Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Ατρόμητος Διαβατού – Φίλιππος Μελίκης 1-2

“Χορός” στη βροχή και τη λάσπη για Ατρόμητο και Φίλιππο, σε μία “μάχη” που ανέδειξε νικητές τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι διατήρησαν τη διαφορά των 7 βαθμών από την κορυφή και ταυτόχρονα έκαναν το πλέον σημαντικό βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, με την πέμπτη ΑΕ Χαρίεσσας να μειώνει στο “τρίποντο”.

Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τις πολλές ευκαιρίες που χάθηκαν εκατέρωθεν, ενώ πολλά ήταν τα παράπονα και των δύο ομάδων για τη διαιτησία του κ. Τρέβλα. Οι κυριότερες φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται οι δύο πλευρές έγιναν στο πρώτο μέρος, μία για κάθε ομάδα. Ο Ατρόμητος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε ανατροπή του Ποζιάδη και ο Φίλιππος για ακυρωθέν γκολ του Τσιούπρου, μετά από σέντρα του Τεγούση. Πολλοί θεώρησαν πως υποδείχθηκε off-side από τον βοηθό κ. Διαμαντόπουλο, ωστόσο η απόφαση φαίνεται πως ήταν για το ότι η μπάλα πέρασε εκτός γραμμής στη σέντρα του μέσου του Φίλιππου.

Παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικό, με τον Φίλιππο να είναι σε γενικές γραμμές καλύτερος των γηπεδούχων και να δημιουργεί περισσότερες προϋποθέσεις στα καρέ του Μουχτάρη. Στα πρώτα 20 λεπτά ο Δημήτρης Τσιούπρος βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής, ωστόσο το σκορ άνοιξε στο 33′ όταν ο Θοδωρής Πέτγαζλης προσπάθησε να κάνει τη σέντρα από δεξιά και ο Ηλιάδης στην προσπάθεια του να διώξει με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Με το προβάδισμα του ενός γκολ και με την αμυντική γραμμή του Φίλιππου να κρατά το μηδέν στο πρώτο μέρος, ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο, με την εικόνα του αγώνα να μην έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις. Ο Φίλιππος διατήρησε μία ελαφρά υπεροχή, ωστόσο ο Ατρόμητος φάνηκε αποφασισμένος να ρισκάρει. Το δεύτερο όμως τέρμα των “ερυθρολεύκων” στο 58′, διαμόρφωνε νέα δεδομένα στο παιχνίδι.

Ο Τσιούπρος ήταν εύστοχος από τα 11 βήμα, στο πέναλτι που κέρδισε ο Πέτγαζλης και με το τέρμα αυτό έφτασε τα 23 προσωπικά στο πρωτάθλημα. Ο Μάκης Γιαννόπουλος έριξε αμέσως στο παιχνίδι τον Κώστα Παγγούρα και ζήτησε από τον ίδιο και τον Γρηγόρη Ηλιάδη να ανέβουν στην επίθεση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι “κυανόλευκοι” μάλιστα κατάφεραν να μειώσουν το σκορ. Ο Γιάννης Ποζιάδης μπήκε στην περιοχή και εκμεταλλευόμενος το λάθος του Ζέρη “έσκαψε” τη μπάλα πάνω από τον Ιωακειμίδη και με τον τρόπο αυτό έκανε το 1-2 λίγο πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα.

Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο έγινε πολύ δυνατό, οι γηπεδούχοι ρίσκαραν 100%, προσπάθησαν όμως κυρίως με γεμίσματα να απειλήσουν την εστία του Ιωακειμίδη. Την ίδια ώρα, οι παίκτες του Κώστα Παυλόπουλου ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και μάλιστα στο 79′ χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Τεγούσης πέρασε και τον Μουχτάρη αλλά το πλασέ που επιχείρησε κόλλησε στη λάσπη και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.

Το τελικό σφύριγμα του κ. Τρέβλα, βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν την 16η νίκη τους στο πρωτάθλημα, ωστόσο ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ έφευγε την ίδια ώρα με το “διπλό” από το Γιαννακοχώρι, κάνοντας την υπόθεση τίτλος ιδιαίτερα δύσκολη για τον Φίλιππο.

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Φαρμάκης, Κωστογλίδης, Ρόκκο (46′ Καλούδης), Ηλιάδης, Ασλάνογλου (58′ Παγγούρας), Τσακαλίδης, Αλμαλιώτης, Ποζιάδης, Ζερδαλής, Λιλιόπουλος (80′ Συμεωνίδης)

Φίλιππος Μελίκης : Ιωακειμίδης, Ζέρης, Χαραλαμπίδης, Κακαγιάννης, Καραγκιζόπουλος, Τενεκετζή, Μπούφι, Παπαδόπουλος, Τεγούσης, Τσιούπρος (86′ Μπιτόπουλος), Πέτγαζλης (67′ Τσάκαλος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected