Διάφορα

PS4 – Δείτε το νέο Tomb Raider!

162924Το νέο Tomb Raider αποτύπωνε το ξεκίνημα της Lara και διηγούνταν την ιστορία της πρώτης της αποστολής, που πήγε πραγματικά στραβά και τη διαμόρφωσε σαν χαρακτήρα. Για να το πετύχει αυτό δανείστηκε αρκετά στοιχεία από αξιόλογα σύγχρονα action/adventures, όπως τα Uncharted, χωρίς όμως να πέσει στην παγίδα της μίμησης. Αφού λοιπόν έφερε επιτυχημένα σε πέρας την αποστολή του επαναπροσδιορισμού του χαρακτήρα της Lara, το Tomb Raider αναλαμβάνει και μία ακόμη: την εκκίνηση του αναπόφευκτου ρεύματος των “HD remakes” νέας γενιάς. Ευτυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, αυτή τη φορά δεν θα χρειάζεται να συμβιβαστούμε με ένα απλό upscaling της ανάλυσης. Στη χειρότερη, θα έχουμε μεταφορά της αντίστοιχης έκδοσης για PC σε medium settings και αν η εκάστοτε εταιρεία προσπαθήσει λίγο περισσότερο, μπορεί να δούμε και κάποια πράγματα παραπάνω.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, την μεταφορά και αναβάθμιση του παιχνιδιού ανέλαβε η Nixxes για το PlayStation 4 (που είναι και η έκδοση δοκιμής) και η United Front Games για το Xbox One. Στις σχετικές συνεντεύξεις η Square Enix τόνιζε όσο μπορούσε ότι δεν πρόκειται για μία απλή «αρπαχτή», λέγοντας ξανά και ξανά ότι το Tomb Raider: Definitive Edition είναι έντονα αναβαθμισμένο σε σχέση με τις εκδόσεις για PS3 και Xbox 360, ξεπερνώντας ακόμη και την έκδοση για PC.

Ευτυχώς, η αλήθεια δεν απέχει πάρα πολύ. Η λίστα των βελτιώσεων είναι μακροσκελής: 1080p, 40-60 fps, πλήρες remodeling του προσώπου της Lara, βελτιώσεις στα textures του δέρματός της και στον τρόπο που συμπεριφέρονται από άποψης φυσικών ιδιοτήτων τα αντικείμενα που έχει μαζί της (όπως το τσεκούρι αναρρίχησης), καλύτερα lighting effects, ενσωμάτωση της νέας έκδοσης του Tress-FX για πιο ρεαλιστική συμπεριφορά των μαλλιών, χρήση μηχανής φυσικής για τα φυτά ώστε να αντιδρούν ρεαλιστικά στον άνεμο, περισσότερα particle effects, καλύτερες αντανακλάσεις στο νερό, νέες voice-activated επιλογές (που προτείνουμε να απενεργοποιήσετε), ενσωμάτωση όλων των DLC και Remote Play στο PS Vita.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

*sport-fm.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected