Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μέσης – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 0-0

DSCN7005Ο ορισμός του ντέρμπι επαληθεύτηκε στο γήπεδο της Μέσης, με τους Φίλιππο και Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων να μένουν τελικά στο 0-0, παρά το γεγονός πως στην αναμέτρηση καταγράφηκαν πάνω από 10 κλασικές ευκαιρίες! Οι “βυσσινί”, χωρίς τεχνική καθοδήγηση μετά την παραίτηση του Ανδρέα Καλτσά, απέδειξαν πως ήθελαν περισσότερο τη νίκη, ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που (υπό προϋποθέσεις) θα τους έδινε το πολυπόθητο “τρίποντο”.

Και αναφερόμαστε σε “προϋποθέσεις” καθώς από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου (αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο) εμφάνισε και πάλι τα χαρακτηριστικά που την έχουν “σημαδέψει” στο φετινό πρωτάθλημα και παρά την απουσία 7 παικτών (Παπαδόπουλος, Ελευθεριάδης, Καρβούνης, Σλάμι, Σαράτσι, Άρης Μηνούδης, Παπαμιχαήλ) είχαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες (μεταξύ άλλων και δύο δοκάρια) για να πετύχει τέρματα.

Παρουσία 100 και πλέον θεατών και από τις δύο ομάδες και σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση με συγκεκριμένους προσανατολισμούς. Ο μεν Φίλιππος προσπάθησε από το πρώτο λεπτό να μεταφέρει την πίεση στα καρέ του Μουσκεφτάρα και ο δε Μέγας Αλέξανδρος να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Σούρλα, Αθανασιάδη και Ντόι για να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία του αγώνα καταγράφηκε στο 12ο λεπτό, όταν ο Δημήτρης Σούρλας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γιάννη Θεοδωρίδη ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φίλιππος πραγματοποίησε την πρώτη απειλητική του παρουσία στην περιοχή του Μουσκεφτάρα, ωστόσο ο Γατόπουλος έστειλε τη μπάλα άουτ στο σουτ που επιχείρησε.

Στο παιχνίδι υπερτερούσε η δύναμη και τα μαρκαρίσματα εκατέρωθεν, ενώ ήταν φανερό πως οι γηπεδούχοι θα…πουλούσαν ακριβά το τομάρι τους για το “τρίποντο”. Μέχρι την ανάπαυλα, οι “βυσσινί” προσπάθησαν με γεμίσματα κυρίως να φτάσουν στην περιοχή του Μέγα Αλέξανδρου και τους φιλοξενούμενους να φτάνουν κοντά στο γκολ δύο φορές, με τους Δημήτρη Σούρλα και Σάββα Αθανασιάδη.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι απέκτησε πιο δραματικό τόνο και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη… Στο 48′ ο Φίλιππος έχασε τη μεγαλύτερη του ευκαιρία στον αγώνα, όταν ο Μπρέγκου σημάδεψε το δοκάρι του Μουσκεφτάρα, με τη μπάλα στη συνέχεια να καταλήγει άουτ.

Στο 68′ ο Αθανασιάδης είχε ένα καλό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε με τα πόδια ο Θεοδωρίδης και στο 73′ ήταν η σειρά του Δημήτρη Σούρλα να αστοχήσει εξ επαφής, με τον πορτιέρο του Φίλιππου να λέει και πάλι όχι στον αντίπαλο επιθετικό.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Χρήστος Μπρέγκου στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος όταν από δεξιά έκανε την ατομική προσπάθεια και στο πλασέ που επιχείρησε η μπάλα πέρασε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος χωρίς να βρεθεί κάποιος συμπαίκτης του να τη στείλει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.

Στο 78′ ο Γιάντζος σούταρε δυνατά από το ύψος της περιοχής, ο Θεοδωρίδης απέκρουσε ασταθώς και ο επερχόμενος Σούρλας δεν κατάφερε να πλασάρει, με τον τερματοφύλακα του Φίλιππου να κάνει την προβολή με το πόδι και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο 81′ και πάλι ο Γιάντζος θα αναγκάσει και πάλι τον Θεοδωρίδη σε εντυπωσιακή απόκρουση (προηγήθηκε εξαιρετική προσπάθεια του Δημήτρη Σούρλα από αριστερά, ο οποίος πέρασε τρεις αντιπάλους του) και…τον χορό των ευκαιριών για τον Μέγα Αλέξανδρο θα κλείσει ο Σάββας Αθανασιάδης στο 85′ όταν το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό πέρασε σύρριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Θεοδωρίδη.

Στο 90+1′ ο Φίλιππος Μέσης διαμαρτυρήθηκε έντονα στον ρέφερι της αναμέτρησης κ. Μαλούτα, όταν σε μία σέντρα του Γιάννου από δεξιά, συγκρούστηκαν στον αέρα οι Γκατζίδης και Μουσκεφτάρας και στην επαναφορά της μπάλας ο Βοργιατζίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο κ. Μαλούτας ακύρωσε το γκολ, δίνοντας επιθετικό φάουλ στον αμυντικό του Φίλιππου.

Τέλος, στο 90+2′ μετά από κόρνερ του Δημούλτση, ο Μπρέγκου δεν μπορεί να πιάσει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Ντόγος που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας σούταρε πάνω στον Μουσκεφτάρα

Βοηθοί του κ. Μαλούτα στην αναμέτρηση οι κ.κ. Βαράγκας και Καραϊωσήφ.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μέσης : Θεοδωρίδης, Βοργιατζίδης, Γιάννου, Γκατζίδης, Παππάς, Τζιβάρας, Γκατζούφας (46′ Τρούπκος), Ντόγος, Δημούλτσης, Μπρέγκου, Γατόπουλος (85′ Καρασαββίδης)

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Σούρλας Σ., Μηνούδης, Σαλτουρίδης, Ντάμτσιος, Αθανασιάδης Σ., Σούρλας Δ., Γιάντζος, Αθανασιάδης Η., Ντόι (72′ Ακρίβος, Τερζίδης (89′ Νικολόπουλος)

Ανακοίνωση Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων

Παρά την κρισιμότητα του αγώνα για τους γηπεδούχους, το παιχνίδι έγινε σε πάρα πολύ αθλητικά πλαίσια και οφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε την Διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές του ”ΦΙΛΙΠΠΟΥ” Μέσης για την άψογη φιλοξενία και την άριστη συμπεριφορά τους. Τέτοιες συμπεριφορές κοσμούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και προάγουν το αθλητικό πνεύμα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Νίκος Σαλτουρίδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected