Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Ατρόμητος Διαβατού 0-2

FILE0274Μία πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Ατρόμητος Διαβατού, που τον διατήρησε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και ταυτόχρονα του έδωσε…φτερά ενόψει της συνέχειας. Η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου ήταν ανώτερη σχεδόν σε όλο το 90λεπτο κόντρα στον ελλειπέστατο Αχιλλέα Νεοκάστρου και με ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο πήρε το πολύτιμο τρίποντο.

Οι επιλογές από τους δύο πάγκους και οι ελλείψεις

Οι γηπεδούχοι, με νέο προπονητή τον Αντώνη Νησελίτη που αντικατέστησε τον απελθόντα Γιώργο Μαραγκό, παρατάχθηκαν με σύνθεση…ανάγκης, καθώς οι πολλές ελλείψεις δεν επέτρεψαν στον νέο τεχνικό να κάνει τις επιλογές που επιθυμούσε. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως στον πάγκο της ομάδας ήταν τρεις παίκτες, οι Τοπαλίδης, Καφές και Ματράκας, ενώ απόντες για τους πρωταθλητές ήταν οι Γιάννης Βαλδήρ και Δημήτρης Σίμος λόγω τιμωρίας και εκτός αποστολής για διάφορους λόγους ήταν οι Αργύρης Κουβατσίδης, Αποστόλης Βερβαντίδης, Δημήτρης Κατσιγιαννόπουλος και Γιάννης Αργυρόπουλος.

Στην αντίπερα όχθη οι “κυανόλευκοι” ήταν πλήρης και εκ των πραγμάτων είχε εξ αρχής τον πρώτο λόγο για τον σημερινό αγώνα. Και όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι, παρά το δυναμικό ξεκίνημα του Αχιλλέα, πήραν τα ηνία του αγώνα και έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησαν αρκετές προϋποθέσεις στα καρέ του εξαιρετικού σήμερα Χρήστου Δημόπουλου. Ήταν φανερό πως οι παίκτες του Μάκη Γιαννόπουλου θα έβρισκαν τον τρόπο να πετύχαιναν το γκολ και κατάφεραν στα μέσα του πρώτου μέρους να πάρουν το προβάδισμα με το τρίτο τέρμα του Γιάννη Ποζιάδη στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο μέρος η  εικόνα του αγώνα δεν είχε σημαντικές διαφοροποιήσεις και παρά την είσοδο των Βαλάντη Τοπαλίδη και Αλέξη Καφέ για τους γηπεδούχους, δεν άλλαξε κάτι δραματικά και μάλιστα οι “κυανόλευκοι”, με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού πέτυχαν και δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Γόλη Ηλιάδη, βάζοντας τη…σφραγίδα στη σημερινή νίκη του Ατρομήτου.

Λεπτό προς λεπτό

7′ Γέμισμα του Καλφούντζου από τον άξονα, ο Φασίδης στην κίνηση πιάνει το σουτ, η μπάλα άουτ.

15′ Σέντρα του Πήχα από δεξιά, ο Τεπετός στην πορεία της μπάλας, το σουτ όμως που επιχειρεί περνάει άουτ.

16′ Σέντρα του Ασλάνογλου από αριστερά για τους φιλοξενούμενους, η μπάλα περνά απ’ όλους χωρίς να παρεμβληθεί κάποιος.

24′ Εκτέλεση φάουλ του Σπανού, η μπάλα μόλις άουτ.

25′ Πάσα του Ανδρίτσου στον Τεπετό, ο Μουχτάρης προλαβαίνει τον επιθετικό του Αχιλλέα πριν γίνει απειλητικός.

27′ Εκτέλεση φάουλ του Παγγούρα από τον χώρο του Κέντρου, ο Συμεωνίδης στην πορεία της μπάλας σουτάρει, η μπάλα στα σώματα, νέο σουτ του αμυντικού του Ατρομήτου η μπάλα παίρνει ύψος και ο Ασλάνογλου με κεφαλιά τη στέλνει άουτ.

34′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Σπανού, η μπάλα κοντράρει σε σώματα, ο Ποζιάδης επωφελείται και με πλασέ ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους (0-1).

37′ Κίτρινη κάρτα Μαυρίδης.

39′ Ο Σπανός από αριστερά πασάρει παράλληλα στον Ποζιάδη, η μπάλα κοντράρει σε αμυντικούς, ο Δημόπουλος προσπαθεί να διώξει μακριά και ο Ασλανίδης δεν καταφέρνει από κοντά να πετύχει το δεύτερο γκολ για την ομάδα του.

44′ Ατομική ενέργεια του Κοτζαχρήστου, σουτ από το ύψος της περιοχής η μπάλα άουτ.

50′ Κίτρινη κάρτα Τζήμος

51′ Σέντρα του Τοπαλίδη με στόχο τον Τεπετό, σουτ του τελευταίου η μπάλα άουτ.

54′ Δύο συνεχόμενες απευθείας εκτελέσεις κόρνερ του Σπανού που διώχνει σε κόρνερ ο Δημόπουλος!

57′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Ποζιάδη, ο Ηλιάδης από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά κάνει το 0-2 για τον Ατρόμητο.

59′ Εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Σπανού από τα 35 μέτρα, η μπάλα μόλις άουτ.

60′ Ωραία πάσα του Σπανού στον Ασλάνογλου, ο Δημόπουλος προλαβαίνει και διώχνει τον κίνδυνο.

61′ Τετ-α-τετ του Σπανού με τον πορτιέρο του Αχιλλέα, εντυπωσιακή απόκρουση του τελευταίου.

64” Ο Τσάκαλος πασάρει στον Τεπετό, σουτ του επιθετικού του Αχιλλέα με τα πόδια ο Μουχτάρης

69′ Κίτρινη κάρτα Συμεωνίδης

76′ Κίτρινη κάρτα Ασλάνογλου

78′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχος, ο Ανδρίτσος απέναντι από τον Μουχτάρη, εντυπωσιακά ο τελευταίος σε κόρνερ.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Βαράγκα και Μαυρόπουλο.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δημόπουλος, Κοτζαχρήστος, Αράπος, Φασίδης, Ξαφέτης, Πήχας, Πίσιος (36′ Τοπαλίδης), Τσάκαλος (75′ Ματράκας), Ανδρίτσος, Καλφούντζος (50′ Καφές), Τεπετός

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Συμεωνίδης (85′ Ρόκκο), Λιλιόπουλος, Παγγούρας, Ηλιάδης, Τζήμος, Ασλανίδης, Φαρμάκης, Ποζιάδης (75′ Καλούδης), Σπανός, Μαυρίδης (80′ Πελεκίδης)

Για το Imathia Sports News, Ειρήνη Σωτηρίου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected