Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας

Α2 Ερασιτεχνική – Το Pre Game των δύο ομίλων

The_Guide_Pregame_for_Twitter

Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος για το πρωτάθλημα της Α2 Ερασιτεχνικής και το ενδιαφέρον κορυφώνεται κυρίως για το ποιες θα είναι οι δύο ομάδες (μία από κάθε όμιλο) που θα υποβιβαστούν στην Β’ Κατηγορία. Έντονο ενδιαφέρον ωστόσο υπάρχει και στο ρετιρέ του 1ου ομίλου, όπου είναι ακόμη “ανοιχτό” το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στην Α1, με τρεις ομάδες να μάχονται για αυτό. Δείτε μία μίνι ανάλυση της 16ης και 20ης αγωνιστικής αντίστοιχα, που διεξάγεται την Κυριακή 23/2 :

1ος όμιλος

Μία νίκη χρειάζεται ο πρωτοπόρος Αγροτικός Αστέρας ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την επιστροφή του στην Α1 Ερασιτεχνική, μετά από απουσία ενός χρόνου. Αντίπαλος της ομάδας του Σάββα Αβετίδη ο ΠΑΟ Παλατιτσίων, ο οποίος θέλει μόνο νίκη σήμερα (22/2 – 15.30) ώστε να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τη δεύτερη θέση, με την προϋπόθεση βέβαια να μην επικρατήσει ο ΠΑΟΚ Κουλούρας, που αγωνίζεται στο άλλο μεγάλο ντέρμπι ανόδου με αντίπαλο τον Αστέρα Αλεξάνδρειας.

Αντίθετα, αν η ομάδα του Τάσου Χουρσουζίδη κερδίσει αύριο, “πιάνει” τους “ασπρόμαυρους” στη δεύτερη θέση και στις εναπομείναντες δύο αγωνιστικές, θα κυνηγήσει το…όνειρο. Την ίδια ώρα, σε δυσμενή θέση είναι ο ΑΟ Συκιάς, που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς και θέλει μόνο νίκη στην Κορυφή ώστε να ελπίζει για την παραμονή. Νίκη χρειάζεται και ο Άρης Παλαιοχωρίου στον Σταυρό με αντίπαλο την τοπική Θύελλα, που χρειάζεται μία νίκη στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τον εξαιρετικό στα τελευταία παιχνίδια Αλιάκμων Νησελίου, που με νίκη στο Καμποχώρι αύριο εξασφαλίζει κατά 99% την παραμονή του και ενώ πριν 5 αγωνιστικές θεωρούνταν το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αυριανής 16ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 10.30 (μέσα στην παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας – ΠΑΟ Παλατίτσια  22/2, 15.30 (0-2)

ΠΑΟ Κορυφής – ΑΟ Συκιάς  (5-0)

Θύελλα Σταυρού – Άρης Παλαιοχωρίου  (1-1)

Αστέρας Αλεξάνδρειας – ΠΑΟΚ Κουλούρας  (1-3)

ΑΕΚ Καμποχωρίου – Αλιάκμων Νησελίου  (2-1)

δείτε εδώ τη συνολική εικόνα του 1ου ομίλου

2ος όμιλος

Και ενώ τα πράγματα στην κορυφή έχουν οριστικά ξεκαθαρίσει (πρωταθλητής ο ΑΣ Ειρηνούπολης, στη δεύτερη θέση ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου), η μάχη μαίνεται στην ουρά της βαθμολογίας, για ποια ομάδα εκ των Απόλλων Λυκογιάννης, ΓΑΣ Κοπανού, Μακεδόνας Βέροιας και Ακαδημία Βέροιας θα υποβιβαστεί στη  Β’ Ερασιτεχνική. Σε πλεονεκτική θέση η ομάδα του Νίκου Ανάστου που χρειάζεται δύο βαθμούς για να εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή και θα επιδιώξει από το αυριανό παιχνίδι στην Παναγιωπούλα με αντίπαλο τη Δόξα Νάουσας, να πετύχει τον στόχο του.

Ο ΓΑΣ Κοπανού μεταβαίνει στη Ραχιά όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΠ Βέροιας και θέλει μόνο νίκη ενώ τον ίδιο στόχο έχει και ο Μακεδόνας, που θα αγωνιστεί στα Μονόσπιτα κόντρα στην τοπική Ελπίδα. Το πιο δύσκολο ωστόσο έργο έχει η Ακαδημία Βέροιας, που μεταβαίνει στο Αγγελοχώρι για να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή ΑΣ Ειρηνούπολης. Αναλυτικά το πρόγραμμα της αυριανής 20ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.30 (μέσα στην παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

ΑΣ Ειρηνούπολης – Ακαδημία Βέροιας  (9-0)

Ελπίδα Μονοσπίτων – Μακεδόνας Βέροιας  (5-1)

Κεραυνός Επισκοπής – Ολυμπιακός Νάουσας  (0-4)

ΑΕΠ Βέροιας – ΓΑΣ Κοπανού  (5-2)

Δόξα Νάουσας – Απόλλων Λυκογιάννης  (4-0)

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Θύελλα Στενημάχου  (2-2)

δείτε εδώ τη συνολική εικόνα του 2ου ομίλου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected