Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ντιέγκο Γκοντίν – Η μεταγραφή του αστρονομικού ποσού των…27 ευρώ!

godin2Είκοσι επτά ευρώ. Και αν δεν έγινε αντιληπτό ας το ξαναγράψουμε με αριθμό: 27. Τόσα ευρώ κόστισε το 2003 στην Κλαμπ Ατλέτικο Θέρο ο 17χρονος Ντιέγκο Γκοντίν, ο οποίος θεωρείται πλέον ένας από τους πλέον αξιόπιστους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο.

Ο ίδιος παίκτης πέτυχε φέτος 4 γκολ στη La Liga, χάρισε το πρώτο πρωτάθλημα στην Ατλέτικο μετά από 18 χρόνια με την κεφαλιά-κανονιά στην έδρα της Μπαρτσελόνα ενώ απείχε λίγα λεπτά από το να δώσει (και πάλι με κεφαλιά) στους “ροχιμπλάνκος” το πρώτο Champions League στην ιστορία τους, στον τελικό του περασμένου Σαββάτου κόντρα στη Ρεάλ.

Όπως φαίνεται από ένα έγγραφο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουρουγουάης που δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον Ουρουγουανό ηθοποιό και οπαδό της Θέρο, Ραφαέλ Κοτέλο, η ομάδα από το Μοντεβιδέο τον απέκτησε το 2003 έναντι 840 πέσος.

 

Ποσό που αντιστοιχεί σε 27 ευρώ (!), με την Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ να τον παραχωρεί πριν από 11 χρόνια καθώς αδυνατούσε εκεί ο παίκτης να βρει χρόνο συμμετοχής.

Έναν χρόνο νωρίτερα (2002) ο παίκτης είχε μετακομίσει στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης από την γενέτειρα πόλη του, το Ροζάριο, σε μία περίοδο όπου ήταν φοιτητής και ταυτόχρονα προσπαθούσε να ξεκινήσει μία καριέρα στο ποδόσφαιρο.

Σημειώνεται πως μετά από τρεις σεζόν στη Θέρο και 6 γκολ, μεταπήδησε στη Νασιονάλ, το 2007 ξενιτεύτηκε στην Ισπανία όπου απέκτησε και διαβατήριο, για να μετρήσει 91 παρουσίες και 4 γκολ με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ.

Από το 2010 και μετά ανήκει στην Ατλέτικο Μαδρίτης όπου μετράει 121 συμμετοχές και 13 γκολ ενώ ως μέλος της “σελέστε” μετράει 76 ματς και 3 γκολ. Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη που κάποτε κόστισε σε μία ομάδα μόλις 27 ευρώ…

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected