Κατηγορίες
Super League 1

Βέροια – Ολυμπιακός 0-5

684e1726725599be8c13e297cdfca873_LΈντεκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό να πάρει σκορ νίκης κόντρα στη Βέροια (5-0), με εκτελεστή αλλά και δημιουργό τον Τσόρι και τους Ολαϊτάν, Πέρεζ και Μανιάτη να προσθέτουν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ

Η σημερινή (08/02) για τον Ολυμπιακό ήταν έτσι κι αλλιώς διαφορετική και στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων» θεωρούσαν ιερό χρέος τη νίκη, έστω κι αν ο αντίπαλος σε καμία περίπτωση δεν «τρόμαζε» την ομάδα του Μίτσελ. Τα περιβραχιόνια που έγραφαν «8/2/1981», τα πανό κόσμου και ομάδας με το μήνυμα «αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε» και η ατμόσφαιρα που υπήρχε για τη συμπλήρωση 33 ετών από την τραγωδία στη Θύρα 7, έκαναν ακόμα πιο έντονη την επιθυμία για νίκη στους Πειραιώτες. Αυτό, πάντως, στα πρώτα 45 δεν αποτυπώθηκε στο χορτάρι αφού η Βέροια παρά τις πολλές απουσίες της είχε καλό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο και κράτησε στο «μηδέν» την ομάδα του Μίτσελ, προσπαθώντας παράλληλα να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Μπεν και Μπαργκάν στην κόντρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου άλλαξε κάποια πράγματα στην ομάδα του, βάζοντας στο ματς τους Μανιάτη και Ολαϊτάν αντί των Σάμαρη και Σέποβιτς με τους δυο αποχωρήσαντες να έχουν μέτρια απόδοση. Η «μηχανή» του Ολυμπιακού άρχισε να δουλεύει όσο πλησιάζαμε προς τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ενώ η Βέροια έδειχνε σημάδια… παράδοσης, έχοντας κάνει και τρεις αναγκαστικές αλλαγές. Έτσι, στο 59’ σε μια φάση που ξεκίνησε με τον Ολαϊτάν σε θέση οφσάιντ, ο Νιγηριανός γύρισε στον Τσόρι και αυτός άνοιξε το σκορ στη Βέροια για τους «ερυθρόλευκους».

Δέκα λεπτά αργότερα, ο σκόρερ ντύθηκε… δημιουργός και σέρβιρε ωραία τη μπάλα στην περιοχή, με τον επερχόμενο Ερνάν Πέρεζ να τη σπρώχνει με το σώμα στα δίχτυα. Το 2-0 του Ολυμπιακού ήρθε με το πρώτο γκολ του νεοαποκτηθέντα Παραγουανού χαφ, ο οποίος ξεκίνησε και για πρώτη φορά ως βασικός με τους «ερυθρόλευκους». Με τη… σέντρα από πλευράς Βέροιας, ο Ολυμπιακός έκλεψε και ο Ντομίνγκεζ έδωσε στον Ολαϊτάν, ο οποίος φάνηκε ξανά να είναι ακάλυπτος, για το 3-0 στο 70’, ενώ στο 85’ ο Γιάννης Μανιάτης διαμόρφωσε το 4-0, πριν έρθει ξανά ο Νιγηριανός φορ στο 92’ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα να «υπογράψει» τη νίκη των Πειραιωτών…

Η Βέροια έπαθε ακριβώς ότι και στον πρώτο γύρο στο Φάληρο, αφού μετά το πρώτο γκολ κατέρρευσε, με τον Μπαργκάν να μένει να προσπαθεί και να έχει δοκάρι στο 87’ της αναμέτρησης, που όμως δεν της προσέφερε τίποτα το ουσιαστικό. Η ομάδα της Ημαθίας έδειξε μεν καλά στοιχεία, ωστόσο, θέλει δεδομένα πολύ δουλειά αλλά και πολλούς… βαθμούς για να αποφύγει τα χειρότερα στο τέλος της χρονιάς.

Το τελευταίο σφύριγμα του Αμπάρκιολη βρήκε τον Ολυμπιακό να παίρνει τη δέκατη νίκη του σε δεκατρία εκτός έδρας παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα, συνεχίζοντας την πορεία του για την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος. Όπως ήταν φυσικό, ο κόσμος αποθέωσε τόσο την ομάδα όσο και τη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7, στα οποία αφιερώθηκε κι αυτή η επικράτηση του Ολυμπιακού…

Βέροια :Καντιμοίρης, Σιόντης, Σισοκό (57′ Ντόγος), Όστοϊτς, Βέρτζος (51′ Τζημογιάννης), Βεργώνης, Μάνος, Καλτσάς (61′ Ισμαέλ), Μπαργκάν, Παυλίδης, Μπεν.

Ολυμπιακός : Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ, Εντινγκά, Σάμαρης (58′ Μανιάτης), Κάμπελ (71′ Ιμπαγάσα), Πέρες, Ντομίνγκες, Στσέποβιτς (58′ Ολαϊτάν).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected