Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Απόλλων Αρναίας 2-2

DSCN0177Ξεκίνημα με ισοπαλία για τον “δικέφαλο” της Ημαθίας, που παρά το εντυπωσιακό come back στο δεύτερο ημίχρονο, δεν κατάφερε να επικρατήσει του μαχητικού Απόλλων Αρναίας από τη Χαλκιδική. Η ομάδα του Πασχάλη Μπρατάνη “σπατάλησε” ουσιαστικά ένα ημίχρονο, όπου με πολλά ατομικά λάθη αλλά και χωρίς τις απαραίτητες επιθετικές πρωτοβουλίες, βρέθηκε στο…καναβάτσο και πήγε στα αποδυτήρια με το εις βάρος του 0-2. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως φανέρωσε τα προτερήματα και τα στοιχεία που έδειξε τη φετινή χρονιά και με κινητήριους μοχλούς τους Χρήστο Ζωγράφο και Γιώργο Κίτσα, έφτασαν στην ισοφάριση και αν ήταν πιο προσεκτικοί στο τέλος θα μπορούσαν να πετύχουν την μεγάλη ανατροπή.

Η αγχωτική πρεμιέρα και η παρουσία του κόσμου

Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε σήμερα στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας, διαπίστωνες την μεγάλη ανυπομονησία για τη σημερινή πρεμιέρα αλλά και το απολύτως λογικό άγχος όλων στην ομάδα τόσο στα οργανωτικά θέματα όσο και στην εξυπηρέτηση διαιτητών και φιλοξενούμενων. Όλα πήγαν όμως καλά, η ομάδα πήρε άριστα στο κομμάτι αυτό, με τον κόσμο να δίνει τελικά το παρόν στο σημερινό παιχνίδι αν και σίγουρα θα μπορούσε να είναι πολύ περισσότερος λόγω της πρεμιέρας στα μπαράζ. Περίπου 300 ήταν αυτοί που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΔΑΚ Αλεξάνδρειας, χωρίς την παρουσία τελικά φιλοξενούμενων οπαδών, που δεν ταξίδεψαν από την κωμόπολη της Χαλκιδικής.

Το πρώτο μέρος που έφερε…θύμισες!

Ένα πραγματικά πολύ μέτριο πρώτο μέρος από πλευράς ΠΑΟΚ, που τον έφερε με την πλάτη στον τοίχο, ήταν το πρώτο χαρακτηριστικό της σημερινής αναμέτρησης. Απέναντι σε μία ομάδα που αρχικός στόχος ήταν η αμυντική λειτουργία, θύμισε αρκετά τα τελευταία παιχνίδια σε πρωτάθλημα και τελικό Κυπέλλου και κατόρθωσε να κάνει…δώρο δύο τέρματα, αποκτώντας μεγάλο ντεσαβαντάζ για το δεύτερο μέρος. Δύο τραγικά λάθη της άμυνας και ταυτόχρονα η 100% ευστοχία των αντιπάλων, έφερε το 0-2 του πρώτου μέρους, που έφερνε τους “ασπρόμαυρους” σε δεινή θέση για το δεύτερο 45λεπτο.

Το…ντου και η υπερπροσπάθεια

Όπως αναμενόταν, ο “δικέφαλος” της Αλεξάνδρειας μπήκε…φουριόζος στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να κλείσει τον Απόλλων στα καρέ του. Με αντεπίθεση διαρκείας και με συνεχείς εναλλαγές της μπάλας στο χώρο του κέντρου (απόρροια του ασφυκτικού πρέσινγκ), επέφερε τα δύο τέρματα των Χρήστου Ζωγράφου και Γιώργου Κίτσα, αλλά και 3-4 κλασικές ευκαιρίες για να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Αυτή τελικά δεν ήρθε στο τέλος, ένα αποτέλεσμα που ναι μεν είναι αρνητικό για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο η ισοπαλία και στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό Γαλατάδων και τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης, δεν αλλάζει τις ισορροπίες ενόψει της δεύτερης αγωνιστικής.

Το “φιλμ” του αγώνα

15′ Σέντρα του Θανάση Κίτσα, κεφαλιά του Πατατούκα άουτ.

17′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Παπαδόπουλου, σύγχυση στην περιοχή του ΠΑΟΚ και από κοντά ο Τζιότζιος ανοίγει το σκορ για την ομάδα του (0-1)

23′ Σουτ του Γιώργου Κίτσα από καλή θέση, σε κόρνερ ο Καραβελίδης.

26′ Κίτρινη κάρτα Γιώργος Κίτσας.

28′ Κίτρινη κάρτα Τσιτογιάννης.

38′ ΓΚΟΛ! Λάθος των παικτών του ΠΑΟΚ στον άξονα, ο Νουσιόπουλος βρίσκει αέρα στο σημείο του πέναλτι και ο Λευτέρης Μπουλγουρίδης από κοντά διπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα (0-2)

52′ Πάσα του Ζωγράφου στον Πατατούκα, σουτ του τελευταίου αποκρούει σε κόρνερ ο Καραβελίδης.

55′ Ατομική ενέργεια του Ζωγράφου από δεξιά, σουτ στην κίνηση και ο Καραβελίδης κάνει την απόκρουση του αγώνα και στη συνέχεια η μπάλα βρίσκει το κάθετο δοκάρι

57′ Σουτ του Γιώργου Κίτσα από τα 30 μέτρα, η μπάλα λίγο άουτ.

60′ Ατομική ενέργεια του Γιώργου Κίτσα, σουτ με δύναμη απόκρουση του Καραβελίδη σε κόρνερ

65′ ΓΚΟΛ! Κάθετη του Γιώργου Κίτσα για τον Ζωγράφο, πλασέ του τελευταίου στη γωνία για το 1-2

68′ Πολύ ωραία ατομική προσπάθεια του Γιώργου Κίτσα, σουτ στην κίνηση η μπάλα στο αριστερό δοκάρι και άουτ.

70′ Εκτέλεση κόρνερ του Πατατούκα, ο Θανάσης Κίτσας από κοντά δεν βρίσκει στόχο.

75′ Σουτ του Γιώργου Μπουλγκουρίδη από τον άξονα, αποκρούει εντυπωσιακά ο Θεοδώρου.

78′ ΓΚΟΛ! Βολέ του Θεοδώρου από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, οι αμυντικοί του Απόλλων γυρίζουν τη μπάλα προς τα πίσω, κακή εκτίμηση της πορείας της και ο Γιώργος Κίτσας με ωραία εναέρια προβολή ισοφαρίζει (2-2)

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου, Λαδάς (83′ Δημοσθένους), Κίτσας Λ.Π., Πατατούκας (90+3′ Κίτσας Λ.Δ.), Νουσιόπουλος, Κίτσας Π., Ζαχαριουδάκης, Ζωγράφος, Τζέπης (73′ Κίτσας Κ.), Κίτσας Θ., Κίτσας Γ.

Απόλλων Αρναίας : Καραβελίδης, Λεμονής, Μιτσιντλιάνη, Παπαδόπουλος, Τζιότζιος, Μαυραγγελίδης (84′ Μηνασίδης), Μπουλγουρίδης Λ., Τσιτογιάννης, Μπουλγκουρίδης Γ. (81′ Τρικαλιώτης), Δημογκίκας, Κελεσίδης (89′ Κρεμμύδας).

Αργύρης Τσιγγενόπουλος, Γιώργος Μυλωνάς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected