Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Όταν το ποδόσφαιρο… συναντάει το μπάσκετ! (photos+videos)

98fbdd899922abb3bd32696949d49c02_LΜε αφορμή τα οκτώ γκολ του Αντρέι Κράμαριτς την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, το Onsports παρουσιάζει τους 11 κορυφαίους σκόρερ σε έναν αγώνα, στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Υπάρχουν νίκες δύσκολες, αυτές που πολλοί συνηθίζουν να ονομάζουν «νίκες με μισό-μηδέν» και το σκορ του αγώνα μένει στο 1-0. Υπάρχουν νίκες πειστικές, όπως ένα 3-0, υπάρχουν… πάρτι ομάδων όπως τα σκορ 4-0, 5-0 ή και 6-0. Επίσης, υπάρχουν βραδιές που κάποιες ομάδες έχουν… ρέντα και ο φωτεινός πίνακας γράφει 7-0, 8-2. Και τέλος, υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που το ποδόσφαιρο συναντάει το μπάσκετ, τα πράγματα… ξεφεύγουν πλήρως από τον έλεγχο της μιας ομάδας και κάποιος τυχερός επιθετικός κάνει πάρτι!

Κάτι τέτοιο συνέβη την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στη Ριέκα, όπου η ομώνυμη ομάδα διέσυρε 11-0 την Ζμάσι Γκόλοβι για το Κύπελλο Κροατίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο νεαρός Αντρέι Κράμαριτς ο οποίος «μάτωσε» τα αντίπαλα δίχτυα οκτώ φορές. Έθεσε ένα νέο ρεκόρ για τα περισσότερα τέρματα που έχει πετύχει ποτέ ποδοσφαιριστής σε επίσημο αγώνα του κροατικού ποδοσφαίρου, όμως δυστυχώς δεν κατάφερε να «σπάσει» το ρεκόρ με τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία σε ένα ματς. Για την ακρίβεια, πέτυχε τα μισά από τον πρώτο της λίστας. Το Onsports παρουσιάζει τους 11 κορυφαίους σκόρερ σε έναν αγώνα, στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Ένας Κύπριος στην κορυφή του κόσμου!

Είναι σχεδόν… ανατριχιαστικό –με την ευχάριστη έννοια φυσικά- το γεγονός ότι στην κορυφή της λίστας, ως ο κάτοχος του Ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα γκολ σε επίσημο αγώνα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, φιγουράρει ένας Κύπριος! Ο Παναγιώτης Ποντικός έγραψε ιστορία στις 7 Μαΐου 2007 όταν ο Όλυμπος Ξυλοφάγου διέλυσε 24-3 τον Άγιο Αθανάσιο, καθώς σημείωσε τα 16 (!) από τα 24 γκολ της ομάδας του σε αγώνα για την Γ’ κατηγορία της Κύπρου.

Ανεπίσημος αλλά ρέκορντμαν

Ανεπίσημα, ο εν λόγω κύριος βρίσκεται στην κορυφή μαζί με τον Ποντικό, όμως τα τέρματά του δεν καταγράφηκαν ποτέ από κάποια επίσημη ποδοσφαιρική αρχή. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει καν το τελικό σκορ του αγώνα της ομάδας του, Ρασίνγκ, με αντίπαλο την Ομπρί, απέναντι στην οποία ο Στεφάν Στανισό πέτυχε 16 γκολ σε ματς για το Κύπελλο Γαλλίας. Υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές του εν λόγω επιτεύγματος κι έτσι ο Στανισό μοιράζεται –έστω και ανεπίσημα- το ρεκόρ με τον Κύπριο φορ.

Διπλό διεθνές ρεκόρ

Στον αγώνα που μέχρι και σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία των αγώνων ανάμεσα σε εθνικές ομάδες, δεν θα μπορούσε παρά να υπάρχει τουλάχιστον ένας παίκτης με διψήφιο αριθμό τερμάτων. Η Αυστραλία αντιμετώπισε την Αμερικάνικη Σαμόα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 και την «σκόρπισε» με το εντυπωσιακό 31-0. Ο Άρτσι Τόμπσον έγινε ο άνθρωπος που έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ στην ιστορία των αγώνων ανάμεσα σε εθνικές ομάδες, σκοράροντας 13 φορές, έχοντας ως παρτενέρ του τον Ντέιβιντ Ζντρίλιτς ο οποίος σταμάτησε στα οκτώ και η επίδοσή του ισοφαρίστηκε από τον Αντρέι Κράμαριτς στις 9/10/2013.

Ένα γκολ κάθε 3 λεπτά!

Κάτι περισσότερο από το ένα τρίτο των τερμάτων της Άρμπροουθ απέναντι στην Μπον Άκορντ σημείωσε ο Τζον Πίτρι. Ο Σκοτσέζος επιθετικός σκόραρε 13 φορές στο εντυπωσιακό 36-0 (!) της ομάδας του σε αγώνα για το Κύπελλο Σκοτίας, βάζοντας την υπογραφή του στη μεγαλύτερη νίκη που έχει σημειωθεί ποτέ σε γήπεδο της βρετανικής χώρας! Η Άρμπροουθ σημείωνε ένα γκολ κάθε τρία λεπτά κατά μέσο όρο σε εκείνο το ματς!

Δεκάρες… ολυμπιακού επιπέδου!

Δυο από τους τρεις μεγάλους σκόρερ αυτής της λίστας, έγραψαν ιστορία στην ύψιστη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1908 ο Σόφους Νίλσεν οδήγησε τη Δανία στην απίστευτη νίκη με 17-1 επί της Γαλλίας, σημειώνοντας δέκα γκολ μόνος του! Τέσσερα χρόνια αργότερα ο Γερμανός Γκότφριντ Φουκς τον μιμήθηκε και σημειώνοντας επίσης δέκα γκολ, οδήγησε τα «πάντσερ» στο 16-0 επί της Ρωσίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912.

Κάποια χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα το 1887 (!), ο Τζο Πέιν είχε σκοράρει δέκα φορές στη νίκη της Λούτον με 12-0 επί της Μπρίστολ Ρόβερς για τον Νότιο όμιλο της Third Division του αγγλικού ποδοσφαίρου.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΠΑΙΚΤΗΣ ΓΚΟΛ ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΟΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
1. Παναγιώτης Ποντικός 16 Όλυμπος-Αγ. Αθανάσιος 24-3 Γ’ Κύπρου
1. Στεφάν Στανισό 16 Ρασίνγκ-Ομπρί ??? Κύπελλο Γαλλίας
3. Άρτσι Τόμπσον 13 Αυστραλία-Αμ. Σαμόα 31-0 Προκριματικά Μουντιάλ 2002
4. Τζον Πίτρι 13 Άρμπροουθ-Μπον Άκορντ 36-0 Κύπελλο Σκοτίας
5. Σόφους Νίλσεν 10 Δανία-Γαλλία 17-1 Ολυμπιακοί 1908
6. Γκότφριντ Φουκς 10 Γερμανία-Ρωσία 16-0 Ολυμπιακοί 1912
7. Τζο Πέιν 10 Λούτον-Μπρίστολ 12-0 Third Division South
8. Ρόμπερτ Μπελ 9 Τρανμίρ-Όλνταμ 13-4 Third Division North
9. Τεντ ΜακΝτούγκαλ 9 Μπέρνμουθ-Μάργκεϊτ 11-0 Κύπελλο Αγγλίας
10. Ντέιβιντ Ζντρίλιτς 8 Αυστραλία-Αμ. Σαμόα 31-0 Προκριματικά Μουντιάλ 2002
11. Αντρέι Κράμαριτς 8 Ριέκα-Ζμάσι Γκόλοβι 11-0 Κύπελλο Κροατίας

* Πρώτη αναφέρεται η ομάδα του «μεγάλου» σκόρερ.

http://www.youtube.com/watch?v=d5bS3aNn76w

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected