Κατηγορίες
Football League

Football League – Τέλος εποχής για Γιαννιτσά, ποιοι ακολουθούν

giannitsa2_610x400Η Αναγέννηση Γιαννιτσών υποβιβάστηκε και μαθηματικά. «Ταφόπλακα» σε Καβάλα, που ελπίζει σε… μια ανώτερη βοήθεια, μια απ’ τα ίδια για Βατανιακό, που ουσιαστικά ακολουθούν.

Την πρώτη ομάδα που υποβιβάστηκε απ’ τον Βόρειο όμιλο μάθαμε χθες. Η Αναγέννηση Γιαννιτσών με την ήττα της απ’ τον Βατανιακό (2-1) έπεσε και μαθηματικά στην Γ’ Εθνική, κάτι που είχε… φανεί εδώ και καιρό, αφού με μόλις 3 νίκες σε 23 αγώνες δεν μπορούσε να περιμένει κάτι παραπάνω.

Ακόμα και στο ακραίο σενάριο –που ελπίζει και ο Θανάσης Δημόπουλος όπως τόνισε μετά τον αγώνα- να μην πέσουν τρεις ομάδες, πάλι θεωρείται ακατόρθωτο η ομάδα της Πέλλας να βάλει κάποια ομάδα από κάτω της, ούσα στο -5 απ’ την προτελευταία θέση. Με Νίκη Βόλου, Δόξα Δράμας και Τύρναβο κλείνει ο… κύκλος της στην κατηγορία.

Η Καβάλα που εξίσου έχασε απ’ τον Τύρναβο (3-1), ουσιαστικά… τέλειωσε! Ναι μεν είναι τρίτη απ’ το τέλος, ναι μεν έχει 17 πόντους, ναι μεν έχει τον Πιερικό στην ισοβαθμία, αλλά η ομάδα της Κατερίνης είναι στο -6 απ’ τη σωτηρία αυτή τη στιγμή. Κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές. Τρία ματς δηλαδή, όπου οι «αργοναύτες» αντιμετωπίζουν κατά σειρά την Κέρκυρα εκτός έδρας, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς εντός και τον Αιγινιακό εκτός. Τα θαύματα δεν γίνονται στις μέρες μας…

Όσον αφορά τον τρίτο της παρέας, Βατανιακό, είναι κι αυτός «καταδικασμένος». Μπορεί να νίκησε τα Γιαννιτσά, αλλά αυτό δεν του άλλαξε και πολύ την μοίρα, έχοντας ουσιαστικά μόνο μαθηματικές ελπίδες κι όχι ρεαλιστικές. Η ομάδα του Σάκη Παπαβασιλείου έχει 17 βαθμούς, στο -6 από τον Πιερικό, με τον δεύτερο μάλιστα να υπερτερεί και σε τυχόν ισοβαθμία, αφού είχε βγει νικητής στα δύο μεταξύ τους ματς. Κάτι που σημαίνει πως αν ο Πιερικός πάρει έστω ένα βαθμό στα επόμενα τρία παιχνίδια του, τότε ο Βατανιακός χρειάζεται το απόλυτο (3×3) για να παραμείνει στη Football League. Κι ενώ παίζει εντός με Καρδίτσα, Δόξα Δράμας και εκτός με Νίκη Βόλου.

*mikriliga.org

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected