Κατηγορίες
Football League

Football League – Πόσο απέχει η…Β’ Εθνική Ερασιτεχνική;

αρχείο λήψης (1)Όταν πρίν δυο περίπου χρόνια το Pieriasport (στα πρώτα του άρθρα τότε) έγραψε ότι η Γ΄Εθνική (Football League 2 τότε) θα περάσει στην ιστορία, θα γίνει ερασιτεχνική και θα πάψει να υφίσταται, κάποιοι ίσως να χαμογελούσαν ειρωνικά ή να απορούσαν στην ανάγνωση αυτής της είδησης.

Επειδή το Pieriasport έχει τους ανθρώπους του και συχνά-πυκνά ενημερώνεται για όλα όσα θα συμβούν στην όμορφη ποδοσφαιρική χώρα μας με τα γνωστά της προβλήματα, με τους «φαντομάδες» παράγοντες που ασχολούνται από την μεγάλη τους αγάπη με τον επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα σας ενημερώσουμε λοιπόν ότι έρχεται η ώρα που θα «χτυπήσει» η καμπάνα και για τη Β΄Εθνική κατηγορία.

Και η είδηση δεν είναι ότι και αυτό το πρωτάθλημα θα περάσει στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ, οπότε αυτόματα θα γίνει ερασιτεχνική. Αυτό λίγο πολύ έχει διαρρεύσει στους κόλπους του Ελληνικού ποδοσφαίρου και το γνωρίζουν οι περισσότεροι ότι έχει δρομολογηθεί.

Το άλλο νέο είναι πώς φτάνει η ώρα να καθαρίσει και η Β΄Εθνική από τους «επαγγελματίες» παράγοντες. Από όλους αυτούς που έχουν μονίμως την καραμέλα στο στόμα και την πιπιλίζουν λέγοντας πόσα ευρώπουλα έχουν χαλάσει στην εκάστοτε ΠΑΕ τους και κανείς δε κάνει αναφορά στα πόσα «παντελόνιασαν» από τις ΠΑΕ τους.

Η ώρα που θα σταματήσουν τα «δωράκια» να έρχονται από τον ΟΠΑΠ κλπ, σιγά-σιγά πλησιάζει. Τέλος ΙΚΑ, εφορίες κλπ για τις ομάδες που θα κινούνται πλέον σύμφωνα με τις δικές τους πλάτες και όχι με τις πλάτες τις δικές μας και του δημοσίου.

Εκεί βέβαια θα φανεί και ποιοι ήταν αυτοί που είχαν τη δυνατότητα να ζούν και να λειτουργούν με τα έσοδα και την υγεία της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας που διοικούσαν και ποιοι ζούσαν από αυτήν και τις δραστηριότητες της.

Και βέβαια μια τέτοια διαδικασία δεν τρομοκρατεί κανέναν σύλλογο και κανέναν παράγοντα που κινείται σύμφωνα με τα έσοδα και την υγεία που έχει σαν ΠΑΕ και σύλλογος. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αρχίσουν να χάνουν τον ύπνο τους γιατί όσο και να θέλουν να συντηρήσουν αυτό το αρρωστημένο έκτρωμα που λέγεται Β΄Εθνική, που γεννάει άνεργους, άπορους οικονομικά και ανασφάλιστους νέους ανθρώπους, που αποτελεί παράδεισο του στοιχήματος και της λαμογιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει στοχοποιηθεί από την ΟΥΕΦΑ και τα «ψωμιά της είναι μετρημένα».

Το Σκανδιναβικό ποδοσφαιρικό πρότυπο πάει περισσότερο στη χώρα μας και έχει αποφασισθεί ότι θα επικρατήσει. Μια επαγγελματική κατηγορία που θα προστατεύεται από τα αρπαχτικά και από εκεί και πέρα, ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με παράγοντες που υποστηρίζονται από την δυναμική που βγάζει η περιοχή τους ώστε να μπορούν να κινηθούν ανάλογα με τα δεδομένα τους.

Ούτε μετοχικό κεφάλαιο, ούτε ΙΚΑ, ούτε ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες, ούτε εγγυητικές, ούτε επιτροπές επαγγελματικού αθλητισμού αλλά και ούτε παχουλές επιχορηγήσεις και “μαύρες τρύπες”.

Η ώρα έρχεται. Η εφαρμογή δε θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα. Και ίσως να είναι ο μόνος τρόπος να καθαρίσει το στάχυ από τη φύρα…

*pieriasport.blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected