Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Χρυσή μπάλα – Τι ψήφισαν Σάντος και Καραγκούνης

bfbfed06a26158d376fdd833f9391072_LΕπέμειναν… πορτογαλικά οι Γιώργος Καραγκούνης και Φερνάντο Σάντος στην ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα και τον καλύτερο προπονητή του 2013, με τον Ρονάλντο να είναι αυτός που δικαίωσε τις ψήφους τους.

Η FIFA αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε κάθε κατηγορία δημοσιεύει αναλυτικά τον τρόπο που ψήφισαν οι αρχηγοί και οι προπονητές των Εθνικών ομάδων από τις χώρες – μέλη της, συνεπώς ήταν εύκολο να… σκαλίσουμε λίγο τα αρχεία και να ανακαλύψουμε το πώς ψήφισαν ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Γιώργος Καραγκούνης, και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος. Οι ψήφοι τους για τη «Χρυσή Μπάλα» έπιασαν… τόπο 100%, ωστόσο στην ανάδειξη του καλύτερου προπονητή δεν τα πήγαν και τόσο… καλά.

Σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Μπάλα, ο Γιώργος Καραγκούνης έδωσε την καλύτερη ψήφο, των πέντε βαθμών, στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ τους τρεις βαθμούς τους έδωσε στον Φρανκ Ριμπερί. Η… έκπληξη από τον «Κάρα» ήρθε από τον έναν βαθμό που έδωσε στον Γιάγια Τουρέ! Ο Φερνάντο Σάντος ψήφισε λίγο πιο… ορθολογικά, δίνοντας κι αυτός πέντε βαθμούς στον Κριστιάνο Ρονάλντο, τρεις στον Φρανκ Ριμπερί και έναν στον Λιονέλ Μέσι.

Όσο για τον καλύτερο προπονητή; Εδώ δεν δικαιώθηκε ούτε ο κάπτεν της Εθνικής μας, αλλά ούτε κι ο προπονητής της. Αυτό γιατί αμφότεροι έδωσαν από πέντε ψήφους στον Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ οι τρεις ψήφοι του Καραγκούνη δόθηκαν στον Αντόνιο Κόντε και ο ένας στον Αρσέν Βενγκέρ. Οι τρεις ψήφοι του Σάντος, δόθηκαν στον Γιούπ Χάινκες πάντως και ο ένας στον Γιούργκεν Κλοπ

Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια διαδικασία γίνεται και για τις γυναίκες, με την αρχηγό της Ελλάδας, Ναταλία Χατζηγιαννίδου να δίνει πέντε ψήφους στη νικήτρια Ναντίν Άνγκερερ, τρεις στη Νίλα Φίσερ και έναν στη Γιούκι Ογκίμι. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Βαγγέλης Κουτσάκης, από την πλευρά του, έδωσε πέντε ψήφους στην Άλεξ Μόργκαν, τρεις στη Λότα Σέλιν και έναν στη Μάρτα.

*onsports.gr

error: Protected