Κατηγορίες
Αθλήματα

A1 Χάντμπολ Ανδρών – Ξεκινά αύριο η τελική φάση

χαντμπολ1Πρεμιέρα αύριο της Β΄ φάσης της Α1 Ανδρών, δηλαδή της διαδικασίας των πλέι οφ από την οποία θα προκύψει το ζευγάρι του φετινού τελικού. ΑΕΚ, Διομήδης Άργους, ΑΣΕ Δούκα και ο πρωτάρης Ποσειδώνας Λουτρακίου θα αναμετρηθούν σε τρεις αγωνιστικές που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα. Βάσει της βαθμολογίας (οι ομάδες συνεχίζουν στην Β΄ φάση με το 50% των βαθμών που είχαν στην Α’ φάση) ΑΕΚ και Διομήδης Άργους βρίσκονται πολύ κοντά στο να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση τους στον τελικό.

Αυτό θα συμβεί εφόσον αύριο η «Ένωση» και οι «Λύκοι» πάρουν έστω έναν βαθμό κόντρα σε Ποσειδώνα Λουτρακίου και Δούκα αντίστοιχα.
Στο κλειστό του Πανελληνίου η ΑΕΚ υποδέχεται (21:00) τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, που προέρχεται από μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ, η οποία του χάρισε την παρουσία του στα πλέι οφ, αλλά και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο διεθνής πορτιέρο της «Ένωσης» Δημήτρης Καφφάτος, επεσήμανε: «Η παρουσία του Ποσειδώνα στην τετράδα δεν είναι έκπληξη για εμένα. Έχει καλό προπονητή, διοίκηση που είναι σοβαρή και παίκτες που είναι έμπειροι. Η πόλη του Λουτρακίου μαθαίνει χάντμπολ μέσα από την ομάδα και αυτό είναι πολύ όμορφο. Είναι σημαντικό στο άθλημα μας να ασχολούνται νέες πόλεις και νέες ομάδες. Εμείς δεν κοιτάμε τον αντίπαλο, θέλουμε να κερδίζουμε συνέχεια. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο του νταμπλ. Η ήττα από τον Δούκα ήταν μια κακή παρένθεση, αλλά μία ήττα πάντα κάνει καλό, όταν ξέρεις να την διαχειρίζεσαι. Έχουμε την ωριμότητα και την εμπειρία που χρειάζεται στα πλέι οφ».

«Καινούργιο πρωτάθλημα»

Στο ντέρμπι της ημέρας ο Διομήδης Άργους φιλοξενεί (18:00) στη Νέα Κίο τον Δούκα. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και τις τελευταίες αγωνιστικές είναι φορμαρισμένες. Ο πίβοτ του Διομήδη Άργους Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου υπογράμμισε: «Γενικά απέναντι μας ο Δούκας παίζει πάντα πολύ δυνατά και επίσης τώρα έχει καλή ψυχολογία και από την νίκη επί της ΑΕΚ. Και εμείς όμως είμαστε σε καλή κατάσταση. Κάναμε το καθήκον μας στην κανονική διάρκεια δεν χάσαμε πλην της ΑΕΚ από καμία άλλη ομάδα και καταφέραμε να είμαστε στην βαθμολογία πολύ κοντά. Τα πλέι οφ είναι ένα καινούργιο πρωτάθλημα. Ο Δούκας είναι πάντα υπολογίσιμη δύναμη και πιστεύω και για εμάς που μας δυσκόλεψε αρκετά και για την ΑΕΚ το πάθημα θα γίνει μάθημα.

Είναι έκπληξη για μένα ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός τετράδας και ότι ο Ποσειδώνας πήρε την θέση του. Όμως δικαιότατα και άξια η ομάδα του Λουτρακίου παίζει στα πλέι οφ».

Από την άλλη πλευρά ο αρχηγός και δεξιός ίντερ του Δούκα Νίκος Μουντζουρίδης επεσήμανε: «Ξεκινάει μια νέα διαδικασία. Ξέρουμε ότι βαθμολογικά έχουμε λίγες ελπίδες να βρεθούμε στον τελικό. Θα παίξουμε χωρίς άγχος. Είμαστε προετοιμασμένοι και πιστεύω ότι θα κοντράρουμε τον Διομήδη. Την τελευταία φορά είχαμε καλή παρουσία στη Νέα Κίο και αυτή την φορά θα προσπαθήσουμε για μια καλή εμφάνιση».

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΟΦ

Ομάδα Βαθμοί
1. ΑΕΚ 21
2. Διομήδης 20
3. Δούκας 16
4. Ποσειδών 15

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected