Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League – Τι έγινε στα ματς των “16”

9281679b5d0df8dc0940e2559c85f8f9_LΆλκμααρ – Μπενφίκα  0-1

Όπως στη φάση των «32» και των «16» έτσι και απόψε οι «αετοί» νίκησαν εκτός έδρας αυτή τη φορά την Άλκμααρ με 1-0 και βρίσκονται με το… ενάμιση πόδι στα ημιτελικά του EuropaLeague

Οι «αετοί» της Λισσαβόνας συνέχισαν την εξαιρετική τους πορεία με στόχο την κατάκτηση του δεύτερου τη τάξει διασυλλογικού θεσμού, πανηγυρίζοντας τη νίκη στην Ολλανδία απέναντι στην Άλκμααρ.

Το τέρμα του Σάλβιο στο 48ο λεπτό του αγώνα αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς, η οποία πήρε την 3η εκτός έδρας νίκη της σε ισάριθμα νοκ-άουτ παιχνίδια στο φετινό EuropaLeague, και δύσκολα θα χάσει το εισιτήριο για τους «4».

Δύσκολα γιατί είναι αήττητη εντός έδρας φέτος στη διοργάνωση, την ώρα που η Άλκμααρ τα βρίσκει… σκούρα μακριά από το σπίτι της, με τους Ολλανδούς να καλούνται να… ανέβουν βουνό για να ανατρέψουν τα δεδομένα.

ΑΛΚΜΑΑΡ: Εστέμπαν, Γιόχανσον, Βίργκεβερ, Πόουλσεν (49’ Γκούντμουντσον), Γκούβελεβ, Γκουντέι (80’ Χένρικσεν), Ελμ, Μπεργκίς, Ορτίθ, Γιόχανσον, Μπίρενς.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Λουισάο, Μάξι Περέιρα, Σικέιρα, Γκαράι, Αμορίμ (39’ Αλμέιδα), Γκαϊτάν, Γκόμες, Καρντόσο (64’ Λίμα), Σάλβιο, Ροδρίγκο (77’ Μάρκοβιτς).

Πόρτο – Σεβίλλη  1-0

3d51b01fb19685108606ca646f316ef2_L

Εξαιρετική εμφάνιση από την Πόρτο στο «Ντραγκάο» όπου φιλοξενώντας τη Σεβίλλη επιβλήθηκε 1-0 με απόλυτα δίκαιο τρόπο.

Την ανωτερότητά της απέναντι στη Σεβίλλη απέδειξε η Πόρτο στο «Ντραγκάο» όπου φιλοξενώντας την ομάδα της Ανδαλουσίας, πήρε τη νίκη με 1-0 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Europa League.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη, χάρις σε τέρμα του Μανγκαλά στο 31’ μετά από εξαιρετική σέντρα του Κουαρέσμα. Στο 87’ ο Φερνάντο αποβλήθηκε για την Πόρτο αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο, η Πόρτο θα μπορούσε να είχε πάρει και μεγαλύτερη νίκη, αλλά η προσπάθεια του Κουαρέσμα στις καθυστερήσεις κατέληξε στο δοκάρι.

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Ρέγιες, Μανγκαλά, Άλεξ Σάντρο, Κάρλος Εντουάρντο (57’ Κιντέρο), Φερνάντο, Ντεφούρ (70’ Ερέρα), Κουαρέσμα, Μαρτίνεζ, Βαρέλα (77’ Γκιλάς).
ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο, Φερνάντο Ναβάρο, Καρίκο, Μορένο, Παρέχα, Κόκε, Μαρίν (63’ Γκαμέιρο), Ράκιτιτς, Ιμπόρα (63’ Φιγκέιρας), Μπακά, Ρέγιες (74’ Βιτόλο).

Βασιλεία – Βαλένθια  3-0

874b00441434b09fd2c94af5bac51356_L

Την εξαιρετική της πορεία στο Europa League συνεχίζει η Βασιλεία που πήρε σκορ πρόκρισης απέναντι στη Βαλένθια επικρατώντας 3-0 στο άδειο «Σεντ Γιάκομπς Παρκ».

Την περυσινή σεζόν, η Βασιλεία βρέθηκε στα ημιτελικά του Europa League για να γνωρίσει τον αποκλεισμό από την Τσέλσι. Φέτος, δείχνει ικανή να φτάσει ξανά σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης με την ελπίδα να κάνει το βήμα παραπάνω.

Αυτό γιατί στο πρώτο της παιχνίδι για τα προημιτελικά, φιλοξενώντας τη Βαλένθια στο άδειο λόγω τιμωρίας «Σεντ Γιάκομπ Παρκ» πήρε σπουδαία νίκη με 3-0 που την κάνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά.

Όλα, έγιναν σε λίγα λεπτά στο πρώτο μέρος, καθώς στο 34’ ο Ντελγκάδο με ωραίο μακρινό σουτ, άνοιξε το σκορ, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 38’ με κοντινή προβολή, έκανε το 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Στόκερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων που έδωσε μεγάλες διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Σόμερ, Ντέγκεν (46’ Φράι), Σχαρ (72’ Εμπολό), Σάουρο, Αλίγι, Ντέγκεν, Ντιέ, Ντελγκάδο (58’ Ελνένι), Στόκερ, Ντιάζ, Τζάκα.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτά, Περέιρα, Ματιέ, Σεντέρος (25’ Μπαραγκάν), Φεγκουλί, Μπερνάτ, Παρέχο, Καρτάμπια (70’ Πιάτι), Κεϊτά, Αλκασέρ, Βάργκας.

Λιόν – Γιουβέντους  0-1

66d4b8a82002c502b0ecc2dc35434d1e_L

Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Europa League βρίσκεται η Γιουβέντους μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Λιόν στο «Ζερλάν».

Δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο εκτός από την παρουσία της στον τελικό του «Γιουβέντους Στάντιουμ» η Γιουβέντους, η οποία είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Κάτι που επιβεβαίωσε και η ίδια παίρνοντας τη νίκη με 1-0 στο «Ζερλάν» απέναντι στη Λιόν για να βρεθεί με το ένα πόδι στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στο πρώτο μέρος η «γηραιά κυρία» είχε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ χωρίς όμως, επιτυχία.

Τελικά, το γκολ που της έδωσε και το μεγάλο προβάδισμα, σημειώθηκε από τον Μπονούτσι στο 85’ το οποίο αποδείχθηκε και αρκετό, καθώς στη συνέχεια η Λιόν δεν κατάφερε να αντιδράσει.

ΛΙΟΝ: Λόπες, Μπεντιμό, Κονέ, Ουμτιτί, Φερί, Μαλμπράνκ (86’ Φεκίρ), Γκοναλόν, Μβουεμπά, Τολίσο, Λακαζέτ (75’ Γκομίς), Μπριάν (89’ Τζιέ).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κιελίνι, Κάσερες, Μπονούτσι, Πογκμπά, Μαρκίσιο, Πίρλο, Ασαμόα, Ίσλα (78’ Λιστάινερ), Τέβεζ (55’ Βούσινιτς), Οσβάλντο (62’ Τζιοβίνκο).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected