Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Ρεκόρ Γκίνες – Αυτά είναι τα μεγαλύτερα σκορ στην ιστορία του ποδοσφαίρου! (vid)

a50984134c72069820e34d30617dbdc2_LΈχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το μεγαλύτερο σκορ σε αγώνα ποδοσφαίρου; Πόσα γκολ μπορούν να μπουν σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και με ποιον τρόπο;

Στις 31 Οκτωβρίου του 2002 η AS Adema επικράτησε 149-0 της SO l’ Emyrne για το THB Champions League. Είναι φυσιολογικό κάποιος να ξαφνιάζεται από την έκταση του σκορ. «Μα καλά, δεν αμυνόταν καθόλου η αντίπαλη ομάδα;», «Πώς είναι δυνατόν να μπαίνει γκολ με συχνότητα μικρότερη από ένα λεπτό;». Είναι ερωτήματα που μπορεί εύκολα να σκεφτεί ένας ποδοσφαιρόφιλος για αυτόν τον αγώνα.

Πρόκειται για το παιχνίδι με το ρεκόρ Γκίνες για το υψηλότερο σκορ σε επίπεδο ομοσπονδιών (το αμέσως προηγούμενο ήταν 36-0 από το 1885). Και αυτό δεν ήρθε με κανέναν άλλον τρόπο από το γεγονός ότι η ηττημένη ομάδα επέλεξε να βάλει 149 αυτογκόλ για διαμαρτυρία προς τη διαιτησία!

Η SO l’ Emyrne είχε χάσει τον τίτλο από την AS Adema μετά από μια ισοπαλία της 2-2 με την DSA. Για να εκφράσει, λοιπόν, την αντίθεσή της με την αντιμετώπισή που είχε από τη διαιτησία σε όλο το τουρνουά που αποτελείτο από τέσσερις ομάδες σε διαδικασία πλέι οφ, αποφάσισε να χάσει με το συγκεκριμένο σκορ στο επόμενο παιχνίδι της.

Οι θεατές που βρέθηκαν στην… ιστορική αυτή αναμέτρηση έβλεπαν να μπαίνει και από ένα αυτογκόλ με κάθε σέντρα, ενώ μαρτυρίες λένε πως οι θαμώνες του γηπέδου διαμαρτυρήθηκαν με τη… σειρά τους για το εισιτήριο που πλήρωσαν για να δουν αυτή την… κωμωδία.

Μετά τον αγώνα, η ομοσπονδία του ποδοσφαίρου της Μαδαγασκάρης τιμώρησε με αποκλεισμό για τρία χρόνια τον προπονητή, Ζάκα Μπε, και τέσσερις ποδοσφαιριστές της ομάδας. Επίσης, τον αμυντικό, Μαμισόα Ραζαφιντρακότο, τον αρχηγό της εθνικής ομάδας της Μαδαγασκάρης και της SOE, Μανιτρανιρίνα Αντριανιάινα, τον παίκτη, Νίκολας Ρακοτοαριμανάνα και τον τερματοφύλακα, Ντομινίκ Ρακοτοναντρασανά, μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ όλοι τιμωρήθηκαν και με αποκλεισμό επίσκεψης σταδίων για την ίδια περίοδο. Όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων έλαβαν προειδοποίηση και σύσταση για ακόμη πιο σοβαρές κυρώσεις αν κάνουν ξανά κάτι ανάλογο. Ο διαιτητής δεν τιμωρήθηκε.

Δείτε τα βίντεο:

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected