Διάφορα

Βασίλης Δημητριάδης : “Ευτυχώς οι αγώνες των λαών σφυριλατούνται…”

BASILHSΚαλές οι γιορτές και ακόμη καλύτερες οι οικογενειακές στιγμές, που όλοι μας, λίγο-πολύ, βιώσαμε. Ωστόσο, οι μνήμες είναι εξίσου σημαντικές.

Στις 21 Απριλίου 1967, μία μικρή ομάδα αντιδημοκρατικών στρατιωτικών αξιωματικών αποφάσισαν, με πρόσχημα την ασταθή πολιτική κατάσταση στη χώρα, να επιβάλλουν δικτατορικό καθεστώς με την ανοχή του παλατιού.

Η χώρα για επτά χρόνια βυθίστηκε στη απομόνωση και στην εξαφάνιση κάθε ίχνους δημοκρατικής ελευθερίας. Το τρίπτυχο των χουντικών βασιλοδεξιών “Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια” διέλυσε τον τόπο με απίστευτες αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των Ελλήνων πολιτών.

Ευτυχώς οι αγώνες των λαών σφυριλατούνται, θεμελιώνονται και γιγαντώνονται όχι με φασιστικά τρίπτυχα, αλλά με ιδέες που αποπνέουν όραμα, ελπίδα και ΖΩΗ. Ευτυχώς οι κοινωνίες αναπτύσσονται με βάση το τρίπτυχο “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία”.

Ευτυχώς που οι φασίστες, σύγχρονοι νοσταλγοί των χουντικών, είναι ελάχιστοι και πάντοτε θα στέκουν απέναντι τους όλοι εκείνοι οι πολίτες που ελπίζουν για έναν καλύτερο κόσμο που θα στηρίζεται όχι σε αντιδημοκρατικές ιδέες, αλλά στην αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected