προβλέπεται πως δεν θα υπάρχει αναπλήρωση ομάδων σε περιπτώσεις που κάποιες εγκαταλείψουν! Για αυτόν το λόγο, εξάλλου, και η συμφωνία αναφέρει κάτω από 20. Αυτό σημαίνει πως, η Football League της σεζόν 2015-16 μπορεί να έχει από 19 έως 16 ομάδες!

Αυτή η αλλαγή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της νέας αναδιάρθρωσης, καθώς πρόθεση είναι να μειωθούν σε 16 από 18 και οι ομάδες στη Super League την περίοδο 2015-16). Γι’ αυτό την επόμενη περίοδο (2014-15) από τη μεγάλη κατηγορία θα υποβιβαστούν 4 και θα προβιβαστούν 2 ομάδες από τη δεύτερη.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected