Κατηγορίες
Αθλήματα

Α1 Χάντμπολ – Αγωνιστική ακατάλληλη για…καρδιακούς!

ΧαντμπολΔύο σούπερ ντέρμπι κορυφής και άλλα τέσσερα παιχνίδια ντέρμπι τόσο για την παραμονή στην κατηγορία, όσο και στην «μάχη» για την είσοδο στην τετράδα, περιλαμβάνει η 9η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, από την οποία λείπει για πρώτη φορά φέτος το ξεκάθαρο φαβορί σε όλα τα παιχνίδια!

Εκτός της αναμέτρησης του Δούκα με την ΑΕΚ, αύριο διεξάγονται τέσσερα παιχνίδια με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Διομήδη να δεσπόζει, ενώ την Κυριακή η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το κομβικό ματς της Αναγέννησης Βύρωνα με τον Φοίβο Συκεών.

Στο «Σπίτι του Χάντμπολ» ΠΑΟΚ και Διομήδης Άργους προσφέρουν πάντα δυνατές συγκινήσεις και αυτό αναμένεται να συμβεί και αύριο. Ο «δικέφαλος» προέρχεται από τον αποκλεισμό σοκ από το Κύπελλο κόντρα στην Αναγέννηση Βύρωνα και πλέον έχει στρέψει όλη του την προσοχή στον μοναδικό στόχο που του απέμεινε το πρωτάθλημα. Οι θεσσαλονικείς γνωρίζουν ότι με νίκη μπαίνουν δυνατά στο κυνήγι της πρώτης θέσης στην Α1 Ανδρών.

«Οι αποκλεισμοί θα συσπειρώσουν τον ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Στέλιος Υετίων υπογράμμισε για το παιχνίδι στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Ένα σημαντικό ντέρμπι. Προερχόμαστε από μία άσχημη εξέλιξη που πρέπει να παραδεχθούμε ότι ήταν ένα σοκ. Παλεύουμε όλη την εβδομάδα με τα προβλήματα τραυματισμών. Από κει και πέρα πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι και ανταγωνιστικά. Αντιμετωπίζουμε μία συγκροτημένη ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Θέλουμε να κρατήσουμε το αήττητο στην έδρα μας. Δείξαμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στα δύσκολα παιχνίδια. Χρειαζόμαστε την βοήθεια του κόσμου».

Ο διεθνής αθλητής του Διομήδη Άργους Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου είπε από την πλευρά του: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες της κατηγορίας. Σίγουρα οι αποκλεισμοί από την Ευρώπη και το Κύπελλο θα συσπειρώσουν τον ΠΑΟΚ και θα τον κάνουν πιο αποφασισμένο. Πρέπει να δείξουμε πειθαρχία και να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα σε μία δύσκολη έδρα».

Η προϊστορία λέει ΠΑΟΚ

Αυτή είναι η 13η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Διομήδη Άργους στη Θεσσαλονίκη. Ο «δικέφαλος» του Βορρά έχει μεγάλη υπεροχή στις προηγούμενες 12, αφού μετράει 8 νίκες έναντι μιας των Αργιτών, ενώ τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Το μεγάλο χαρακτηριστικό ωστόσο των αναμετρήσεων τους είναι πως πρόκειται για πολύ κλειστά παιχνίδια με χαμηλό σκορ. Συγκεκριμένα στα 12 παιχνίδια ο Μ.Ο. επίτευξης τερμάτων είναι 50,8 και ποτέ δεν έχουν ξεπεράσει τα 60. Το πιο μεγάλο σκορ ήταν το 29-29 το οποίο μάλιστα έχει εμφανιστεί δύο φορές, πέρσι και την σεζόν 2008-2009!

«Μάχη» παραμονής

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Βέροια, όπου δύο φορμαρισμένες ομάδες ο Φίλιππος και ο Αρχέλαος Κατερίνης θα αναμετρηθούν με στόχο να κάνουν ένα ακόμα βήμα για την παραμονή. Οι Βεροιώτες με τον Χρήστο Τζουβάρα στον πάγκο τους έχουν ένα καλό σερί και δείχνουν αποφασισμένοι να μην χάσουν βαθμούς στην έδρα τους, ενώ ο Αρχέλαος μετά την νίκη επί της ΧΑΝΘ έχει άλλη ψυχολογία και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για παραμονή.

Στη Θεσσαλονίκη η ΧΑΝΘ μετά την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου έδειξε πως βρίσκει την ταυτότητα της και κόντρα στον Αερωπό έχει τον πρώτο λόγο. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Γιάννη Πηλαλίδη μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι, αφού διεκδικεί την νίκη σε κάθε ματς, έχοντας νεανικό σύνολο που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με την ταχύτητα του.

Στο Κιλκίς ο ΓΑΣ υποδέχεται τον Ποσειδώνα Λουτρακίου που προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες και φαίνεται να κάνει την «κοιλιά» του. Πρόκειται για το ντέρμπι της 5ης θέσης με τον νικητή να έχει βλέψεις ακόμα και για την τετράδα των πλέι οφ.

Τέλος την Κυριακή η ανανεωμένη και φορμαρισμένη Αναγέννηση φιλοξενεί τον Φοίβο Συκεών και το αποτέλεσμα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν θα αποσπαστεί από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή.

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected