Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 1-2

DSCN5315Ο ορισμός του ντέρμπι και ένα από τα πιο δραματικά σε εξέλιξη παιχνίδια των τελευταίων χρόνων, παρακολούθησαν οι 500 και πλέον θεατές της σημερινής αναμέτρησης, που ολοκληρώθηκε με μεγάλο νικητή τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, ο οποίος πλέον απέκτησε διαφορά 7 βαθμών από τη δεύτερη θέση και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στις 12 Απριλίου θα στεφθεί πρωταθλητής της Α1.

Εντυπωσιακή η παρουσία των φίλων του “Δικεφάλου”, που μετέτρεψε το Δημοτικό Γήπεδο Μελίκης σε…Τούμπα, με τα καπνογόνα και τις κροτίδες να έχουν την…τιμητική τους.

Το Imathia Sports News βρέθηκε σύσσωμο σήμερα στο γήπεδο της Μελίκης και κατέγραψε όλο το ρεπορτάζ, το παρασκήνιο και τα παραλειπόμενα, ενώ με τη βοήθεια της διοίκησης των γηπεδούχων (την οποία και ευχαριστούμε), βιντεοσκοπήσαμε όλο το 90λεπτο.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, οι δύο ομάδες έχασαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, ενώ αμφότερες είχαν πολλά παράπονα από τον διαιτητή της συνάντησης κ. Καραντώνη. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν έξω φρενών στο τέλος για δύο όπως υποστηρίζουν περιπτώσεις πέναλτι, ενώ οι φιλοξενούμενοι…μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο στο 43′, όταν ο ρέφερι της αναμέτρησης υπέδειξε κίτρινη κάρτα σε άλλο όπως θεωρούν παίκτη αντί για τον θύτη μίας παράβασης, με αποτέλεσμα σε εκείνη τη φάση να αποβληθεί ο γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γρηγορόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση, το Imathia Sports News θα δείξει τις επίμαχες φάσεις και οι αναγνώστες θα κρίνουν ανάλογα.

Οι επιλογές από τους δύο πάγκους

Δεν επιφύλασσαν εκπλήξεις οι δύο προπονητές. Ο Κώστας Παυλόπουλος γνώριζε εξ αρχής πως η νίκη ήταν αυτοσκοπός και έδωσε εντολή στους παίκτες του για πίεση ψηλά από το πρώτο λεπτό. Με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο σε ποιο ελεύθερο ρόλο και τον Δημήτρη Τσάκαλο να βοηθά με την εμπειρία του στο χώρο του κέντρου, φανέρωσε πως καίριος παράγοντας για το “ροζ φύλλο” ήταν η μεσοεπιθετική λειτουργία.

Από την άλλη πλευρά, ο Σάκης Παγγούρας δεν είχε στη διάθεση του τους Δημήτρη Λαδά και Κώστα Κίτσα που τραυματίστηκαν στις τελευταίες προπονήσεις, δίνοντας έτσι το χρίσμα στον νεοαποκτηθέντα Λάζαρο Μουρατίδη για το δεξί άκρο της άμυνας. Στην αποστολή και ο Κυριάκος Βρεττός που πέρασε στα τελευταία λεπτά ως αλλαγή ενώ η επιλογή του γρήγορου Θανάση Κίτσα να παίξει δίπλα στον Γιώργο, βοήθησε σημαντικά στην επιθετική λειτουργία.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Το γεγονός και μόνο πως ο Φίλιππος Μελίκης πραγματοποίησε την καλύτερη ίσως εμφάνιση του στο φετινό πρωτάθλημα, αποτελεί τεράστιο επίτευγμα για τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα είχε την τύχη με το μέρος της, είχε όμως και την ποιότητα στις φάσεις που η μπάλα…έκαιγε. Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Γιώργος Κίτσας αποδείχθηκε ο παίκτης-κλειδί για τους “ασπρόμαυρους, με τον Χρήστο Ζωγράφο να αποτελεί τον άνθρωπο εκείνο που κράτησε τη μπάλα όταν χρειάστηκε ενώ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, στο πιο κρίσιμο χρονικό σημείο της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο μέρος, ο Φίλιππος απέδειξε για ποιο λόγο βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Είχε αστείρευτο πάθος, πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα με τον Γιώργο Τεγούση και μάλιστα μέχρι το 80ο λεπτό είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να πετύχει το 2-1. Ωστόσο στο τέλος μίλησε η κλάση του Γιώργου Κίτσα, ο οποίος με άπιαστο βολέ έξω από την περιοχή νίκησε τον εξαιρετικό και σήμερα Σωτήρη Ιωακειμίδη, δίνοντας τη…χαριστική βολή στους γηπεδούχους.

Λεπτό προς λεπτό

5′ Λάθος γύρισμα του Τζέπη για τον Βρεττό, ο Τσιούπρος γίνεται κάτοχος της μπάλας, το σουτ όμως που επιχειρεί περνά άουτ.

10′ Εκτέλεση φάουλ του Παναγιώτη Κίτσα από το ύψος της περιοχής, μπλοκάρει ο Ιωακειμίδης.

18′ Κίτρινη κάρτα Παναγιώτης Κίτσας.

19′ Με πλάτη στο τέρμα το Γιώργος Κίτσας, κάνει την προσποίηση και σουτάρει δυνατά, η μπάλα μόλις άουτ.

24′ Κίτρινη κάρτα Μπουκλάς.

27′ Ωραία εναλλαγή της μπάλας Γιώργου και Θανάση Κίτσα, ο τελευταίος κερδίζει τις κόντρες αλλά ο Ιωακειμίδης πέφτει στα πόδια του και μπλοκάρει.

33′ Αντεπίθεση για τον ΠΑΟΚ, ο Θανάσης Κίτσας μπαίνει στην περιοχή, ο Γιώργος Κίτσας είναι μόνος στα δεξιά, προτιμά όμως να τελειώσει μόνος τη φάση και ο Ζέρης παρεμβάλλεται διώχνοντας σωτήρια.

36′ Ο Τσιούπρος κινείται ωραία από δεξιά, μπαίνει κατά μέτωπο στην μεγάλη περιοχή όμως ο Γιώργος Μπουκλάς κάνει την προβολή απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

37′ Πάσα του Ζωγράφου στον Γιώργο Κίτσα, σουτ του τελευταίου από πλεονεκτική θέση, μεγάλη απόκρουση του Ιωακειμίδη σε κόρνερ.

39′ Κίτρινη κάρτα Τενεκετζή και Παπαδόπουλος.

42′ Η φάση που ξεσήκωσε τους φιλοξενούμενους. Σε μία ανατροπή στο χώρο του κέντρου, ο ρέφερι της συνάντησης υπέδειξε το φάουλ, στο οποίο όπως υποστήριξαν έγινε από τον Τενεκετζή που λίγα λεπτά πριν είχε δει κίτρινη κάρτα. Ο κ. Καραντώνης “κιτρίνισε” τελικά τον Ζέρη.

45′ ΓΚΟΛ! Κλέψιμο της μπάλας στο χώρο του κέντρου για τον ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Κίτσας γίνεται κάτοχος της μπάλας από αριστερά, περνά και τον Ιωακειμίδη, ο Κακαγιάννης προλαβαίνει το πλασέ πάνω στη γραμμή και ο επερχόμενος Ζωγράφος με δυνατό σουτ ανοίγει το σκορ (0-1)

52′ Τετ-α-τετ του Γιώργου Κίτσα στην αντεπίθεση, νέα εντυπωσιακή απόκρουση του Ιωακειμίδη και στην επαναφορά ο Πατατούκας έστειλε τη μπάλα άουτ.

57′ Ατομική ενέργεια του Γιώργου Κίτσα, την κατάλληλη στιγμή παρεμβάλλεται ο Τενεκετζή και απομακρύνει.

59′ ΓΚΟΛ! Εντυπωσιακό γκολ του Τεγούση, ο οποίος με σουτ-λόμπα λίγο έξω από την περιοχή νικά τον Βρεττό που είχε βγει αρκετά από την εστία του (1-1).

62′ Κίτρινη κάρτα Πέτγαζλης.

63′ Γέμισμα του Παπαδόπουλου με στόχο τον Τσιούπρο, αμαρκάριστος ο τελευταίος μέσα στην περιοχή στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ.

66′ Γέμισμα του Τσάκαλου στην πλάτη της άμυνας, ο Τσιούπρος μπαίνει στην περιοχή και πέφτει στο έδαφος. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή, όπως υποστηρίζουν, του Νουσιόπουλου.

69′ Σέντρα του Καραγκιζόπουλου από αριστερά, ο Πέτγαζλης κατεβάζει τη μπάλα, σουτάρει δυνατά ο Μπουκλάς όμως θα κάνει σωτήρια προβολή απομακρύνοντας σε κόρνερ.

72′ Σουτ του Παπαδόπουλου πάνω στα σώματα, από κοντά ο Πέτγαζλης παίρνει το ριμπάουντ αλλά η κεφαλιά του περνά μόλις άουτ.

74′ Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Φίλιππου. Ο Παπαδόπουλος επιχείρησε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Νουσιόπουλο και στη συνέχεια στη ρίζα του κάθετου δοκαριού. Στην πορεία της  μπάλας ο Γιώργος Μπουκλάς, που απομάκρυνε οριστικά τον κίνδυνο.

75′ Κίτρινη κάρτα Πατατούκας.

79′ Κίτρινη κάρτα Κακαγιάννης και Γιώργος Κίτσας.

83′ Εκατέρωθεν κόντρες στη μεγάλη περιοχή, ο Πέτγαζλης κάνει το σουτ διώχνει ο Νουσιόπουλος με προβολή.

84′ Εξαιρετική πάσα του Παπαδόπουλου στην πλάτη της άμυνας, ο Τσιούπρος βγαίνει απέναντι από τον Βρεττό, πέφτει όμως στο έδαφος. Οι παίκτες και ο πάγκος του Φίλιππου “έπεσαν” πάνω στον κ. Καραντώνη ζητώντας πέναλτι σε τράβηγμα του Νουσιόπουλου.

84′ ΓΚΟΛ!Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Γιώργος Κίτσας με ατομική ενέργεια και σουτ από τα 25 μέτρα σημάδεψε τη γωνία του Ιωακειμίδη, ο οποίος παρά το γεγονός πως βρήκε τη μπάλα δεν κατάφερε να της αλλάξει πορεία (1-2)

89′ Ανεπανάληπτο τετ-α-τετ για τον Δημοσθένους, στην προσπάθεια του να “κρεμάσει” τον Ιωακειμίδη, τον προδίδει το κακό τερέν και η μπάλα περνά μακριά άουτ.

90+4′ Σουτ του Ζωγράφου, αποκρούει με τις γροθιές ο Ιωακειμίδης και στο ριμπάουντ ο Βρεττός δεν καταφέρνει να σημαδέψει σωστά.

Το δια ταύτα

Η νίκη του ΠΑΟΚ ισοδυναμεί με…χρυσάφι. Η διαφορά πλέον βρίσκεται στους 7 βαθμούς, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερούν οι “ασπρόμαυροι”. Το παιχνίδι που ουσιαστικά (και τυπικά όπως φαίνεται) θα κρίνει τον τίτλο είναι αυτό στο Γιαννακοχώρι σε δύο αγωνιστικές, όπου αν ο ΠΑΟΚ πάρει το “ροζ φύλλο”, θα πρέπει να σκέφτεται πλέον τα μπαράζ αλλά και τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Από την άλλη πλευρά, ο Φίλιππος Μελίκης έδειξε και πάλι τα…δόντια του και καθαρά από συγκυρίες δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό από τη σημερινή συνάντηση. Ωστόσο, όπως άλλωστε έχουν επανειλλημένα τονίσει οι ιθύνοντες στο σύλλογο, στόχος είναι η δημιουργία μίας ομάδας με βάση την Ακαδημία της και ομολογουμένως βαδίζουν σε στέρεες βάσεις ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου και Παπαδάκη.

Φίλιππος Μελίκης : Ιωακειμίδης, Ζέρης, Τενεκετζή (90+1′ Αναστασόπουλος), Κακαγιάννης, Καραγκιζόπουλος, Μπούφι, Παπαδόπουλος, Τσάκαλος (80′ Τάτσης), Τεγούσης, Τσιούπρος, Πέτγαζλης.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Βρεττός, Μουρατίδης, Νουσιόπουλος, Μπουκλάς, Κίτσας Λ., Ζωγράφος, Κίτσας Π., Πατατούκας (90′ Κίτσας Σ.), Τζέπης, Κίτσας Θ. (80′ Δημοσθένους), Κίτσας Γ. (88′ Βρεττός Κ.)

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος – Ειρήνη Σωτηρίου – Βασίλης Τζίμος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected