Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – Ισοπεδωτική η Ρεάλ στο Μόναχο! (vid)

ramosΗ Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 4-0 την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο, έτσι με συνολικά τέρματα 5-0 προκρίθηκε στον τελικό του Champions League για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια (είχε πάρει το τρόπαιο το 2002 στον τελικό με την Λεβερκούζεν και την γκολάρα του Ζιντάν).

Μεγάλος πρωταγωνιστής (αρχικά) ήταν ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος με δύο κεφαλιές στο 16′ και στο 20′ πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ και “τελείωσε” την “υπόθεση πρόκριση”, παίρνοντας το… αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτί του με την Μπάγερν στα ημιτελικά και πάλι (στην διαδικασία των πέναλτι) πριν δύο χρόνια.

Το 0-3 ήρθε στο 34′ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με αυτό το γκολ έγινε ο πρώτος στην ιστορία της διοργάνωσης που φτάνει τα 15 σε μία αγωνιστική περίοδο, σπάζοντας το ρεκόρ των Ζοζέ Αλταφίνι (Μίλαν) και Λιονέλ Μέσι με 14.

Ο Πορτογάλος μάλιστα με το δεύτερο στο 90′ έφτασε τα 51 γκολ στο Champions League σε 50 εμφανίσεις με την Ρεάλ, ενώ έχει και 15 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (έχει και ένα στα προκριματικά), έτσι συνολικά έφτασε τα 66 και μετρά ένα λιγότερο από τον Μέσι (67), με τον Ραούλ να είναι στην κορυφή με 71.

Η Μπάγερν δεν κατάφερε έτσι να φτάσει στον τελικό για 4η φορά σε 5 χρόνια, αλλά και να γίνει η πρώτη ομάδα που θα πάρει το τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά με την Μίλαν το 1990.

Η Ρεάλ θα παίξει στον τελικό της 24ης Μαΐου στην Λισαβόνα με αντίπαλο είτε την συμπολίτισσά της Ατλέτικο, είτε με την Τσέλσι του πρώην προπονητή της, Ζοζέ Μουρίνιο.

Επειδή όμως ποτέ δεν είναι όλα ρόδινα, αυτό τον τελικό θα χάσει ο Τσάμπι Αλόνσο, καθώς πήρε μία ανόητη κίτρινη κάρτα και μάλιστα όταν το σκορ ήταν ήδη στο 0-3.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Ρεάλ νικάει την Μπάγερν στην Γερμανία και η πρώτη εντός έδρας ήττα του Πεπ Γκουαρντιόλα σε νοκ-άουτ ματς, ενώ η “βασίλισσα” θα παίξει σε τελικό για 13η φορά στην ιστορία της.

Ο CR7 δείχνει τα 15 γκολ…

δείτε τη συνέχεια του άρθρου και τα γκολ εδώ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected