Κατηγορίες
Διάφορα

Παντελής Καφές – Από τους Πόντιους, στη…Βέροια!

Αθλητές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν αφήσει το στίγμα τους, έχουν κάνει τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί τους και να τους αναπολήσει, ακόμα κι αν δεν δικαίωσαν ποτέ τη φήμη τους, επανεμφανίζονται στη «Μηχανή του Χρόνου». Το gazzetta.gr εντοπίζει τα βήματά τους, ακολουθεί την πορεία τους και βρίσκει τις… νέες ασχολίες τους!

ÁÍÁ×ÙÑÇÓÇ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÏÌÁÄÁÓ ÃÉÁ ÔÏ  ÉÓÑÁÇË

«Ανδρώθηκε» στην Τούμπα

Ο Παντελής Καφές έκανε τα πρώτα του.. σοβαρά ποδοσφαιρικά βήματα στην πόλη του, Βέροια, με τους Πόντιους. Η κλάση του ήταν εμφανής από την αρχή και μετά από τρία χρόνια παρουσίας στους Πόντιους, αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ το 1997. Αγωνίστηκε 4 φορές στο δεύτερο μισό της σεζόν και την επόμενη περίοδο πήρε αρκετές ευκαιρίες. Αγωνίστηκε 14 φορές στο Πρωτάθλημα και σημείωσε δύο γκολ, ενώ έπαιξε και 2 φορές στο Κύπελλο. Η σεζόν 1999-2000 ήταν ακόμα καλύτερα και η καθιέρωση ήταν πλέον γεγονός. Αναστασιάδης, Μπλαχίν, Χάαν και Σαράφης, πριν ακόμα αναλάβει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς του έδειχναν εμπιστοσύνη και πόνταραν στα στοιχεία που έδειχνε στο παιχνίδι του.

Το 1998-99 έπαιξε 27 φορές στο Πρωτάθλημα και πέτυχε και 7 γκολ! Τα δύο εκ των οποίων, απέναντι στην ομάδα της πόλης του, τη Βέροια! Παράλληλα, έκανε ντεμπούτο και στην Ευρώπη με αντίπαλό έναν… μελλοντικό του πιθανό προορισμό, τους Ρέιντζερς! Το 2000-01 έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Στο 4-2 του τελικού με τον Ολυμπιακό στο «Νίκος Γκούμας» αγωνίστηκε 90 λεπτά!

8392

Το καλοκαίρι του 2001 και ενώ αποτελούσε ένα βασικότατο εργαλείο για τον δικέφαλο, ο Καφές ανανέωσε για τρία ακόμα χρόνια, υπογράφοντας ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Φυσικά, το κέρδισε με τις εμφανίσεις του. Η «προβληματική» περίοδος Μπαταντούδη όμως είχε συνέπεια και στις… τσέπες των ποδοσφαιριστών, ενώ έκανε την κερκίδα να εκνευρίζεται εύκολα με τους παίκτες που είχαν υψηλά συμβόλαια. Ο Καφές ήταν πάντα ευθύς και δεν βγήκε ποτέ να κολακέψει τον κόσμο. Ακόμα κι όταν υπήρχε εχθρική αντιμετώπιση από την κερκίδα.

«Οταν μιλάω με τα παιδιά που παίζουν σε ομάδες των Αθηνών νιώθω σαν φτωχοσυγγενής! Είναι άσχημο να βλέπεις ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται απερίσπαστοι κι εσύ έχεις να αντιμετωπίσεις ένα σωρό προβλήματα. Από μια άποψη το πρωτάθλημα δεν παίζεται επί ίσοις όροις όταν εμείς είμαστε απλήρωτοι. Θέλεις να είσαι σ’ αυτό το επίπεδο για να τους αντιμετωπίσεις στα ίσα», έλεγε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Βήμα το 2002. Το καλοκαίρι του 2003 ο Μπαταντούδης τέθηκε στο περιθώριο από την διοίκηση πρωτοδικείου και τα Χριστούγεννα του ίδιου έτους παραχώρησε τις μετοχές του στους Γούμενο-Παγώνη. Για τον Καφέ, η χρονιά εκείνη ήταν η τελευταία του στην Τούμπα. Έπαιξε 25 ματς και σημείωσε 8 γκολ την περίοδο 2002-03, κάνοντας… χατ-τρικ στην ήττα με 4-3 από τον Ολυμπιακό! Την επόμενη ομάδα του… Παράλληλα, κατέκτησε ένα ακόμα Κύπελλο, όντας βασικός στον τελικό με τον Άρη.

ÊÁÖÖÅÓ ÊÁÉ ÅÃÊÙÌÉÔÇÓ ÓÔÇÍ ÁÐÏÍÏÌÇ ÔÏÕ ÊÕÐÅËËÏÕ  /   ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÔÅËÉÊÏÓ / ÊÕÐÅËËÏ 2000)

Πορεία προς το λιμάνι…

Η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών έκανε δεκτή την προσφυγή του διεθνή μέσου κατά του ΠΑΟΚ, του επιδίκασε χρήματα και του έδωσε τη δυνατότητα να αναζητήσει την επόμενη ομάδα του. Το όνομά του ακούστηκε για όλους τους μεγάλους του κέντρου, αλλά οι φήμες που τον ήθελαν να έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό βγήκαν αληθινές. Όπως συνέβη και με τον Γιαννάκη Οκκά. Στις αρχές Ιουλίου του 2003, φόρεσε και επίσημα τα «ερυθρόλευκα», υπογράφοντας συμβόλαιο για 3+2 χρόνια. «Ο Ολυμπιακός μου δίνει τη δυνατότητα που δεν είχα ως τώρα. Να κερδίσω πρωταθλήματα και να παίξω στο Champions League. Ελπίζω να βοηθήσω κι εγώ για να μεγαλώσει την κυριαρχία της η ομάδα στον ελληνικό χώρο», τόνιζε ο Βεροιώτης μέσος, αποκαλύπτοντας ότι είχε πρόταση και από την ΑΕΚ.

ÏÊÊÁÓ ÊÁÖÅÓ / OKAS KAFES / ÊÁËËÉÈÅÁ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2004) / KALITHEA - OLYMPIAKOS (CUP 2004)Στους Πειραιώτες έμεινε για 3.5 χρόνια και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα. Το Πάσχα του 2006 υπέγραψε νέο συμβόλαιο για τρία χρόνια, καθώς η πρόταση που περίμενε από το εξωτερικό δεν ήρθε ποτέ. Ωστόσο, τον Ιανουάριο του 2007 αποχώρησε από τους Πειραιώτες. Μετά από συνάντηση με τον Γιώργο Λούβαρη οι δύο άνδρες αποφάσισαν την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους. Ουσιαστικά, ο διεθνής μέσος είχε ζητήσει να αποχωρήσει μετά τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του στο ματς με τη Ρόμα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο μισό της χρονιάς εκείνης πρόλαβε να κάνει 8 εμφανίσεις για το Πρωτάθλημα, πριν αποχωρήσει για την ΑΕΚ του Φερέρ και του Ντέμη Νικολαΐδη, όντας πλέον στην ώριμη ηλικία των 28 ετών.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÁÅÊ (ÊÕÐÅËËÏ 2005 - ÔÅËÉÊÏÓ) OLYMPIAKOS - AEK (CUP 2005 - FINAL)

Το Euro

Το καλοκαίρι του 2004, έζησε από κοντά το όνειρο του Euro της Πορτογαλίας, όντας στις επιλογές του Ότο Ρεχάγκελ. Ωστόσο, δεν αγωνίστηκε ούτε σε ένα ματς! Συνολικά έπαιξε 40 φορές με τη «γαλανόλευκη» και βρισκόταν στην αποστολή και για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών που έγινε το 2005 στη Γερμανία. Τελευταία του συμμετοχή με την Εθνική ήταν το Σεπτέμβριο του 2011, στη νίκη με 0-1 επί του Ισραήλ.

ÊÁÖÅÓ ×ÁÑÉÓÔÅÁÓ / KAFES HARISTEAS / Ç ÅËËÁÄÁ ÐÑÙÔÁÈËÇÔÑÉÁ ÅÕÑÙÐÇÓ / ÁÐÏÍÏÌÇ ÃÉÏÕÑÏ 2004 / AWARD OF EURO 2004

Νέο κίνητρο στην ΑΕΚ

«Οταν δεν σε καλύπτει ο χώρος εργασίας σου πια, είναι φυσιολογικό να θέλεις να βρεις κάτι άλλο για την καριέρα σου. Για εμένα η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη επιλογή, καθώς θα συνεχίσω να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο και θα μου προσφέρει υψηλούς στόχους. Υπάρχει κίνητρο. Η νοοτροπία που υπάρχει στην ομάδα βοηθά τον ποδοσφαιριστή», τόνιζε τις πρώτες μέρες του στην Ένωση, στην οποία «έδεσε» με το «καλημέρα». Φόρεσε την «κιτρινόμαυρη» φανέλα για σχεδόν έξι χρόνια και μάλιστα πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

ÊÁÖÅÓ /  ÁÅÊ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2008 / ÔÅËÉÊÏÓ) KAFES /  AEK - OLYMPIAKOS (CUP 2008 / FINAL)

Νέο κίνητρο στην ΑΕΚ

«Οταν δεν σε καλύπτει ο χώρος εργασίας σου πια, είναι φυσιολογικό να θέλεις να βρεις κάτι άλλο για την καριέρα σου. Για εμένα η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη επιλογή, καθώς θα συνεχίσω να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο και θα μου προσφέρει υψηλούς στόχους. Υπάρχει κίνητρο. Η νοοτροπία που υπάρχει στην ομάδα βοηθά τον ποδοσφαιριστή», τόνιζε τις πρώτες μέρες του στην Ένωση, στην οποία «έδεσε» με το «καλημέρα». Φόρεσε την «κιτρινόμαυρη» φανέλα για σχεδόν έξι χρόνια και μάλιστα πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

ÊÁÖÅÓ ÊÏÕÉÍÓÉ   ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ (ÐËÅÉ ÏÖ)  KAFES QUINCY  PANATHINAIKOS - AEK (PLAY OFF)

Το πέρασμα από τους Ρέιντζερς και η επιστροφή στη Βέροια

Το όνομά του ακούστηκε για κυπριακές ομάδες και ένας ατζέντης τον έφερε σε επικοινωνία με τους ιστορικούς Ρέιντζερς, οι οποίοι είχαν υποβιβαστεί λόγω χρεών στην 4η κατηγορία της Σκωτίας. Ο Καφές ταξίδεψε στη Γλασκώβη για να υπογράψει, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι οι «Προτεστάντες» ήθελαν μόνο να τον… δοκιμάσουν για τρεις μέρες. Αν περνούσε τα τεστ, θα του έδιναν 250.000 ευρώ το χρόνο. Μετά από πέντε μέρες και αφού έβλεπε ότι… δεν συμβαίνει τίποτα, επέστρεψε στην Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα του. Ο Καφές υπέγραψε συμβόλαιο με τη Βέροια! Ο 34χρονος υπέγραψε για ένα χρόνο και έπαιξε 14 φορές στη Σούπερ Λιγκ, πριν ζητήσει να αποχωρήσει τον Ιανουάριο. Ο λόγος, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ήταν κάποιες συμπεριφορές της διοίκησης που δεν μπορούσε να ανεχτεί. Για ένα διάστημα απείχε από τις προπονήσεις και τον Φεβρουάριο έμεινε και τυπικά ελεύθερος.

ÊÁÖÅÓ  ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÂÅÑÏÉÁ KAFES OLYMPIAKOS - VERIAΟ Καφές από τότε βρίσκεται χωρίς ομάδα. Ζει στη Θεσσαλονίκη και… χαίρεται την οικογενειακή ζωή που του είχε λείψει ως ποδοσφαιριστής. Το όνομά του συνδέθηκε με διάφορα επιχειρηματικά σχέδια στη Βέροια, ενώ τον Δεκέμβριο του 2013 ακούστηκε για την αυστραλιανή Ολίμπικ Σίδνεϊ, μαζί με αυτά των Χαριστέα και Κυργιάκου! Παρότι παραμένει στην Ελλάδα, το θέμα για Αυστραλία παραμένει ανοιχτό… Μέχρι τότε, απολαμβάνει οικογενειακές στιγμές!

*gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected