Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – Άτλας Ζερβοχωρίου 2-0

2014-02-08 17.08.53Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο και με την…απειλή της βροχής να αιωρείται καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, ο Φίλιππος Μελίκης επικράτησε του μαχητικού Άτλα Ζερβοχωρίου και έφτασε τους 52 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Κώστα Παυλόπουλου ήταν καλύτερη των αντιπάλων σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα και με δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος, πήρε το 17ο “τρίποντο”.

Από την άλλη πλευρά, οι “κυανόλευκοι” πάλεψαν για το αποτέλεσμα, ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Σωτήρη Ιωακειμίδη. Η οριστική σωτηρία δεν έχει εξασφαλιστεί, ωστόσο στα εναπομείναντα παιχνίδια το συγκρότημα του Νίκου Ξανθόπουλου έχει την ευκαιρία να συγκεντρώσει τους βαθμούς που χρειάζεται για να παραμείνει στην κατηγορία. Μεγάλος στόχος άλλωστε είναι η διάκριση στο Κύπελλο, καθώς ο Άτλας συμμετέχει στα ημιτελικά, με την κλήρωση να διεξάγεται την ερχόμενη Δευτέρα 10/2.

Στο πρώτο μέρος οι “ερυθρόλευκοι” απώλεσαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, με τους Δημήτρη Τσιούπρο, Θοδωρή Πέτγαζλη και Έρβιν Μπούφι να μην καταφέρνουν να νικήσουν τον Γιάννη Γαϊτανίδη. Η κατοχή των γηπεδούχων ήταν σαφώς μεγαλύτερη, δεν συνδυάστηκε όμως με τέρμα μέχρι την ανάπαυλα. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή με τον νεοαποκτηθέντα Κώστα Παπαδόπουλο, ο οποίος αγωνίστηκε μετά από 8 αγωνιστικές τιμωρίας.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Κώστα Παυλόπουλου συνέχιζε να πιέζει και στο 57′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος (MVP της προηγούμενης αγωνιστικής) εκτέλεσε το φάουλ από τον άξονα και στο δεύτερο δοκάρι ο Κώστας Τενεκετζή με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γαϊτανίδη.

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια ρίσκαραν περισσότερο, ωστόσο δεν σημειώθηκε η μεγάλη φάση στα καρέ του Ιωακειμίδη, εκτός από μία κακή εκτίμηση του Κώστα Παπαδόπουλου, που θα μπορούσε να γυρίσει και να σουτάρει, όντας ανενόχλητος. Ο Φίλιππος στο 67′ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του, όταν ο Τσιούπρος κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή του από τον Δαυίδη, με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο όμως να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Στο 72′ οι γηπεδούχοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία με το πλασέ του Τσιούπρου λίγο άουτ, για να έρθει το 87′ όταν και πάλι κέρδισαν πέναλτι (ανατροπή του Μπούφι από τον Πρόιο, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι), με τον πρώτο σκόρερ του Φίλιππου να είναι πιο εύστοχος και να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης ο κ. Μαλούτας, με βοηθούς τους κ.κ. Καραϊωσήφ και Παζαρτζικλή.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Ιωακειμίδης, Ζέρης, Τενεκετζή, Χαραλαμπίδης, Καραγκιζόπουλος, Τεγούσης (71′ Τσάκαλος), Μπούφι, Κακαγιάννης, Παπαδόπουλος, Πέτγαζλης (76′ Αναστασόπουλος), Τσιούπρος (84′ Μπιτόπουλος).

Άτλας Ζερβοχωρίου : Γαϊτανίδης, Κολοκοτρώνης (46′ Δαυίδης), Καραβασίλης, Πρόιος, Κοτσαγκόγκος (90′ Δημητρούσης Χ.), Ξανθόπουλος, Δαμιανίδης, Ισλαμίδης, Παπαδόπουλος, Ντέλλας, Σιδηρόπουλος (73′ Δημητρούσης Κ.)

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected