Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ’ Εθνική – Έξαρχος, Πιέτρα και Πέικος στο Imathia Sports News

Ώρα πρωταθλήματος αύριο για τη Γ’ Εθνική και τον λόγο παίρνουν οι μοναδικοί πρωταγωνιστές! Οι τρεις παίκτες που μας έκαναν την τιμή και μίλησαν στο Imathia Sports News, απάντησαν σε τέσσερις παρόμοιες ερωτήσεις για την πρεμιέρα του πρωταθληματος, μία διαδικασία που ξεκινήσαμε πριν τη πρεμιέρα του Κυπέλλου και καθιερώνεται στο μέλλον μία μέρα πριν από την εκάστοτε αγωνιστική.

Θυμίζουμε πως οι ομάδες της Ημαθίας αγωνίζονται εντός με τον ΑΟ Κύμης (Λευκάδια), εκτός με τον ΑΣ Πυργετού (Μακροχώρι) και επίσης εκτός με ΑΟ Τρικάλων (ΦΑΣ Νάουσα).

Για την ομάδα των Λευκαδίων μίλησε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος κόντρα στο Μακροχώρι, Κώστας Έξαρχος, για την Ένωση ο Γιάννης Πιέτρα και για τον ΦΑΣ Νάουσα ο έμπειρος αμυντικός Δημήτρης Πέικος. Ας δούμε πως απάντησαν στις τέσσερις ερωτήσεις :

Κώστας Έξαρχος (18/08/1984, επιθετικός)

1. Κώστα δεύτερο επίσημο παιχνίδι για φέτος, πρώτο για το πρωτάθλημα. Η ομάδα στην αναμέτρηση με το Μακροχώρι είχε κατά διαστήματα την απόδοση που περίμεναν οι περισσότεροι και πιθανόν και εσείς οι ίδιοι. Πιστεύεις ότι μπορεί να σημαίνει κάτι αυτό ενόψει της αυριανής συνάντησης με την Κύμη ή θεωρείς ότι είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδι; “Είναι δύο τελείως διαφορετικά παιχνίδια. Καταρχήν με το Μακροχώρι γνωρίζαμε τι θα αντιμετωπίσουμε ενώ τώρα βαδίζουμε σχεδόν στο άγνωστο. Δεν πιστεύω ότι μόνο από ένα μόνο επίσημο παιχνίδι μπορεί η ομάδα να δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες, παρά το γεγονός πως ήταν νικηφόρο για μας. Θεωρώ πως οι δυνατότητες τις ομάδας μου είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτό που παρουσιάσαμε στο παιχνίδι Κυπέλλου. Πάντως πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και εύχομαι αύριο να το δείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

2. Η ομάδα της Εύβοιας γνωρίζουμε πως αποτελεί μία δυνατή ομάδα τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά. Τι περισσότερο γνωρίζετε για τον αντίπαλο σας και αν πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξετε κάτι συγκεκριμένο;  “Το τεχνικό επιτελείο της ομάδας προσπάθησε πολύ αυτές τις μέρες να συλλέξει πληροφορίες για την αντίπαλη ομάδα. Αυτο που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι πρόκειται για μια καλή ομάδα, οργανωμένη αλλά ο “καθρέφτης” είναι το γήπεδο και εκεί θα δούμε τις δυνατότητες της. Πιστεύω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στο σύνολο της αντιπάλου και όχι σε κάποιον παίκτη ξεχωριστά”.

3. Πόσο σημαντικό θεωρείς το ξεκίνημα σε έναν όμιλο όπως τον τρίτο; Ποιο είναι το “κλειδί” κατά τη γνώμη σου που θα χρειαστεί ώστε ο ΠΑΣ να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει; “Αν ισχύει το ρητό που λέει ότι η αρχή ειναι το ήμισυ του παντός θέλω το καλύτερο για την ομάδα μου και αυτό δεν είναι άλλο από τους τρεις βαθμούς. Βέβαια δεν κρίνεται το πρωτάθλημα από μία νίκη ή μία ήττα στην πρεμιέρα αλλά θεωρώ πολύ σημαντικό από άποψη ψυχολογίας να ξεκινήσουμε αυτόν τον “μαραθώνιο” με ένα καλό αποτέλεσμα. Το “κλειδι” πιστεύω είναι το να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια και να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Στο τέλος θα γίνει το “ταμείο”, θα δούμε τι καταφέραμε και αν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Για να μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον αισιόδοξα πρέπει πρώτα απ’ όλα να είμαστε πολύ δυνατοί στην έδρα μας. Αυτό πιστεύω ότι θα κάνουμε και αύριο πρώτα απ’ όλα για να ευχαριστήσουμε τους εαυτούς μας και μετά τους ανθρώπους που μας πίστεψαν. Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και τον κόσμο που πάντα είναι και θα είναι δίπλα μα”.

 4. Και μία προσωπική ερώτηση για το τέλος. Ο Κώστας Έξαρχος φέτος ξεκίνησε με γκολ δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα σου. Θεωρείς πως μπορεί φέτος να είναι η χρονιά σου; : “Αυτό που πραγματικά επιδιώκω είναι να έχω την υγεία μου. Έτσι θα μπορώ να εκπληρώσω μέσα από την καθημερινή δουλειά και τους δικούς μου στόχους. Ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνετει και εύχομαι να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, με υγεία πάνω από όλα για όλους τους αθλητές”.

Γιάννης Πιέτρα (10/09/1989, μέσος)

1. Γιάννη δεύτερο επίσημο παιχνίδι για φέτος, πρώτο για το πρωτάθλημα. Η ομάδα αποκλείστηκε στο Κύπελλο με ένα τέρμα λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Πιστεύεις ότι η εικόνα που παρουσιάσατε μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για τη συνέχεια ή πρέπει να σας προβληματίσει κάτι γενικότερα; Θεωρείς ότι το αυριανό παιχνίδι παρουσιάζει σημαντικές διαφορές με το ματς του γηπέδου της Νάουσας για το Κύπελλο; “Προσωπικά με στεναχώρησε που αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο τόσο νωρίς. Θέλαμε πολύ να προχωρήσουμε στο θεσμό. Από την άλλη πλευρά βέβαια κάναμε πολλά λάθη στο συγκεκριμένο παιχνίδι και την εβδομάδα που πέρασε δουλέψαμε πάνω σ’ αυτά. Θεωρώ ότι δεν θα μας επηρεάσει αρνητικά το αποτέλεσμα του Κυπέλλου και πηγαίνουμε στον Πυργετό με στόχο μόνο τη νίκη”

2. Την ομάδα του Πυργετού την γνωρίζουμε μόνο μέσα από στοιχεία που βρίσκουμε από το διαδίκτυο. Τι μάθατε για τον αυριανό σας αντίπαλο και τι πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα η ομάδα σου; “Για την ομάδα του Πυργετού δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Είμαστε όμως προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Σίγουρα για να βρίσκεται στη Γ’ Εθνική θα είναι μία ποιοτική ομάδα, όμως το ίδιο ισχύει και για μας. Εμείς θα αγωνιστούμε όπως έχουμε προετοιμαστεί και θα τα δώσουμε όλα για το ιδανικό ξεκίνημα”.

3. Πόσο σημαντικό θεωρείς το ξεκίνημα σε έναν όμιλο όπως τον τρίτο; Ποιο είναι το “κλειδί” κατά τη γνώμη σου που θα χρειαστεί ώστε το Μακροχώρι να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει; “Καταρχήν θεωρώ άτοπο το ότι συμμετέχουμε στον 3ο όμιλο…Οι ιθύνοντες μόνο ξέρουν γιατί τοποθετηθήκαμε σ’ αυτόν! Όλα τα ματς είναι τελικοί, τόσο γιατί οι 15 ομάδες έχουν μεγάλη ποιότητα όσο και για το γεγονός πως είναι άγνωστες για εμάς. Πιστεύω πως στον όμιλο μας δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και όλες οι ομάδες είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο.

4. Και μία προσωπική ερώτηση για το τέλος. Ο Γιάννης Πιέτρα φέτος για ακόμη μία χρονιά με την ασπρόμαυρη φανέλα. Μπορεί φέτος να είναι μία χρονιά – ορόσημο τόσο για σένα όσο και για την ομάδα σου; “Την ερώτηση αυτή θα μου επιτρέψετε να την απαντήσω στο τέλος της χρονιάς…Αυτό που εύχομαι απλά είναι το τέλος να είναι αυτό που επιθυμώ…”

Δημήτρης Πέικος (27/03/1986, αμυντικός)

1. Δημήτρη δεύτερο επίσημο παιχνίδι για φέτος, πρώτο για το πρωτάθλημα. Η ομάδα στο παιχνίδι με τον Μαχητή Τερχιθέας δεν είχε την απόδοση που περίμεναν οι περισσότεροι και πιθανόν και εσείς οι ίδιοι. Πιστεύεις ότι μπορεί να επηρεάσει την αυριανή σας παρουσία η απόδοση σας στη Λάρισα ή θεωρείς ότι είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια; “Το αυριανό ματς είναι εντελώς διαφορετικό απ αυτό του Κυπέλλου. Οι τρεις βαθμοί είναι αυτοί που μετράνε στο πρωτάθλημα και η συγκομιδή βαθμών μέσα από τη διάρκεια που θα έχουμε. Κάθε παιχνίδι έχει διαφορετική προσέγγιση και θεωρώ πως το παιχνίδι στα Τρίκαλα έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από το ματς Κυπέλλου με τον Μαχητή”.

2. Η ομάδα των Τρικάλων όλοι γνωρίζουμε πως αποτελεί μία πολύ γνώριμη ομάδα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα αν και η ομάδα που έγραψε την μεγάλη ιστορία βρίσκεται στο τοπικό πρωτάθλημα. Τι περισσότερο γνωρίζετε για τον αντίπαλο σας και αν πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξετε κάτι συγκεκριμένο; “Η αλήθεια είναι πως γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τον αντίπαλο μας. Το σίγουρο είναι ότι σεβόμαστε την ομάδα των Τρικάλων, αλλά στόχος μας είναι η νίκη και αυτή θα διεκδικήσουμε. Δεν νομίζω πως πρέπει να επικεντρωθούμε σε κάτι συγκεκριμένο όσον αφορά τον αντίπαλο μας, παρόλο που γνωρίζουμε πως έχει έναν πολύ έμπειρο προπονητή στον πάγκο του”.

3. Πόσο σημαντικό θεωρείς το ξεκίνημα σε έναν όμιλο όπως τον τρίτο; Ποιο είναι το “κλειδί” κατά τη γνώμη σου που θα χρειαστεί ώστε ο ΦΑΣ να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει; “Το ξεκίνημα σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Όλοι θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα που θα μας δώσει το ψυχολογικό κυρίως αβαντάζ ενόψει της συνέχειας. Περιγράφοντας το “κλειδί” όπως αναφέρετε στην ερώτηση σας, θα έλεγα πως αυτό είναι η συνεχόμενη προσπάθεια μέσα από τις προπονήσεις και ο σεβασμός απέναντι σε κάθε αντίπαλο”.
4. Και μία προσωπική ερώτηση για το τέλος.  Ο Δημήτρης Πέικος φέτος ξεκίνησε με έναν σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε αρκετά πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες του. Θεωρείς ότι είσαι πλέον 100% έτοιμος για να μπεις σε κανονικούς ρυθμούς; “Πλέον είμαι 100% έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου σ’ αυτό το πραγματικά δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, που απαιτεί να υπάρχει το κατάλληλο έμψυχο υλικό για να μπορεί να ανταπεξέλθει μέχρι το τέλος. Μην ξεχνάμε πως αρκετές είναι οι ομάδες που θα υποβιβαστούν και λιγότερες εκείνες που θα παραμείνουν και εκ των πραγμάτων η ομάδα μας χρειάζεται όλους ανά πάσα στιγμή”.

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected