Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τα…δοκάρια!

a00d57a0cfa5a8c6ec5e044cf8a9c578_LΑτρόμητος και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 στο Περιστέρι, με τις δυο ομάδες να έχουν απο ένα δοκάρι και να παραμένουν ισόβαθμες ενόψει των πλέι οφ.

Με τους ίδιους βαθμούς αναμένεται να μπουν στα πλέι οφ Ατρόμητος και Παναθηναϊκός αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στις δυο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Περιστεριώτες και πράσινοι έμειναν στο 0-0 στην έδρα των πρώτων, σε ένα ματς που δεν ήταν όσο καλό όσο το περίμενε κανείς, αφού οι δυο αντίπαλοι δεν δικαιολόγησαν τη φόρμα τους. Αμφότεροι… ξύπνησαν αργά, έφτιαξαν κλασικές ευκαιρίες μετά το 75′ και έτσι δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τη μοίρα του ματς.

Ένα ματς που παρακολούθησαν περισσότεροι από 4000 φίλαθλοι, οι 800 εξ αυτών οπαδοί του Παναθηναϊκού που είχαν υποδειγματική συμπεριφορά, κι ένα ματς που θα μπορούσε να είναι διαφορετικό αν δεν είχε καταλογιστεί πέναλτι σε πάτημα του Ταυλαρίδη στον Μπεργκ μέσα στην περιοχή στο 24′. Από τη στιγμή που έμεινε το 0-0, οι δυο αντίπαλοι είναι μαζί στους 63 βαθμούς και θα μπουν με έναν βαθμό έκαστος στα πλέι οφ, με τον ΠΑΟΚ να έχει την ευκαιρία να μπει με δυο αν πάρει αύριο τη νίκη κόντρα στην Καλλονή.

Πέρα από τη φάση, όμως, στην οποία ο Δασκαλόπουλος έκλεισε τα μάτια στο πέναλτι του Παναθηναϊκού, υπήρξαν και τρεις φάσεις ακόμα που θα μπορούσαν να αλλάξουν εντελώς το παιχνίδι. Ο λόγος για το δοκάρι του Καρέλη στο 78′, αυτό του Ναπολεόνι στο 89′ αλλά και η μεγάλη απόκρουση του Καπίνο στις καθυστερήσεις στο πλασέ του Φάμπιο.

Μέτριο πρώτο μέρος με ένα… πνιγμένο πέναλτι

Το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι κύλησε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν την πρωτοβουλία στη μεσαία γραμμή και τον Παναθηναϊκό να πατάει καλύτερα από το εικοσάλεπτο και μετά. Η πρώτη τελική του ματς ανήκε στο τριφύλλι με τον Μπεργκ στο 10′ να κάνει αδύναμο πλασέ πάνω στον Τσενάμο, ενώ στο 24′ ο Σουηδός ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ταυλαρίδη, όμως, ο Δασκαλόπουλος δεν καταλόγισε το πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός στη μεσαία γραμμή βασίστηκε στην καλή κατάσταση του Μέντες, προσπάθησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, αλλά του έλειψε η μεγάλη φάση. Στον αντίποδα, ο Ατρόμητος ήθελε να εκμεταλλευτεί τις κάθετες του Ούμπιδες και του Πίτου Γκαρσία, σε συνδυασμό με την ταχύτητα του Παπαδόπουλου, ωστόσο τις περισσότερες φορές σταμάτησε πάνω στον Σίλντενφελντ, ενώ στη μοναδική τελική του, ο Μπρίτο σούταρε πάνω στον Καπίνο.

Stop στα δοκάρια!

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Αναστασίου έκανε πρώτος κίνηση από τον πάγκο, βάζοντας στον αγώνα τον Αμπέντ αντί του Κλωναρίδη, θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη ενέργεια στη μεσοεπιθετική του γραμμή. Αυτό, ωστόσο, δεν λειτούργησε με τον Ατρόμητο να πατάει καλύτερη και να πιέζει μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ενώ και στη συνέχεια δεν έγινε κάποια αξιόλογη φάση, μέχρι να έρθει το τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο 78′ έγινε η πρώτη τεράστια φάση του ματς, και καλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Ο Κουτρουμπής έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, πέρασε στον Μπεργκ που ήταν κλεισμένος αλλά έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Καρέλη, που με κεραυνό από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και πάνω στη γραμμή του τέρματος του Ατρόμητου!

Η απάντηση από τους γηπεδούχους, ήρθε στο 89′, όταν ο Ούμπιδες σέντρα από δεξιά, ο Ναπολεόνι βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή του Καπίνο και έκανε την κεφαλιά που βρήκε το δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού πριν καταλήξει άουτ! Το παιχνίδι φαινόταν πως θα ολοκληρωθεί χωρίς τέρματα, όμως, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν ο Καπίνο δεν έκανε τεράστια επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Φάμπιο στις καθυστερήσεις.

Το τελευταίο σφύριγμα από τον ρέφερι Δασκαλόπουλο, δεν άφησε ικανοποιημένο ούτε τον κόσμο του Ατρόμητου, αλλά ούτε κι αυτόν του Παναθηναϊκού που έφτιαξε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο Περιστέρι, με τις δυο ομάδες να παραμένουν ισόβαθμες στους 63. Αυτό σημαίνει πως αμφότεροι θα έχουν από έναν βαθμό στη διαδικασία των πλέι οφ.

*onsprots.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected