Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Μακροχώρι – Δωτιέας Αγιάς 0-1

DSCN4810Το χειρότερο δυνατό…ποδαρικό στον νέο χρόνο πραγματοποίησε η ομάδα του Μακροχωρίου. Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη ηττήθηκε από τον σκληροτράχηλο Δωτιέα Αγιάς και έχασε την ευκαιρία να “πιάσει” στην πρώτη θέση την Κύμη (0-0 με τον ΦΑΣ Νάουσα) και τη Λαμία (2-4 από τα Τρίκαλα).

Το Imathia Sports News βρέθηκε σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Μακροχωρίου, ο αγωνιστικό χώρος του οποίου ήταν πραγματικά απογοητευτικός και (το λιγότερο) ακατάλληλος για να παιχτεί ποδόσφαιρο. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες αργότερα, στα 2/3 του γηπέδου δεν υπήρχε χόρτο ενώ το τερέν ήταν ιδιαίτερα σκληρό από τις χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.

Η κερκίδα από την άλλη πλευρά, είχε την ίδια εικόνα με τα εντός έδρας παιχνίδια της Ένωσης, καθώς οι θεατές δεν ξεπερνούσαν τους 150. Αξιοσημείωτη η παρουσία 30 περίπου φίλων των φιλοξενούμενων, που ταξίδεψαν στην Ημαθία από την Αγιά, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα, ανάμεσα τους βρέθηκε και ο προπονητής του Δωτιέα, Σωτήρης Αντωνίου, ο οποίος είναι τιμωρημένος από την ΕΠΟ.

Οι κινήσεις από τους πάγκους

Ο Λεωνίδας Μπίλης, έχοντας όλους τους παίκτες διαθέσιμους για το σημερινό παιχνίδι, ακολούθησε την πεπατημένη. Χρησιμοποίησε και πάλι βασικό τον Στέλιο Μαυριδόγλου όπως και στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα, αφήνοντας στον πάγκο τον Τάσο Τσακαλίδη, ενώ επέλεξε να αγωνιστεί με τρεις αμυντικούς (Σαλέπης, Τζεϊρανίδης, Γρηγόρης Ηλιάδης), τετράδα στο κέντρο (Σαρηγιαννίδης, Γεωργίου, Πιέτρα, Ελευθεριάδης) και τους Καφέ, Αντώνη Ηλιάδη και Μαυριδόγλου στην επίθεση σε ένα 3-4-3 με παραλλαγές.

Από την άλλη πλευρά, ο Δωτιέας Αγιάς είχε 15 ποδοσφαιριστές στην αποστολή, καθώς για τους δύο νεοαποκτηθέντες (Λαμπρόπουλο και Νταγιάντα) δεν εκδόθηκαν τα δελτία τους ενώ απουσιάζαν οι τιμωρημένοι Κατσίκης, Πολύζος αλλά και ο Τζιόλας που “χτυπήθηκε” από ίωση. Ο Σωτήρης Αντωνίου “γέμισε” το κέντρο και με μοναδικό προωθημένο τον Άρη Λώττα, έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στην “αναχαίτιση” των αντίπαλων επιθετικών.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Ομολογουμένως το Μακροχώρι έκανε τη χειρότερη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο μέρος δεν καταγράφηκε καμία ευκαιρία για τους γηπεδούχους, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους (σε πολύ καλή μέρα όλοι σχεδόν οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν), που εκμεταλλεύτηκαν τις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές προηγήθηκαν. Παρά το δυνατό τους ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι δεν πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης (απίστευτη η ευκαιρία του Βούλγαρη εξ επαφής!) και παρά την κατοχή μπάλας στο δεύτερο μέρος, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις στην εστία του Μάλτζαρη. Οι “ασπρόμαυροι” διαμαρτύρονται έντονα για τη φάση του 90+4, όταν ο Τσακαλίδης βρέθηκε στο έδαφος σε μαρκάρισμα από αντίπαλο αμυντικό, με τον διαιτητή κ. Δραγάτη από τη Χαλκιδική να δείχνει “παίζετε”.

Λεπτό προς λεπτό

8′ Το πρώτο σουτ στον αγώνα από τον Σάκη Γεωργίου, η μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Μάλτζαρη. Προηγήθηκε “τσαφ” του Αντώνη Ηλιάδη από πλεονεκτική θέση.

22′ Σέντρα του Τσατσαλίδη από δεξιά, η μπάλα περνά παράλληλα από το τέρμα και διώχνουν οι αμυντικοί του Μακροχωρίου.

23′ Κίτρινη κάρτα Τζεϊρανίδης.

31′ Ακυρωθέν γκολ για τους φιλοξενούμενους. Ο Λώττας εκτέλεσε το φάουλ, οι αμυντικοί των γηπεδούχων δεν απομάκρυναν από τη μεγάλη περιοχή και στο κατέβασμα ο Πετρουζέλης με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με τον σκόρερ να υποδυκνείεται ως off-side από τον βοηθό.

44′ ΓΚΟΛ! Αντεπίθεση για τον Δωτιέα, ο Λούγκος γεμίζει από το κέντρο στον Τσιλούλη δεξιά, αυτός με κεφαλιά βρίσκει τον επερχόμενο Τσατσαλίδη και ο τελευταίος, αφού κατεβάζει ωραία, νικά με πλασέ τον Σταματέλο (0-1).

54′ Πρώτη αλλαγή στον αγώνα για το Μακροχώρι, ο Τάσος Τσακαλίδης στη θέση του Μαυριδόγλου.

59′ Ατομική ενέργεια του Αντώνη Ηλιάδη από αριστερά, μπαίνει στην περιοχή, το σουτ όμως που επιχειρεί θα αποκρουστεί από τον Μάλτζαρη.

60′ Δεύτερη αλλαγή για τους γηπεδούχους, με τον Λεωνίδα Μπίλη να ρισκάρει πλέον περισσότερο. Ο Δημήτρης Βούλγαρης περνά στον αγώνα στη θέση του Ελευθεριάδη.

63′ Ωραία κίνηση του Τσακαλίδη στον άξονα, σουτ με δύναμη η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

65′ Απίστευτη ευκαιρία για το Μακροχώρι! Εκτέλεση κόρνερ του Σαρηγιαννίδη από δεξιά, ο Τζεϊρανίδης πιάνει την κεφαλιά στο ύψος της περιοχής, η μπάλα κατευθύνεται πλάγια δεξιά στον Αντώνη Ηλιάδη, πάσα του τελευταίου με τη μία στον Βούλγαρη και αυτός με εξουδετερωμένο τον Μάλτζαρη και προ κενής εστίας στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ!

66′ Πρώτη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, ο Τσιρογιάννης στη θέση του Λώττα.

68′ Ολοκληρώνουν τις αλλαγές οι γηπεδούχοι, ο Συμεωνίδης στη θέση του Τζεϊρανίδη.

71′ Κίτρινη κάρτα Τσιλούλης

77′ Δεύτερη αλλαγή για τον Δωτιέα, ο Βαλαώρας στη θέση του Τσατσαλίδη.

90′ Τρίτη αλλαγή για τους “ερυθρόλευκους”, ο Σιμούλης στη θέση του Λούγκου.

90+4′ Η φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών για το Μακροχώρι. Ο Καφές εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ακολούθησε…πανζουρλισμός στην άμυνα του Δωτιέα, η μπάλα έφτασε στον Τσακαλίδη που προσπάθησε να γυρίσει το σώμα του για να σουτάρει και βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής από τη Χαλκιδική έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τους παίκτες να “πέφτουν” πάνω του διαμαρτυρόμενοι.

Το…δια ταύτα

Το Μακροχώρι έχασε τεράστια ομολογουμένως ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη θέση. Η ισοπαλία της Κύμης και η ήττα της Λαμίας ήταν…δώρα που δεν έλαβαν τελικά οι “ασπρόμαυροι” και έχοντας ρεπό την ερχόμενη αγωνιστική, ίσως απωλέσουν την απόσταση…βολής από τις προπορευόμενες ομάδες. Από την άλλη πλευρά, ο Δωτιέας Αγιάς αφενός αύξησε τη διαφορά από την 8η θέση στους τρεις βαθμούς και αφετέρου έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στο νέο έτος (βαθμολογικό και ψυχολογικό), έχοντας μάλιστα αρκετές απουσίες στο σημερινό παιχνίδι.

Αρχικές συνθέσεις

Μακροχώρι : Σταματέλος, Σαλέπης, Ηλιάδης Γ., Τζεϊρανίδης, Σαρηγιαννίδης, Γεωργίου, Ελευθεριάδης, Πιέτρα, Μαυριδόγλου, Ηλιάδης Α., Καφές.

Δωτιέας Αγιάς : Μάλτζαρης, Ριζούλης, Γούτος, Τσιανάκας, Καρλιάμπας, Πετρουζέλλης, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Λούγκος, Λώττας, Τσιλούλης

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected