Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Pre game της 3ης αγωνιστικής

DSCN5657Φτάσαμε αισίως στην τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Ερασιτεχνικής του νομού Ημαθίας και παρά τον πρώιμο χαρακτήρα για οποιαδήποτε πρόβλεψη και ανάλυση της τελικής έκβασης του πρωταθλήματος, η αυριανή μέρα λόγω κυρίως των αναμετρήσεων που περιλαμβάνει, είναι εκ των πραγμάτων κομβική για τη συνέχεια.

Στο πρόγραμμα δεσπόζουν αναμετρήσεις με ξεχωριστό ενδιαφέρον, τόσο αγωνιστικό όσο και εξωαγωνιστικό κυρίως όσον αφορά το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και τον Φίλιππο Μελίκης. Όσοι ασχολούνται και παρακολουθούν το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα δια ζώσης, θα θυμούνται πως το παιχνίδι των δύο ομάδων στην έδρα του Φίλιππου για τον δεύτερο γύρο της περσινής περιόδου, περιελάμβανε ξύλο, κυνηγητό, σοβαρούς τραυματισμούς και γενικά τις…ομορφιές που συμβαίνουν κατά περίσταση σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, με κατάληξη την έκδοση ανακοίνωσης από πλευράς της διοίκησης των “ερυθρολεύκων” που ανέφερε την απόφαση για αποχή της ομάδας από τους αγώνες με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα (δείτε εδώ).

Έκτοτε, η αλλαγή του διοικητικού σχήματος στον Φίλιππο, οι συνεχόμενες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών και η πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας για την προσπάθεια της διοίκησης για περιφρούρηση της τάξης για οποιοδήποτε αντίπαλο βρεθεί στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας, έδιωξαν τα…σύννεφα που είχαν μαζευτεί επικίνδυνα και ο αυριανός αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά.

Στο πρόγραμμα, εκτός του ντέρμπι του γηπέδου της Αλεξάνδρειας, περιλαμβάνονται πολύ ενδιαφέροντες αναμετρήσεις ενώ η ΑΕ Χαρίεσσας…ξεκουράζεται αυτό το Σαββατοκύριακο, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς με την ΑΕ Αλεξάνδρειας. Αναλυτικά τα 7 παιχνίδια του Σάββατου 21/9, τηρώντας πάντα τη βαθμολογική σειρά :

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Φίλιππος Μελίκης : Το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής. Εκτός όλων των προαναφερθέντων γεγονότων και του παρασκηνίου που ακολούθησε το περσινό ματς, υπάρχει και το αγωνιστικό κομμάτι, με τους δύο προπονητές να επικεντρώνονται μόνο σσε αυτό, προετοιμάζοντας τους παίκτες όσο το δυνατόν πιο κατάλληλα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Σάκης Παγγούρας θα χρησιμοποιήσει τους παίκτες που εμπιστεύεται στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς και με δεδομένους απόντες τους Λευτέρη Κίτσα και Αλέκο Μπουκλά, ρίχνεται στη…μάχη με στόχο τη νίκη που θα δώσει την βαθμολογική αλλά και ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια. Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Παυλόπουλος ξεκούρασε τους παίκτες του τα τελευταία 24ωρα, καθώς μεσολάβησε το ματς Κυπέλλου με τον Φίλιππο Μέσης, στον οποίο οι παίκτες του είχαν πολύ καλή απόδοση στο δεύτερο μέρος, όταν και…καθάρισαν το ματς με χατ-τρικ του Έρβιν Μπούφι. Αναμένεται ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο πολύ ποιοτικές ομάδες με τον κόσμο να αδημονεί να βρεθεί στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας για να παρακολουθήσει από κοντά την αυριανή αναμέτρηση.

δείτε στιγμιότυπα από το περσινό ματς στο Βρυσάκι

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Αχιλλέας Νάουσας : Εξίσου ενδιαφέρον παιχνίδι στο γήπεδο των Τρικάλων. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από δύο αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και θέλουν το “ροζ φύλλο” που θα τους δώσει τη βαθμολογική ανάσα αλλά και την ψυχολογική ανάταση ενόψει της συνέχειας. Ο Γιώργος Ντάμτσιος ξεκούρασε τους βασικούς στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ Καμποχωρίου και προετοιμάστηκε για το αυριανό ντέρμπι, όπου θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο και πολύ ποιοτικό φέτος Αχιλλέα Νάουσας. Οι “κυανόλευκοι” που δείχνουν να μην επηρεάστηκαν από τις απώλειες της τελευταίας στιγμής στο μεταγραφικό παζάρι (Σάκης Παπατάνος, Αδάμ Βλαχοδήμος μεταπήδησαν στον ΦΑΣ Νάουσα), εντυπωσίασαν για ένα ημίχρονο με αντίπαλο τον νταμπλούχο Αχιλλέα Νεοκάστρου και δείχνουν αποφασισμένοι να παλέψουν κάθε ματς τη φετινή χρονιά.

ΑΕ Καψόχωρας – Άτλας Ζερβοχωρίου : Ακόμη ένα ιδιαίτερα αμφίρροπο παιχνίδι για την 3η αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι, έπειτα από τα δύο αρνητικά αποτελέσματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος θέλουν οπωσδήποτε το “τρίποντο” με αντίπαλο τον νεοφώτιστο Άτλα Ζερβοχωρίου, που θα αποτελέσει σημαντική…ένεση ενόψει της συνέχειας. Η ομάδα του Χρήστου Τερζίδη, που φέτος ενισχύθηκε σημαντικά με παίκτες “πρώτης γραμμής”, υποδέχεται τους πολύ φορμαρισμένους και αποτελεσματικούς “Άτλαντες” οι οποίοι με τέσσερις βαθμούς στα δύο πρώτα παιχνίδια, δείχνουν στοιχεία ομάδας με συνοχή και σχέδιο, με τις μεταγραφικές επιλογές να βοηθούν σημαντικά την ομάδα του Κώστα Κατσώνη.

Νέα Γενεά Νικομήδειας – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Ντέρμπι νεοφώτιστων στο γήπεδο της Νικομήδειας, στη ρεβάνς του περσινού τελικού για τον υπερπρωταθλητή στην Α2 Ερασιτεχνικής, που διεξήχθη στο γήπεδο του Παλαιού Σκυλιτσίου με νικητές τους “κιτρινόμαυρους” (6-0). Το αυριανό παιχνίδι όμως δεν έχει καμία σχέση με το περσινό καθώς φέτος οι δύο ομάδες στοχεύουν στη σωτηρία τους και οι αναμετρήσεις με αντιπάλους που έχουν τους ίδιους στόχους, αποτελούν “βαρόμετρο” για την πορεία τους στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιώργου Κωνσταντάκου, μετά τις δύο ήττες με Φίλιππο Μέσης και ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, θα επιδιώξει τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι που θα της δώσει μεγάλη βαθμολογική ανάσα, ανακόπτοντας ταυτόχρονα το πολύ καλό ξεκίνημα των “κιτρινόμαυρων”, οι οποίοι έχουν 4 βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Σημαντική απώλεια για τους φιλοξενούμενους η απουσία του Γιάννη Νούσιου, ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς Κυπέλλου κόντρα στον Αλιάκμων Νησελίου.

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Νηρέας Βέροιας : Επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ο Νηρέας Βέροιας, μετά τους…ξεκούραστους τρεις βαθμούς με αντίπαλο την ΑΕ Αλεξάνδρειας, μεταβαίνοντας στο Νεόκαστρο για να αντιμετωπίσει τον…λαβωμένο Αχιλλέα, που αποκλείστηκε στο Κύπελλο Ερασιτεχνών από τον Εθνικό Κλειδιού στα πέναλτι, μένοντας έξω από τον θεσμό που πέρσι κατέκτησε με θρίαμβο. Ο Τόλης Τερζής ξεκούρασε τους παίκτες μετά το ιδιαίτερα κοπιαστικό 120λεπτο στο Κλειδί και ζήτησε από τους παίκτες του την επιστροφή στις νίκες με αντίπαλο τον νεοφώτιστο Νηρέα. Θυμίζουμε πως οι δύο αντίπαλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι πέρσι στα ημιτελικά του Κυπέλλου με τους “κόκκινους” να πραγματοποιούν εξαιρετική απόδοση αλλά να αποκλείονται τελικά στο τέλος από την σαφώς πιο έμπειρη ομάδα του Αχιλλέα.

δείτε στιγμιότυπα από τον συγκεκριμένο αγώνα

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Ατρόμητος Διαβατού : Πολύ ενδιαφέρον ματς και στον Άγιο Γεώργιο. Οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και να δώσουν ένα τέλος στο αρνητικό ξεκίνημα με τις δύο ήττες και τέρματα 1-9. Ο Αντώνης Λυμούσης είδε τους παίκτες του να πραγματοποιούν ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο στο Παλαιό Σκυλίτσι και ευελπιστεί πως θα πράξουν το ίδιο με αντίπαλο τον Ατρόμητο Διαβατού, που δείχνει να συνέρχεται μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και την βαριά ήττα της πρεμιέρας. Η αλλαγή προπονητή φαίνεται πως επέδρασε θετικά στους “κυανόλευκους” (Μάκης Γιαννόπουλος αντί Γιώργου Σπυριδωνίδη), οι οποίοι μεταβαίνουν στον Άγιο Γεώργιο με στόχο την δεύτερη συνεχόμενη νίκη.

Φίλιππος Μέσης – Εθνικός Κλειδιού : Σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες το αυριανό στο γήπεδο της Μέσης. Οι γηπεδούχοι μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από τον Φίλιππο Μελίκης σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και τις απουσίες λόγω τιμωριών που είχε να αντιμετωπίσει ο Μπάμπης Πετρίδης, επιστρέφουν στην έδρα τους υποδεχόμενοι τον φορμαρισμένο Εθνικό Κλειδιού, που πήρε την πεγάλη πρόκριση μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο, αποκλείοντας τον νταμπλούχο Αχιλλέα Νεοκάστρου στα πέναλτι. Ο Θοδωρής Τέγος “αποφόρτισε” τους παίκτες του μετά το 120λεπτο της Τετάρτης και μεταβαίνει στη Μέση για το θετικό αποτέλεσμα.

δείτε στιγμιότυπα από τα πρώτα 15′ του περσινού αγώνα

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 16.30 :

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Φίλιππος Μελίκης

Φίλιππος Μέσης – Εθνικός Κλειδιού

Νέα Γενεά Νικομήδειας – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Αχιλλέας Νάουσας

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Ατρόμητος Διαβατού

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Νηρέας Βέροιας

ΑΕ Καψόχωρας – Άτλας Ζερβοχωρίου

ΑΕ Χαρίεσσας – ΑΕ Αλεξάνδρειας

δείτε εδώ τη βαθμολογία, τους σκόρερς και τα επιμέρους στατιστικά

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected