Κατηγορίες
Αθλήματα

A1 Χάντμπολ Ανδρών – Μία νίκη για Σανίκη, την υπέρβαση Σαμαράς, Δεληγιάννης

rak-ananΣτέψη ή παράταση; Στη Νέα Κίο η ΑΕΚ χρειάζεται μία νίκη για να στεφτεί πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Α1 Ανδρών και ο Διομήδης για να ισοφαρίσει σε 1-1 και να στείλει την σειρά σε 3ο και τελευταίο τελικό στην Κυψέλη.

Οι απαντήσεις θα δοθούν αύριο (20:00- OTE TV) στην παραλιακή κωμόπολη της Αργολίδας και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δύο ομάδες έχουν την ποιότητα να προσφέρουν στο φίλαθλο κοινό άλλη μια σπουδαία παράσταση, όπως συνέβη στον 1ο τελικό που κρίθηκε στην παράταση.

Η ΑΕΚ μετράει 7 συνεχόμενες νίκες (5 φέτος) επί του Διομήδη σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ από την άλλη πλευρά οι «Λύκοι» θα στηριχθούν στην δύναμη της έδρας τους, η οποία παραμένει αλώβητη στα 15 παιχνίδια που έχουν δώσει σε αυτή. Μάλιστα την μοναδική φορά που έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες στην Νέα Κίο, ο Διομήδης είχε σημειώσει μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του κόντρα στην ΑΕΚ με 30-18 για το EHF Cup.

«Οι ήττες μας πεισμώνουν περισσότερο»

Ο Ημαθιώτης εξιός εξτρέμ του Διομήδη και από τους εμπειρότερους αθλητές των τελικών, ο Νίκος Σαμαράς μίλησε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ για τον αυριανό τελικό: «Πιστεύω θα είναι ένα αμφίρροπο ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Και οι δύο ομάδες είναι δυνατές με παίκτες υψηλού επιπέδου. Είναι ένα παιχνίδι που στο οποίο εμείς δεν έχουμε περιθώρια ήττας. Πρέπει να οδηγήσουμε την σειρά σε 3ο ματς».

Αναφορικά με τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα κόντρα στην ΑΕΚ ο 36χρονος αθλητής επεσήμανε: «Είναι αλήθεια ότι χάσαμε όλα τα παιχνίδια κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ φέτος με τραυματισμούς. Επίσης είναι πραγματικότητα ότι ο αντίπαλος είναι πλήρης σε κάθε θέση και διαθέτει φοβερές μονάδες. Το ότι έχουμε χάσει 5 φορές φέτος αυτό μας πεισμώνει περισσότερο, παρά μας ρίχνει την ψυχολογία. Δεν θέλουμε να κερδίσει πάλι η ΑΕΚ το πρωτάθλημα στην έδρα μας».

Για το αν ο Διομήδης πρέπει να στηριχτεί στην εμφάνιση του 1ου τελικού τόνισε: «Η ΑΕΚ έχει τρωτά σημεία και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε. Κάναμε ένα καλό ματς στην Κυψέλη. Κρατάμε την τακτική μας και τα καλά στοιχεία. Θα πατήσουμε πάνω σε αυτή μας την εμφάνιση για να την ολοκληρώσουμε αυτή την φορά με νίκη. Στην Νέα Κίο η έδρα μας είναι πιο καυτή και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

«Να τελειώσουμε αύριο το πρωτάθλημα»

Από πλευράς ΑΕΚ στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ μίλησε ο τερματοφύλακας και πρωταγωνιστής στα τελευταία δύο παιχνίδια για την «Ένωση» κόντρα στον Διομήδη, Κώστας Τσιλιμπάρης.

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε το πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι, ούτε αν θα είναι μικρό η μεγάλο το σκορ. Το μόνο βέβαιο για εμάς είναι ότι με νίκη παίρνουμε το πρωτάθλημα. Αυτό από μόνο του αποτελεί ισχυρό κίνητρο».

Για το αν μετράει ψυχολογικά το 5-0 της ΑΕΚ επί του Διομήδη είπε: «Έχουμε θετική προϊστορία κόντρα στον Διομήδη και τον έχουμε κερδίσει σε όποια διοργάνωση έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι. Κάποιες φορές κερδίσαμε πιο εύκολα, άλλες πιο δύσκολα. Σίγουρα μετράει, στο υποσυνείδητο υπάρχει. Δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση, υπάρχει ένα παρελθόν».

Αναφορικά με το ποια ομάδα έχει το άγχος τόνισε: «Σε κάθε παιχνίδι υπάρχει άγχος για τις δύο ομάδες. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα το ξεπερνάς. Η ομάδα που το διαχειρίζεται καλύτερα είναι και αυτή που κάνει τα λιγότερα λάθη και συνήθως κερδίζει».

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected