Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Με τον Μπεργκ…on fire “καθάρισε” ο Παναθηναϊκός

fb3bf214b8ef4fc60ababfbb8b95e3b8_LΟ Παναθηναϊκός ζορίστηκε κόντρα στον μαχητικό Απόλλωνα, αλλά ο Μπεργκ πήρε… τ’ όπλο του και με δυο γκολ του χάρισε τη νίκη (3-1). «Οβίδα» στην ισοφάριση από Άμπροουζ.

Μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή του, να μην έβγαλε την αντίδραση που περίμεναν άπαντες μετά την ήττα στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στον ΟΦΗ, όμως, ο Παναθηναϊκός είχε αυτό που καμία άλλη ομάδα δεν έχει στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Έναν επιθετικό τεράστιας κλάσης, όπως, ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός που στα δυο προηγούμενα ματς είχε χαθεί στη γενικότερη μετριότητα, το βράδυ του Σαββάτου κόντρα στον Απόλλωνα… καθάρισε το ματς για τους «πράσινους» και κατάφερε να ανέβει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 15 τέρματα, ξεπερνώντας τον Μπεν της Βέροιας και τον Κώστα Μήτρογλου που πλέον αγωνίζεται στη Φούλαμ.

Το κέρδος για τον Παναθηναϊκό, πέρα από την ψυχολογική τόνωση μετά την ήττα στην Κρήτη, ήταν και βαθμολογικό αφού έφτασε στους 59 βαθμούς. Όσους έχουν δηλαδή ΠΑΟΚ και Ατρόμητος που θα είναι οι κύριοι ανταγωνιστές του στα πλέι οφ. Έτσι, οι πράσινοι προσδοκούν σε απώλειες του δικεφάλου αλλά και της ομάδας του Περιστερίου, προκειμένου να μπουν είτε ισόβαθμοι, είτε με τη μικρότερη διαφορά στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Πέρα, πάντως, από το αγωνιστικό κομμάτι, εντύπωση στη Λεωφόρο προκάλεσε και η παρουσία των φίλων του Απόλλωνα αλλά και τα συνθήματα για το γηπεδικό.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού στη διάρκεια του ματς αποδοκίμασε έντονα τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ζήτησε γήπεδο στη Λεωφόρο, ενώ… υποκλίθηκε και στους φίλους του Απόλλωνα. Οι τελευταίοι φώναξαν συνθήματα κατά της ΕΠΟ και του Ολυμπιακού, με όλη τη Λεωφόρο να τους χειροκροτεί!

Στα του παιχνιδιού, ο Γιάννης Αναστασίου έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα Κυπέλλου στο Γεντί Κουλέ, έχοντας στην αρχική ενδεκάδα τους Πράνιτς, Ντίνα και Καπίνο, με τον Παναθηναϊκό να έχει εξαρχής την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Γκόμεζ. Ο Βραζιλιάνος ήταν κάτω από τα γκολπόστ του Απόλλωνα, λόγω προβλήματος τραυματισμού του Τζόρβα στην προθέρμανση, και δεν είχε απειληθεί ιδιαίτερα ως το 33′ όταν μετά από συνεχόμενα λάθη στην άμυνα, με τελευταίο αυτό του Δεληζήση, ο Μπεργκ με δυνατό δεξί σουτ τον νίκησε για να στείλει τις δυο ομάδες με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός και πάλι ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την ομάδα του Λόρι Σάντσεζ να προσπαθεί σταδιακά να βγει στην αντεπίθεση. Όσο περνούσε η ώρα, φαινόταν πως το 1-0 δύσκολα θα άλλαζε, όμως, σε μια ανύποπτη φάση στο 80′ ο Ντάρεν Άμπροουζ έφερε το ματς στα ίσα! Η… βολίδα του άσου του Απόλλωνα δεν μπορούσε να αποκρουστεί από τον Καπίνο και δεδομένα θα είναι ανάμεσα στα καλύτερα γκολ της χρονιάς. Κάπου εκεί οι φίλοι του Απόλλωνα πίστεψαν πως η ομάδα τους θα έπαιρνε χρυσό βαθμό στη Λεωφόρο, ωστόσο, ο Μάρκους Μπεργκ είχε άλλη άποψη.

Στο 86′ μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ο Κλωναρίδης έκανε γύρισμα από τα δεξιά, κι ο Σουηδός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με πανέξυπνο τσίμπημα την έστειλα στα δίχτυα του Γκόμεζ για το 2-1 του Παναθηναϊκού. Οι φιλοξενούμενοι μετά κι από αυτό κατέρρευσαν, με συνέπεια το αυτογκόλ του Παντελιάδη στο 90′ το οποίο και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 της νίκης του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός : Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Αμπέντ (62′ Μέντες), Πράνιτς (75′ Ατζαγκούν), Ντίνας, Καρέλης (83′ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Απόλλων Σμύρνης : Γκόμες. Σόντεμπεργκ, Δεληζήσης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος, Μίνγκα (79′ Τσιλιγκίρης), Αργυρόπουλος, Ντάλμπεργκ (84′ Παπαζαχαρίας), Αμπρόουζ, Λουσέρο.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected