Κατηγορίες
Διάφορα

Πανελλαδικές εξετάσεις – Έρχονται μεγάλες αλλαγές!

panellinies

Πιο δύσκολη γίνεται η προσπάθεια των υποψηφίων μαθητών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις νέες αλλαγές που φέρνει το υπουργείο για τις τελικές εξετάσεις τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» οι φετινοί υποψήφιοι θα έχουν μία ευκαιρία για να χρησιμοποιήσουν τη βαθμολογία τους για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Με άλλα λόγια μόνο για το 2015 θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους βαθμούς που θα πάρουν φέτος στις εξετάσεις, προκειμένου να διεκδικήσουν το 10% των θέσεων στην ανώτατη εκπαίδευση.

Έτσι αν δεν τα καταφέρουν το 2015, το 2016 θα πρέπει να ξαναεξεταστούν σε όλα τα μαθήματα των πανελληνίων.

Αλλαγές όμως έρχονται και στο μηχανογραφικό καθώς δε θα βρίσκονται μέσα οι Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Η τελευταία θα υπάρχει ως επιλογή μόνο για όσους υπηρετούν ως αστυνομικοί και θα πάρουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού παιδείας.

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης πουθ θα πρέπει να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι μέσα στο Φεβρουάριο.

ε αυτή πρέπει να αναφέρουν: το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας στο οποίο θα εξεταστούν (Μαθηματικά, Βιολογία, Φυσική ή Ιστορία), αν θα εξεταστούν στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και σε ειδικά μαθήματα, όπως και αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ή για τα ΤΕΦΑΑ.

*efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected