Κατηγορίες
Super League 1

Άρης – Παναθηναϊκός (0-2) Σοκ με τον τραυματισμό του Μαρινάκη…(vid)

91cff9c231acd40c7619c9d7f78a8fa8_LΟ Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη με 2-0, αλλά ο κόσμος όλος εύχεται να μην δούμε ποτέ ξανά σκηνές σαν και αυτές που συγκλόνισαν τους πάντες με την περιπέτεια του Νίκου Μαρινάκη

Μετά από αυτά που έγιναν από το 55’ του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και μετά, μικρή σημασία έχει να μιλά κανείς για ποδόσφαιρο. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός πήρε πολύ πιο εύκολα από ότι θα περίμενε κι ο ίδιος τη νίκη μέσα στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη, όμως αυτό που μέτρησε πάνω από όλα ήταν η υγεία του Νίκου Μαρινάκη. Ο νεαρός μπακ του Παναθηναϊκού… πήγε κι ήρθε στο «Βικελίδης» και άπαντες έζησαν συγκλονιστικές στιγμές μέχρι τελικά να ανακτήσει τις αισθήσεις του και να διακομιστεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Όπως ενημέρωσαν οι γιατροί των δυο ομάδων, η σύγκρουση του Κύργια με τον Μαρινάκη έφερε ελαφρά διάσειση στον πρώτο και γύρισμα της γλώσσας στον δεύτερο, ο οποίος αποχώρησε άμεσα για το νοσοκομείο προκειμένου να του γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και να διαπιστωθεί το αν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα από αυτό το περιστατικό. Η διακοπή διήρκησε περίπου οκτώ λεπτά, με το παιχνίδι να αρχίζει ξανά από το 65’ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον Μαρινάκη να αποχωρεί κάτω από θερμά χειροκροτήματα από τον κόσμο του Άρη.

Πάντως, για μια ακόμη φορά και αυτό πρέπει επιτέλους να γίνει μάθημα σε όλους και κυρίως στη διοργανώτρια αρχή, υπήρξε καθυστέρηση στην είσοδο του ασθενοφόρου στον αγωνιστικό χώρο. Βλέπετε… έπρεπε να ξηλωθούν οι διαφημιστικές πινακίδες που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση. Και σε αυτές τις περιπτώσεις τραυματισμών, η μάχη για την επαναφορά δίνεται με τα δευτερόλεπτα. Ευχή και ελπίδα η περιπέτεια αυτή του Μαρινάκη να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή για τη διοίκηση της Super League και τις διοικήσεις ΟΛΩΝ των ΠΑΕ ώστε να είναι άμεσα προσβάσιμος ο αγωνιστικός χώρος στα ασθενοφόρα.

Με υπογραφή… Κλωναρίδη

Όσο για το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός από το εικοσάλεπτο και μετά έδειξε πως είναι εμφανώς καλύτερη ομάδα από τον Άρη και «καθάρισε» με δυο όμορφα γκολ του Βίκτωρα Κλωναρίδη. Ο νεαρός εξτρέμ επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα και με δυο προσωπικές ενέργειες νίκησε τον Διούδη ισάριθμες φορές, χαρίζοντας στο «τριφύλλι» το πρώτο τρίποντο στην έδρα των «κίτρινων» μετά από τρία χρόνια. Ο Άρης σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας, έτσι ώστε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό, είχε μόνο μια κλασική ευκαιρία στο φινάλε του ματς με τον Μανιά την οποία απέκρουσε ο Καπίνο και δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις τα «πράσινα» καρέ ούτε κι όταν απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα με την αποβολή του Κλωναρίδη στο 77’ της αναμέτρησης.

Για τον Παναθηναϊκό το κέρδος από το ματς στη Θεσσαλονίκη ήταν τεράστιο, τόσο γιατί η ομάδα αντέδρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Λεωφόρου, αλλά και γιατί αποδείχθηκε πως είναι ομάδα… με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Όχι μόνο στις συγκινητικές στιγμές με τον τραυματισμό του Νίκου Μαρινάκη, όπου άπαντες συγκλονίστηκαν και προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο ο ένας στον άλλον, αλλά και συνολικά με τη συμπεριφορά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Στον αντίποδα, τα προβλήματα για τον Άρη ολοένα και μεγαλώνουν. Η ομάδα του Ζόραν Μιλίνκοβιτς παρουσίασε κάκιστο πρόσωπο, γνώρισε την 3η συνεχόμενη ήττα της και δεν υπάρχει… σημάδι ανάκαμψης στον ορίζοντα. Αυτό βλέπει και ο κόσμος των «κίτρινων» που για ένα ακόμα μεγάλο ματς έδωσε το «παρών» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μαζικά, προσπάθησε να «σπρώξει» την ομάδα, όμως, έφυγε απογοητευμένος ξανά και αποδοκιμάζοντας τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία.

Άρης : Διούδης, Κύργιας, Πουλίδο, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Νταμαρλής, Σταυρόπουλος (64′ Σούνας), Παπαδόπουλος (64′ Ίμπε, 76′ Μανιάς), Τάτος, Ουντότζι, Αγκάνθο.

Παναθηναϊκός : Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μαρινάκης (64′ Κουτρουμπής), Μέντες, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπεργκ (80′ Φιγκερόα), Ζέκα, Αμπεΐντ (72′ Ατζαγκούν).


Η κατάσταση του νεαρού

Καλύτερα τα νέα μετά τη διακομιδή του Νίκου Μαρινάκη στο «Διαβαλκανικό» κέντρο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα του γίνουν περαιτέρω εξετάσεις μετά την περιπέτεια που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η σύγκρουση του μπακ του Παναθηναϊκού με τον Κύργια τον άφησε αναίσθητο στο χορτάρια για περισσότερα από πέντε λεπτά, με τη γλώσσα του να έχει γυρίσει και το ιατρικό τιμ τόσο του «τριφυλλιού» όσο και του Άρη να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καταφέρει να επαναφέρει τον νεαρό ποδοσφαιριστή. Μετά το σοκ που πέρασαν άπαντες στο «Βικελίδης», ο γιατρός του Παναθηναϊκού ενημέρωσε πως ο Νίκος Μαρινάκης δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του, όμως, θα πρέπει να του γίνουν εξετάσεις και να διαπιστωθεί τι βλάβη του έχει προκληθεί από όλο αυτό το συγκλονιστικό περιστατικό.

Όσο για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, έζησαν ένα μίνι-δράμα στο γήπεδο του Άρη καθώς οι στιγμές που πέρασαν από τη στιγμή που έπεσε στο χορτάρι ο Μαρινάκης μέχρι να σηκωθεί – έστω και υποβασταζόμενος – για να μπει στο ασθενοφόρο, ήταν συγκλονιστικές. Οι «πράσινοι» ήταν σοκαρισμένοι, με τον σκόρερ της ομάδας Βίκτωρ Κλωναρίδη να έχει γονατίσει στο χορτάρι και να προσεύχεται, τους Μπεργκ και Φιγκερόα να έχουν μείνει «αγάλματα» και να κρατάνε το κεφάλι τους, τον Καπίνο να είναι ο πλέον σοκαρισμένος από όλους και ολη την ομάδα να περιμένει τις εξελίξεις, που ευτυχώς δεν ήταν δυσάρεστες.

Ήταν τέτοια η φόρτιση των παικτών του Παναθηναϊκού, ιδιαίτερα του Καπίνο, που χρειάστηκε να σηκωθεί για ζέσταμα ο Στέφανος Κοτσόλης έτσι ώστε να τον αντικαταστήσει σε περίπτωση που ο διεθνής κίπερ ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και δεν μπορούσε να συνεχίσει! Μάλιστα, ακόμα και μετά την αποχώρηση του ασθενοφόρου που πήγε τον Μαρινάκη στο νοσοκομείο, ο Γιάννης Αναστασίου χρειάστηκε να μαζέψει όλη την ομάδα στον πάγκο και να τους φωνάξει «Ηρεμήστε όλοι, ο Νίκος είναι εντάξει, όλα θα πάνε καλά».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected