Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική – Γιαουτζής, Σιμψερής και Τσακαλίδης στο Imathia Sports News

Δεύτερη….στροφή στον φετινό “μαραθώνιο” του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής και όπως έχουμε καθιερώσει σε εβδομαδιαία βάση τον λόγο παίρνουν οι μοναδικοί πρωταγωνιστές! Οι τρεις παίκτες που μας έκαναν την τιμή και μίλησαν στο Imathia Sports News ενόψει της 2ης αγωνιστικής, απάντησαν σε τέσσερις παρόμοιες ερωτήσεις για τους επερχόμενους αγώνες του πρωταθληματος και όχι μόνο.

Θυμίζουμε πως οι ομάδες της Ημαθίας αγωνίζονται εντός με τον ΑΟ Κύμης (Μακροχώρι), επίσης εντός με Μαχητή Τερψιθέας (ΦΑΣ Νάουσα) και εκτός με τον ΑΟ Καρδίτσας (Λευκάδια).

Τηρώντας την αλφαβητική σειρά, για την ομάδα των Λευκαδίων μίλησε ο 23χρονος μέσος Βασίλης Γιαουτζής, για τον  ΦΑΣ Νάουσα ο 22χρονος πορτιέρο Γιώργος Σιμψερής και για το Μακροχώρι ο αρχηγός της ομάδας Τάσος Τσακαλίδης. Ας δούμε πως απάντησαν στις τέσσερις ερωτήσεις :

Βασίλης Γιαουτζής (04/06/1990, μέσος)

1. Βασίλη την Κυριακή τα Λευκάδια δίνουν το τρίτο τους επίσημο παιχνίδι στη νέα χρονιά. Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό θα λέγαμε, με πρόκριση στο Κύπελλο και ισοπαλία για το πρωτάθλημα με ένα από τα φαβορί του ομίλου. Ωστόσο στο παιχνίδι με την Κύμη ήσασταν ιδιαίτερα επιθετικοί στο πρώτο μέρος. Θεωρείς το γεγονός αυτό ένα από τα στοιχεία που θα έχει φέτος η ομάδα; “Πράγματι έχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στα δύο μέχρι στιγμής επίσημα παιχνίδια μας έχοντας πολύ καλή απόδοση. Ωστόσο θεωρώ πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης σε όλους του τομείς. Δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις επιθετικά και νομίζω ότι αυτό θα είναι ένα στοιχείο του παιχνιδιού μας σε συνδυασμό πάντα με την καλή και σκληρή άμυνα”.

2. Το φετινό πρωτάθλημα παρουσιάζει αρκετές ιδιομορφίες με πιο σημαντική τη συμμετοχή των ομάδων του νομού μας με αντιπάλους ως επί τω πλείστον άγνωστες. Είναι μειονέκτημα κατά τη γνώμη σου το γεγονός αυτό; “Είναι όντως παράδοξο για τις ομάδες της Ημαθίας που βρέθηκαν σ’ αυτόν τον όμιλο, αλλά δεν είναι το μόνο παράδοξο στο ελληνικό ποδόσφαιρο… Σίγουρα δεν αποτελεί πλεονέκτημα να βρισκόμαστε σε ένα γκρουπ με άγνωστες ομάδες, αλλά πιστεύω πως αποτελεί ταυτόχρονα και έξτρα κίνητρο για τις ομάδες μας να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις”.

3. Τι πρέπει να διακρίνει μία ομάδα για να μπορεί να “επιβιώσει” σε έναν όμιλο με 7 ομάδες να υποβιβάζονται; Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που θεωρείς πως έχουν τα Λευκάδια που θα τους βοηθήσουν στη συνέχεια; “Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής αλλά και της πρώτης φάσης του Κυπέλλου, μπορούμε να διαπιστώσουμε πως ο όμιλος θα είναι πολύ δύσκολος και κάθε παιχνίδι θα είναι ντέρμπι. Το στοιχείο που χρειάζεται κάθε ομάδα και πιστεύω πως θα έχουμε στα Λευκάδια θα είναι η διάρκεια στην απόδοση τους. Θεωρώ πως αυτό θα είναι το “κλειδί” για την προσδοκώμενη πορεία στο πρωτάθλημα”.

4. Ο Βασίλης Γιαουτζής φέτος εκτός της επανόδου του στην Ημαθία, βρίσκεται ένα “σκαλί” παρακάτω μετά την παρουσία του στον Αιγινιακό. Είναι κάτι το οποίο επιδίωξες ή θεώρησες πρόκληση την επιστροφή σου; “Το επίπεδο της νέας Γ’ Εθνικής έχει εκ των πραγμάτων αναβαθμιστεί και σε συνδυασμό με την πολύ καλή πρόταση που μου έκανε η διοίκηση των Λευκαδίων, δέχτηκα να επιστρέψω και να αγωνιστώ και πάλι με τη φανέλα της ομάδας”.

Γιώργος Σιμψερής (25/12/1991, τερματοφύλακας)

1. Γιώργο την Κυριακή η Νάουσα δίνει το τρίτο της επίσημο παιχνίδι στη νέα χρονιά. Το ξεκίνημα δεν ήταν το ιδανικό, ωστόσο στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα ήσασταν αισθητά βελτιωμένοι. Θεωρείς θέμα χρόνου την ανάκαμψη; “Την ερχόμενη Κυριακή έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, με μια ομάδα που την γνωρίζουμε από τον μεταξύ μας αγώνα για το Κύπελλο. Ολη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ καλά με στόχο τη νίκη. Με την στήριξη του κόσμου είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε. Στα Τρίκαλα θεωρώ πως ήμασταν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και το τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί”.

2. Το φετινό πρωτάθλημα παρουσιάζει αρκετές ιδιομορφίες με πιο σημαντική τη συμμετοχή των ομάδων του νομού μας με αντιπάλους ως επί τω πλείστον άγνωστες. Είναι μειονέκτημα κατά τη γνώμη σου το γεγονός αυτό; “Το φετινό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Ολες οι ομάδες είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες, μεταξύ αυτών και οι ομάδες του νομού μας. Σίγουρα παίζουμε και με ομάδες άγνωστες για μας, άλλα αυτό δεν σημαίνει κάτι. Πιστεύω πως όλα εξαρτώνται από έμας και αν είμαστε σοβαροί και παίξουμε με βάση τις δυνατότητες μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα”.

3. Τι πρέπει να διακρίνει μία ομάδα για να μπορεί να “επιβιώσει” σε έναν όμιλο με 7 ομάδες να υποβιβάζονται; Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που θεωρείς πως έχει ο ΦΑΣ που θα τον βοηθήσουν στη συνέχεια; “Σε έναν όμιλο 15 ομάδων απο τον οποίο υποβιβάζονται σχεδούν οι μισές, όλες οι ομάδες για να “επιβιώσουν” πρέπει να κάνουν πρωταθλητισμό. Εμείς κάνουμε σκληρή δουλειά στην Νάουσα, δουλεύουμε αμιγώς επαγγελματικά και πιστεύω πως θα έχουμε την πολυπόθητη διάρκεια. Επίσης έχουμε ένα πάρα πολύ αξιόλογο υλικό και όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή”.

4. Ο Γιώργος Σιμψερής φέτος, εκτός της επανόδου του στην Ημαθία, βρίσκεται ένα “σκαλί” παρακάτω μετά την παρουσία του στον Φωκικό. Είναι κάτι το οποίο επιδίωξες ή θεώρησες πρόκληση την επιστροφή σου; “Μετά από δύο χρόνια επιστρέφω στην Νάουσα. Πέρυσι ήμουν στον Φωκικό ο οποίος αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όμως δεν θεωρώ ότι πήγα ένα σκαλί πιο κάτω γιατί μπορεί να αγωνίζομαι στην Γ’ με την Νάουσα, άλλα έχει πολύ μεγάλη ιστορία και “βαριά” φανέλα. Επίσης οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί και αυτό είναι πρόκληση για μένα. Πάντα είχα στην άκρη του μυαλού μου το ενδεχόμενο να επιστρέψω. Αν και είχα προτάσεις και από ομάδες Β’ Εθνικής, o τρόπος που με προσέγγισε η διοίκηση και το όραμα που έχει για την ομάδα σε συνδυασμό με την αγάπη του κόσμου, συνετέλεσαν ώστε να πάρω την τελική μου απόφαση”.

Τάσος Τσακαλίδης (27/04/1987, μέσος)

1. Τάσο την Κυριακή τo Μακροχώρι δίνει το τρίτο του επίσημο παιχνίδι στη νέα χρονιά. Το ξεκίνημα δεν ήταν ιδανικό θα λέγαμε, με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, όμως η συνέχεια περιελάμβανε ένα σπουδαίο «διπλό» στον Πυργετό. Θεωρείς το ξεκίνημα αυτό στο πρωτάθλημα σημαντικό παράγοντα για τη συνέχεια; “Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής φέτος, έτσι όπως διαμορφώθηκε, είναι πολύ δύσκολο για όλες τις ομάδες. Ο υποβιβασμός τόσων πολλών ομάδων από κάθε όμιλο αναγκάζει τις ομάδες να κάνουν πρωταθλητισμό για να παραμείνουν στην κατηγορία. Επομένως η αρχή είναι πολύ σημαντική για κάθε σύλλογο τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Στο παιχνίδι με τα Λευκάδια κάναμε μία καλή προσπάθεια αλλά δεν μας βγήκε το παιχνίδι. Αρχικός στόχος που είχαμε θέσει ως ομάδα είναι το πρωτάθλημα χωρίς να σημαίνει πως δεν θα θέλαμε μία διάκριση στο Κύπελλο. Δουλέψαμε πολύ σκληρά την εβδομάδα πριν το παιχνίδι στον Πυργετό και καταφέραμε στο παιχνίδι αυτό να βγάλουμε στοιχεία που θέλουμε ως ομάδα. Η πραγματικότητα είναι πως αρχίζουμε και βρίσκουμε τα “πατήματα” μας στο γήπεδο και πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η έλευση του κ. Λεωνίδα Μπίλη, που είναι πραγματικός επαγγελματίας, όλου του τιμ που βρίσκεται δίπλα του αλλά και η διάθεση όλως μας στις προπονήσεις.”

2. Το φετινό πρωτάθλημα παρουσιάζει αρκετές ιδιομορφίες με πιο σημαντική τη συμμετοχή των ομάδων του νομού μας με αντιπάλους ως επί τω πλείστον άγνωστες. Είναι μειονέκτημα κατά τη γνώμη σου το γεγονός αυτό; “Αυτό νομίζω πως είναι και πλεονέκτημα και μειονέκτημα. Όπως εμείς δεν γνωρίζουμε για αυτές έτσι και οι αντίπαλοι μας δεν γνωρίζουν στοιχεία για εμάς, πράγμα που θεωρώ πλεονέκτημα ειδικά στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Μειονέκτημα αποτελεί έτσι κι αλλιώς, γιατί το άγνωστο πάντα τρομάζει αλλά η εμπειρία του προπονητικού τιμ αλλά και των περισσότερων παικτών του ρόστερ, θεωρώ πως μπορεί να μετρήσει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση”.

3. Τι πρέπει να διακρίνει μία ομάδα για να μπορεί να “επιβιώσει” σε έναν όμιλο με 7 ομάδες να υποβιβάζονται; Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που θεωρείς πως διακρίνουν το φετινό Μακροχώρι και που θα σας βοηθήσουν στη συνέχεια; “Εμείς ως ομάδα έχουμε το δικό μας πλάνο και συγκεκριμένη φιλοσοφία. Παίζουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδικού και ποτέ δεν προσαρμοζόμαστε βάση του αντιπάλου μας. Αυτό θεωρώ πως το κάνουν οι αδύναμες ομάδες που αντιμετωπίζουν ισχυρότερους αντιπάλους. Κατά τη γνώμη μου η ομάδα μου είναι πολύ δυνατή και μπορεί να κάνει το δικό της παιχνίδι και αυτό θεωρώ το βασικό στοιχείο για τη φετινή μας πορεία. Μία πορεία που πρέπει να είναι εκ των πραγμάτων πρωταθλητισμού για να μπορείς να “επιβιώσεις” και σ’ αυτό εκτός της εμπειρίας που προανέφερα θα παίξει σημαντικό ρόλο και η διατήρηση του βασικού κορμού από την περσινή ομάδα”.

4. Ο Τάσος Τσακαλίδης φέτος για άλλη μία χρονιά με τη φανέλα του Μακροχωρίου. Μπορείς να θεωρήσεις τον εαυτό σου «φυσικό ηγέτη» αυτής της ομάδας; Υπήρξε το καλοκαίρι η σκέψη να αποχωρήσεις από την ομάδα; “Το αν είμαι φυσικός ηγέτης της ομάδας, δεν θα το απαντήσω εγώ αλλά αυτοί που βρίσκονται κοντά στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Όσο για το καλοκαίρι, ναι θα αποχωρούσα από την ομάδα μόνο σε περίπτωση που αποχωρούσε και ο κ. Βούλγαρης. Μαζί ξεκινήσαμε την προσπάθεια στη δεύτερη του θητεία και έχουμε πει πως αν κάποια στιγμή έρθει το τέλος γι’ αυτόν, θα έρθει και το δικό μου. Αυτό βέβαια φαντάζει πολύ δύσκολο, γιατί όπως φανερώνει τόσα χρόνια, αγαπάει πολύ αυτή την ομάδα και έχει όραμα να τη δει πολύ ψηλά. Άλλωστε η αγάπη του δεν κρύβεται ειδικά από το γεγονός πως στις μέρες μας δύσκολα να βρεθεί κάποιος να επενδύσει τόσα λεφτά σε ερασιτεχνικές ομάδες, των οποίων τα κέρδη είναι μηδαμινά…”

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected