Κατηγορίες
Αθλήματα

Ρολάν Γκαρός – Η μεγάλη νίκη του “ταυρομάχου”! (vid)

723cbc6faf4084e00e5b51c67c8e5b37_LΤο ένατο Ρολάν Γκαρός και 14ο γκραν σλαμ στην καριέρα του κατέκτησε ο Ράφα Ναδάλ επικρατώντας 3-1 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό. Ο Ισπανός τενίστας επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στο χώμα κάνοντας τον Σέρβο αντίπαλό του να φαίνεται πολύ… μικρός μπροστά του!

Ο Τζόκοβιτς πήρε το πρώτο σετ με 6-3, αλλά ο Ναδάλ επέστρεψε για να κατακτήσει με δυσκολία το δεύτερο σετ (7-5) και να επικρατήσει άνετα στα δύο επόμενα (6-2, 6-4).

Ο Ναδάλ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με τουλάχιστον ένα γκραν σλαμ σε 10 σερί ημερολογιακά έτη ισοφαρίζοντας τον Πιτ Σάμπρας στη λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις όλων των εποχών. Πάντως, το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει στο… κυνήγι του Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος έχει 17 τρόπαια στα μεγάλα τουρνουά.

Μάλιστα, η ένατη κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός από τον Μαδριλένο δημιούργησε και νέο ρεκόρ με τις περισσότερες κατακτήσεις ενός και μόνο τουρνουά επί εποχής Όπεν.

Επίσης, έγινε ο πρώτος παίκτης που κερδίζει το μονό Ανδρών στο Ρολάν Γκαρός πέντε σερί φορές. Κάτι ανάλογο έχουν πετύχει μία φορά στο Ουίμπλεντον οι Μπγιορν Μποργκ και Ρότζερ Φέντερερ και ο δεύτερος και στο US Open.

Επιπρόσθετα, ο Ναδάλ ξεπέρασε τον Γκιγιέρμο Βιλάς, ο οποίος έχει σηκώσει οκτώ φορές την κούπα στο Μπουένος Άιρες, με τις εννιά κατακτήσεις τίτλων του σε Βαρκελώνη και Μόντε Κάρλο.

Τέλος, από τα 13 προηγούμενα γκραν σλαμ του Ναδάλ, μόνο στα δύο πρώτα είχε επιστρέψει αφότου έχανε στο πρώτο σετ (2005, 2006), κάτι που επαναλήφθηκε και τώρα.

http://www.youtube.com/watch?v=dOkgz5BCxcQ

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected