Κατηγορίες
Μικτές Ημαθίας

Μικτές Ημαθίας – “Τεσσάρα” οι παίδες, έχασαν την ευκαιρία οι Νέοι

Παίδες

Εκτός από το πρώτο 20άλεπτο του αγώνα που οι παίκτες της Μικτής παίδων Ημαθίας δεν μπόρεσαν να βρούνε τον ρυθμό τους, στο υπόλοιπο διάστημα παρακολουθήσαμε τα  «πιτσιρίκια» να βγάζουν φοβερούς αυτοματισμούς και όμορφα γκολ, σε ένα παιχνίδι που σαφώς και διεκδικεί «δάφνες»  ποιότητας σε ένα καταπληκτικό γήπεδο που προσφερόταν για ποδόσφαιρο και με συνθήκες ιδανικές. Σαφώς και η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν εμφανής.  Η μικτή Παίδων Ημαθίας  παίζοντας ακόμη μία φορά ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών κατάφερε να προσθέσει ακόμη μία νίκη στο ενεργητικό της νικώντας εκτός έδρας την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Φλώρινας με το ευρύ σκορ  0-4.  Οι παίκτες της Ημαθίας ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και εκτός από τα τέσσερα γκολ που πέτυχαν,  έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σημειώσουν και άλλα γκολ.

Το πρώτο γκολ του αγώνα σημειώθηκε από τον Ιωάννου στο 28’ λεπτό, όταν δέχθηκε έξυπνη μπαλιά από τον Ντουμάνη και με γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ. Οι ίδιοι παίκτες συμμετείχαν μετά από τρία λεπτά και στο δεύτερο  τέρμα. Στο 31’ λεπτό φάουλ από πλάγια του Ντουμάνη και στην καρδιά της άμυνας πιο ψηλά από όλους ο Ιωάννου, κεφαλιά και το 0-2 είναι γεγονός.

Στο 36’ ήρθε το τρίτο γκολ μετά από μια παράξενη φάση. Στο λεπτό αυτό συγκρούστηκαν σε μια διεκδίκηση της μπάλας ο Ιωάννου με τον Λαζαρίδη και ενώ οι δυο παίκτες είναι στο έδαφος, η μπάλα είναι στην κατοχή των παικτών της Ημαθίας, που έχουν εκδηλώσει επίθεση μέσα στην περιοχή και ενώ ο Τριανταφυλλόπουλος που είναι κάτοχος έχει σαστίσει προς στιγμή, αφού όλοι του φωνάζουν να μη σουτάρει και να σταματήσει το παιχνίδι, που έπρεπε να έχει σφυρίξει ο Διαιτητής. Ο νεαρός αναγκάζεται να δώσει την μπάλα προς τον τερματοφύλακα με ένα «μυτάκι» αλλά αυτή προς έκπληξη όλων καταλήγει στα δίκτυα και με αυτόν τον τρόπο έγινε το 0-3.

Ο προπονητής της Ημαθίας, ζήτησε για λόγους fair play στην αμέσως επόμενη φάση να αφήσουν οι παίκτες του, τους αντιπάλους να βάλουν γκολ. Προς τιμή τους όμως οι γηπεδούχοι αρνήθηκαν βγάζοντας την μπάλα άουτ  και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά, με τους παίκτες της Ημαθίας να χάνουν πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος και στο 67’ να σφραγίσουν την νίκη και πάλι με τον νεαρό Τριανταφυλλόπουλο, όταν δέχθηκε ασίστ από τον Ιτσκάρα  Α. από αριστερά και με κεφαλιά νίκησε τον Μακρή γράφοντας το τελικό 0-4.

ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (Τσελεμάνης Π.) : Μακρής, Λούγκας, Γκατζόπουλος, Λαζαρίδης, Παλάντζας, Λιάσος (67’ Παπαδόπουλος), Δημητριάδης Κ., Πετρούσης, Χατζητιμοθέου (60’ Γαζέας), Σελεμίδης (45’ Παπαγεωργίου), Κοκαρόπουλος.

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ (Λυμούσης Α.) : Τσιμόπουλος, Περπερίδης, Ιτσκάρας Α., Χαραλαμπίδης, Φουρκιώτης, Τσέλιος, Φωτόπουλος (56’ Ιτσκάρας Ν.), Ντουμάνης, Μελιόπουλος, Ιωάννου, Τριανταφυλλόπουλος (70’ Λυμούσης).

Νέοι

Η Μικτή ΝΕΩΝ της Ημαθίας ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τμημάτων Υποδομής ΕΠΟ, αλλά στον πιο κρίσιμο αγώνα της Α΄ φάσης μέσα στην Φλώρινα, δεν κατάφερε να κερδίσει, αφού οι αντίπαλοι μη έχοντας βαθμολογικό κέρδος, έκαναν ίσως το καλύτερό τους παιχνίδι, σε αντίθεση με τους Ημαθιώτες που παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο κατώτεροι από άλλα παιχνίδια, με αποτέλεσμα το 2-1 να φαντάζει ακόμη και «φτωχό», αφού σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν το αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι, ήταν περισσότερο ευάλωτοι στην κόντρα, έχοντας τον ταχύτατο Χατζή σε δαιμονιώδη φόρμα, που ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αμυντικούς της Ημαθίας.

Έχασαν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε να βγούνε πρώτοι αφού η Κοζάνη που ήταν και αυτή στην πρώτη θέση, στραβοπάτησε στην Καστοριά με το 1-1 χωρίς οι παίκτες της Ημαθίας να μπορούν να το εκμεταλλευτούν, αφού δεν μπόρεσαν να   κερδίσουν τους αντιπάλους τους, αλλά έστω και να ισοφαρίσουν, για να μπορούσαν να διεκδικήσουν την πρώτη θέση σε μπαράζ.  Αγωνιστικά η ομάδα της Φλώρινας μπήκε καλύτερα στον παιχνίδι από την αρχή και μόλις στο 6’ λεπτό βρέθηκε μπροστά στο σκορ, όταν ο Παρίσης με σουτ θα παραβιάσει την εστία του Κωνσταντινόπουλου και θα γράψει το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η πρωτοπόρος μέχρι χθες ομάδα Νέων της Ημαθίας παρά την ψυχρολουσία, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, όταν ο Τερζής στο 36’ από κοντά με διπλή προσπάθεια θα ισοφαρίσει σε 1-1.  Όμως οι γηπεδούχοι «πατούσαν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε τρία λεπτά πήραν ξανά προβάδισμα, όταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου ο Χατζής στο 41’με έξυπνο σουτ από κοντά θα γράψει το 2-1. Παρά τις αλλαγές που επιχείρησε ο προπονητής της Ημαθίας στο δεύτερο μέρος, ρίχνοντας άλλους δυο επιθετικούς, δεν μπόρεσε η ομάδα του να αλλάξει την ροή του αγώνα.

Έτσι το δεύτερο μέρος κράτησε απλά αμείωτο το ενδιαφέρον όσων το παρακολούθησαν, αφού από την μια πλευρά οι παίκτες της Ημαθίας  προσπαθούν να ισοφαρίσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα, από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι να είναι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις χάνοντας εκπληκτικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.  Έτσι το τελικό 2-1, αφήνει στην δεύτερη θέση την Ημαθία,  που  φυσικά  ένα παιχνίδι που δεν της «πήγε» δεν μπορεί να αλλοιώσει την μέχρι τώρα πορεία αυτών των παιδιών.

ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ  (Κεχαγιάς Β.) : Ηλιόπουλος, Ρούφας, Οψειρίτης (65’ Τσιωτσος Κ.), Αποστολίδης, Γκούλος (87’ Μαρτσούλης), Μούλας, Αθανασιάδης, Λυπίτσας, Παρίσης, Δόρης, Χατζής.

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ (Λυμούσης Α.) : Κωνσταντινόπουλος, Δημούλτσης, Τσιότρας (68’ Χαρίσης), Χατζόπουλος, Νεστορόπουλος, Χρυσόπουλος, Παντζαρτζίδης, Τσαλακόπουλος (67’ λτ Ευθυμίου), Μυλωνάς, Τερζής       (46’Σιδηρόπουλος),Τσουλλχάη.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΣΗ ΛΥΜΟΥΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Μετά το τέλος των αγώνων ο ενωσιακός προπονητής της ΕΠΣ Ημαθίας,  Λυμούσης  Αντώνιος τόνισε: «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν όλα τα παιδιά που χρησιμοποιήσαμε από την αρχή μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, τόσο στους Παίδες όσο και στους Νέους. Δώσαμε την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να δοκιμάσουν τις ποδοσφαιρικές τους αξίες και ικανότητες. Με χαροποιεί το γεγονός ότι τερματίσαμε στην πρώτη θέση με την ομάδα των Παίδων, έχοντας 21 βαθμούς όσους και η ομάδα της  Κοζάνης, έχοντας όμως αυτοί καλύτερο συντελεστή τερμάτων, αποδίδοντας όμως σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια, ποδόσφαιρο ουσίας, ποδόσφαιρο ποιοτικό, με καλές αμυντικές συμπεριφορές, οργάνωση στο παιχνίδι,  με πολλούς αυτοματισμούς, καλά τελειώματα και πολύ όμορφα γκολ σε εκτέλεση.

Δίκαια οι «πιτσιρικάδες» της Ημαθίας  χαρακτηρίζονται από πολλούς, σαν ανερχόμενα ταλέντα της περιοχής μας και αυτό που απομένει, είναι να δούμε τους Περιφερειακούς προπονητές να επιλέξουν αρκετά από αυτά στην ομάδα της Περιφέρειας, αφού κατά γενική ομολογία έδειξαν με την αξία τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους  και  δικαιούνται κάτι παραπάνω».

«Όσο για την ομάδα των Νέων  με λύπησε  το γεγονός της κακής εμφάνισης όλων των παιδιών, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι. Σε καμιά στιγμή του παιχνιδιού δεν μπορέσαμε να βρούμε τα «πατήματά» μας σαν ομάδα. Παρόλα αυτά το χθεσινό παιχνίδι δεν πρέπει να θεωρηθεί  κριτήριο επιλογής για την συνέχεια των αγώνων, αφού σε γενικές γραμμές στα περισσότερα παιχνίδια με τις ίδιες ομάδες, οι εμφανίσεις των Νέων ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Και το γεγονός ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική αυτή η ομάδα  ήταν στην πρώτη θέση, δεν θα πρέπει να μειώσουμε τις αξίες των παιδιών με μια κακή εμφάνιση.

Το μέλλον τους ανήκει και εύχομαι και από τους Νέους να περάσουν πολλά παιδιά στην Περιφέρεια,  γεγονός που θα δώσει περισσότερη αξία στον θεσμό των Μικτών ομάδων, αφού στόχος όλων μας , είναι να προωθηθούν προς τα Εθνικά κλιμάκια, οι καλύτεροι παίκτες από τα αμιγώς Ερασιτεχνικά σωματεία, σε όποια βαθμολογική θέση και αν είναι στο πρωτάθλημα που διανύουμε.  Δεν μπορώ να μη συγχαρώ τα παιδιά για την αγωνιστική τους παρουσία σε όλους τους αγώνες, αλλά και την άριστη από κάθε πλευρά συνεργασία που είχαμε. Εκτιμώ ότι μερίδιο για την ποιότητα των νεαρών παικτών, έχουν και οι προπονητές τους και τα σωματεία που ομολογώ ότι η συνεργασία τους ήταν άψογη. Εύχομαι στους συναδέλφους προπονητές και Περιφερειακούς να κάνουν το καλύτερο για τις ομάδες της Περιφέρειας και να τις οδηγήσουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Εγώ προσωπικά θα παρακολουθώ από κοντά τις προσπάθειες όλων όσων θα συμμετέχουν στην επόμενη φάση και σαφώς μέχρι τους τελικούς αγώνες».

«Τέλος να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, την Τεχνική επιτροπή Μικτών ομάδων και φυσικά τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ημαθίας κ. Καραμελίδη, ο οποίος ήταν πάντα κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια και του οφείλω πολλά για τις όμορφες στιγμές που έχω ζήσει μέσα από τις Μικτές ομάδες».

*Δελτίο Τύπου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected