Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Super League – Ο “επαναπατρισμός” του Τσουράκη, η νέα “στέγη” του Ναβάρο και ο ευρωπαϊκός…χαμός για Μανωλά!

a6540a3e4e64347b4410e04930cb2ee2_LΟλυμπιακός – “Ισπανός” ο Φινμπόγκασον

Οριστικά χάθηκε για τον Ολυμπιακό ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον, καθώς μόνο οι υπογραφές απομένουν για να γίνει παίκτης της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ο ισπανικός σύλλογος ανέβασε την πρόσφορά του στα 8 εκατ. ευρώ στην Χέρενφεϊν και οι Ολλανδοί την δέχτηκαν. Ετσι, τις προσεχείς ημέρες ο Ισλανδός θα βρεθεί στη χώρα των Βάσκων για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Η συμφωνία της Σοσιεδάδ με τον παίκτη είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια και έτσι ολοκληρώνεται το μεταγραφικό αυτό σίριαλ.

Πλατανιάς – Στο μικροσκόπιο του Χριστόπουλου ο Τσουράκης, τέλος τρεις παίκτες

Συνεχίστηκε με πρωινή προπόνηση στο Μάλεμε η προετοιμασία του Πλατανιά, ενώ το παρών έδωσε κι ένας παίκτης υπό δοκιμή.

Ο λόγος για τον Θανάση Τσουράκη (φωτ), ο οποίος θα συμμετέχει στις προπονήσεις των «ερυθρόλευκων» το επόμενο δεκαήμερο, προσπαθώντας να πείσει τον Γιάννη Χριστόπουλο για μια ευκαιρία. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός (γεννηθείς στις 12/5/1990), ο οποίος είναι ελεύθερος, αγωνιζόταν την περασμένη περίοδο στην MSV Duisburg (Γ’ Γερμανίας).

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και πάλι ο Τέτε, ο οποίος, ως γνωστόν, βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποθεραπείας μετά την εγχείρηση στον ώμο του.

Την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Ιουλίου (πρωινές ώρες) θα πραγματοποιηθούν τα εργομετρικά τεστ, ενώ έως την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και το σύνολο των ιατρικών εξετάσεων, που πραγματοποιεί ο γιατρός της ομάδας Γιάννης Σφυράκης. Την Τετάρτη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και απογευματινή προπόνηση, στις 19.00, στο Μάλεμε

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Χριστόπουλος ενημέρωσε τρεις παίκτες ότι δεν υπολογίζονται στα πλάνα του.

Ο λόγος για τους Βάσκο Φερνάντες, Βάσκο Φαΐσκα και Δημήτρη Σιαλμά, που θα κληθούν άμεσα να λύσουν τα συμβόλαιά τους. Αυτή ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς φαινόταν ότι οι τρεις παίκτες βρίσκονταν εκτός πλάνων του Πλατανιά για τη νέα χρονιά. Ηδη έχουν λύσει τη συνεργασία τους οι «ερυθρόλευκοι» με τους Θέρρα και Καζναφέρη, ενώ το συμβόλαιο του Μπέλιτς έληξε και δεν θα ανανεωθεί.

SKODA Ξάνθη – Παραμονή Σολτάνι, “κλωτσάει” ο Σολάρι

f4a613856f8590b54cef8050b65c8329_L

Στην Ξάνθη θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα σεζόν ο Καρίμ Σολτάνι, καθώς συμφώνησε με τη διοίκηση να ανανεώσει τη συνεργασία του.

Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός είχε πολύ καλή παρουσία στην ακριτική ομάδα και η διοίκηση τον επιβράβευσε με νέο συμβόλαιο. Αντίθετα διαφορά στο οικονομικό υπάρχει με τον Σολάρι. Η Ξάνθη του κατέθεσε πρόταση ανανέωσης με μικρή αύξηση, ωστόσο ο Αργεντινός φορ ζήτησε παραπάνω χρήματα. Το θέμα χειρίζεται ο Χρήστος Πανόπουλος και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ξεκαθαρίσει. Παράλληλα,  ο Τζουλιάν Ντε Γκούζμαν δεν πρόκειται να παραμείνει στην ομάδα, καθώς δεν προσέφερε να αναμενόμενα.

ΠΑΟΚ – Σήμερα κρίνεται του Λίνο, δημοσιεύματα για Σαράνοφ

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Άλβες Λίνο και την Τρίτη αναμένεται να γίνει το καθοριστικό ραντεβού με τον Ζήση Βρύζα για να ξεκαθαρίσει η παραμονή του στον ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να κρατήσει τον 37χρονο Βραζιλιάνο μπακ στο δυναμικό του για μια ακόμη χρονιά, έχοντας καταθέσει πρόταση εδώ και καιρό. Ο έμπειρος παίκτης θέλει να μείνει στην ομάδα και να τελειώσει την καριέρα του στην Τούμπα, ωστόσο δεν είχε μείνει ευχαριστημένος από την πρόταση.

Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν εκ νέου το ενδεχόμενο παραμονής του Λίνο, ωστόσο ο Βρύζας δεν πρόκειται να κάνει νέα βελτιωμένη πρόταση. Εξάλλου, ο ΠΑΟΚ έχει λύσεις πλέον για το αριστερό άκρο της άμυνας, τους Τζαβέλλα και Ποζατζίδη, ενώ στα πλάνα του Αναστασιάδη βρίσκεται και ο Σπυρόπουλος.

Την ίδια ώρα, δεδομένη θεωρούν στη Σερβία την μεταγραφή του Μπόγιαν Σαράνοφ στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο 26χρονος Σέρβος τερματοφύλακας αγωνίζεται στη Μακάμπι Χάιφα και πριν από λίγες εβδομάδες άρχισε να ακούγεται για τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα και με την ιστοσελίδα novosti.rs, ο Σαράνοφ τα έχει βρει σε όλα με τον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ αποκαλύπτεται πως έχει βρεθεί ήδη στη Θεσσαλονίκη για να περάσει ιατρικές εξετάσεις. Ο διεθνής τερματοφύλακας έχει ύψος 1.87μ. κι έχει αγωνιστεί σε OFK Μπέογκραντ, Μάτσβα Σαπάτς, Μπαζάνια, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια υπερασπιζόταν την εστία της Μακάμπι Χάιφα.

ΑΕΛ Καλλονής – Δεν σταματά πουθενά, δικός της και ο Ναβάρο!

21d034f2935542c3541ed1c63dac04fa_L

Στην ολοκλήρωση μιας ακόμη μεταγραφικής κίνησης έφτασε η ΑΕΛ Καλλονής, καθώς απέκτησε και τον Τσίμο Ναβάρο.

Ο Ισπανός δεξιός μπακ χαφ αγωνιζόταν από το 2011 στον Αστέρα Τρίπολης, προερχόμενος από τη δεύτερη ομάδα της Βαλένθια. Προ ημερών λύθηκε η συνεργασία του με τους Αρκάδες και η ΑΕΛΚ κατάφερε να τον αποκτήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ ήρθε σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Τσίμο Ναβάρο (Ναβάρο).

Ο Χοακίν Ναβάρο Αρμέρο (Joaquín “Ximo” Navarro Armero) όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1988 στην Βαλένθια της Ισπανίας. Το 2011 μετακόμισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης όπου αγωνιζόταν μέχρι την περσινή περίοδο (2013-2014) έχοντας 77 συμμετοχές και 10 γκολ στο πρωτάθλημα της Superleague.

Τον καλωσορίζουμε στην ποδοσφαιρική οικογένεια της Καλλονής και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Παναθηναϊκός – Αυξάνονται οι “μνηστήρες” για Καπίνο

Πληθαίνουν οι μνηστήρες για τον Στέφανο Καπίνο, καθώς ο νεαρός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού εξετάζεται και από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Live Sport», μετά τις Μπενφίκα, Τζένοα, Βερόνα και Σεβίλλη που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, και η Σοσιεδάδ προστίθεται στη λίστα με τις ομάδες που θα τον ήθελαν στο ρόστερ τους. Ο 20χρονος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στον δεύτερο γύρο, ενώ ήταν στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ, έστω κι αν δεν αγωνίστηκε.

Η ομάδα των Βάσκων βρίσκεται σε αναζήτηση τερματοφύλακα και ο Καπίνο βρίσκεται ψηλά στη σχετική λίστα. Ο διεθνής άσος επιστρέφει σήμερα από τη Βραζιλία και πριν αναχωρήσει για διακοπές, καθώς έχει άδεια ως τις 15/7 από τους «πράσινους», θα μιλήσει με τον Νίκο Νταμπίζα για το μέλλον του. Στον Παναθηναϊκό παρουσιάζονται ανοιχτοί στο να συζητήσουν κάποια πρόταση για την παραχώρηση του Καπίνο, αρκεί να ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Ολυμπιακός – “Χορός” ομάδων για Μανωλά!

Πολύ έχουν ανέβει οι μετοχές του Κώστα Μανωλά, μετά και τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς δημοσιεύματα τον θέλουν στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα.

Ο 23χρονος αμυντικός έχει ήδη καλό όνομα στην Ευρώπη, μετά την εξαιρετική του πορεία στο Champions League με τον Ολυμπιακό, ενώ παίζοντας βασικός στο Μουντιάλ έκανε πιο γνωστό το όνομά του.

Ηδη στο… κατόπι του βρίσκονται η Ρόμα, η Νάπολι και η Λάτσιο από την Ιταλία, αλλά και η Μπενφίκα. Νέα δημοσιεύματα όμως φέρνουν τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα να εξετάζουν με σοβαρότητα την περίπτωσή του, καθώς αναζητούν παίκτη για το κέντρο της άμυνας. Η «Βασίλισσα» έχει λύσεις αυτή τη στιγμή, καθώς διαθέτει τους Βαράν, Πέπε και Ράμος, αλλά θέλει έναν ακόμη παίκτη.

Η Μπάρτσα από την άλλη αναζητά δύο στόπερ, μετά το φινάλε της καριέρας του Πουγιόλ και την πιθανή προώθηση στα χαφ του Μασεράνο από τον Λουίς Ενρίκε. Ετσι οι Καταλανοί μένουν με τους Πικέ, Μπαρτρά και ο Μανωλάς φαντάζει μια καλή περίπτωση. Ηδη πάντως η Μπαρτσελόνα κυνηγά τον Μαρκίνιος της Παρί Σεν Ζερμέν, με τους Γάλλους να ζητούν 40 εκατ. ευρώ.

Το αν αυτά τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην αλήθεια, θα φανεί το επόμενο διάστημα, με τον Ολυμπιακό να κοστολογεί τον 23χρονο διεθνή άσο πάνω από 10 εκατ. ευρώ και να μην… καίγεται να τον πουλήσει.

Βέροια – Δηλώσεις Παπαδόπουλου για τη μεταγραφή

Στόχο να καθιερωθεί στη «βασίλισσα του Βορρά» έχει ο 21 ετών μεσοεπιθετικός που ανήκε στο δυναμικό του Αγροτικού Αστέρα

Διάθεση για πολύ δουλειά έχει ο Μάριος Παπαδόπουλος στη Βέροια, όντας ένα από τα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, με στόχο να καθιερωθεί όπως επεσήμανε και ο ίδιος με τις δηλώσεις του.

«Έχει φορέσει τη φανέλα της Βέροιας και ο πατέρας μου, άρα σημαίνει κάτι περισσότερο για μένα, είναι κάτι παραπάνω» επεσήμανε αρχικά μιλώντας στην εφημερίδα «Metrosport».

Επίσης, συμπλήρωσε: «Είναι η πρώτη μου φορά, που θα έχω την ευκαιρία να παίξω στη Super League. Είναι σίγουρα μία μεγάλη ευκαιρία. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Βέροιας. Θέλω να καθιερωθώ. Πιστεύω, ότι θα τους δικαιώσω. Χρειάζεται πολλή δουλειά, εξάλλου, είναι σαφώς πιο δύσκολα από ότι να παίζεις στη Γ’ εθνική. Είναι δυο σκαλοπάτια παραπάνω. Εγώ θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ από την πλευρά μου μέσα στο γήπεδο για να πετύχει η Βέροια τους στόχους της».

Νίκη Βόλου – Δύσκολα ο Ντούμπερετ, τα τυπικά για Γεωργακόπουλο

Το γεγονός πως «πιάνει» θέση ξένου ο πρώτος οδηγεί σε αδιέξοδο το deal με την ΑΕΚ, ενώ απομένει η ανακοίνωση για τον δανεισμό του πορτιέρο του Αστέρα Τρίπολης

Σε αντίθετες κατευθύνσεις κινούνται για τη Νίκη Βόλου οι περιπτώσεις των Ντούμπερετ και Γεωργακόπουλου, όπως προκύπτει τις τελευταίες ημέρες. Αναφορικά με την περίπτωση του πρώτου, που ανήκει στην ΑΕΚ κι αναμενόταν να δοθεί δανεικός στους Θεσσαλούς, το… διαβατήριό του χαλάει τη συμφωνία. Ο νεαρός άσος λοιπόν θα πιάνει θέση ξένου στο ρόστερ των «νεοφώτιστων» στη Super League κάτι που θα αναγκάσει τον σύλλογο της Μαγνησίας να αναπροσαρμόσει τα μεταγραφικά του πλάνα και φαίνεται πως προτιμούν να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον τους.

Όσο για τον δεύτερο, η συμφωνία με τον Αστέρα Τρίπολης είναι δεδομένη. Ο παίκτης δεν έχει ακολουθήσει τους Αρκάδες στην Αυστρία για την προετοιμασία κι έχει μεταβεί στον Βόλο για να ολοκληρώσει τα της μετακίνησής του στη Νίκη. Όπως λοιπόν αναφέρεται, διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες ανάμεσα στις δυο πλευρές με αποτέλεσμα να αναμένεται μόνο η επίσημη ανακοίνωση για να ολοκληρωθεί το deal.

*με στοιχεία από onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected