Κατηγορίες
Football League

Football League – “Βουνό” τα ζητήματα της Συνέλευσης

epaeΠολλά και φλέγοντα είναι τα ζητήματα που απασχολούν τις ομάδες της Football League και αναμένεται να συζητηθούν στο προσεχές συμβούλιο της διοργανώτριας που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τρίτη 22 Ιουλίου.

Καταρτισμός των ομίλων…

Άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η 14η ομάδα σε Νότιο και Βόρειο όμιλο. Φωκικός και Ζάκυνθος δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα που θα τοποθετηθούν. Πέρσι οι Αμφισσιώτες ήταν στο Νότο και οι νησιώτες στο Βορρά.

Η ομάδα του Ιονίου έχει ζητήσει να τοποθετηθεί στο Νότο, με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια, έχοντας…σύμμαχο και τις υπόλοιπες 13 ομάδες του βορείου ομίλου που θέλουν να αποφύγουν το…γολγοθά  του ταξιδιού στο νησι του Ιονίου.

Υποβιβασμός…

Με τα έως τώρα δεδομένα, από τους δύο ομίλους υποβιβάζεται ο…ένας! Δηλαδή οι 14 από τις 28 ομάδες του πρωταθλήματος, επτά από κάθε όμιλο. Οι ομάδες έχουν αντιδράσει και ζητάνε να αλλάξει , αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν… «σε κανενα πρωτάθλημα του  κόσμου δεν πέφτουν κατηγορία, οι μισές συμμετέχοντες ομάδες. Πάντως μέχρι στιγμής η ΕΠΟ δεν έχει δείξει πρόθεση ναανταποκριθεί στο παραπάνω αίτημα, παρά τις πιέσεις που δέχεται καθημερινά από τον πρόεδρο της μικρής λίγκας, Σπύρο Καλογιάννη.

Πέντε και όχι τρεις προσθήκες άνω των 24…

Θέμα έχει προκυψει με τους περιορισμους των ομάδων που δεν έχουν εξασφαλίσει αδειοδότηση και δεν είναι και λίγες.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, οι ομάδες που δεν πήραν το πιστοποιητικό, έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 24. Πέρσι είχαν δικαίωμα για τέσσερις,ενώ φέτος ξένος ή κοινοτικός είτε είναι πάνω, είτε κάτω από το όριο ηλικίας, λογίζεται ως προσθήκη άνω των 24 και «τρώει» τη μια από τις τρεις προσθήκες που έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν οι ομάδες.

Η πρόταση των ομάδων που «κόπηκαν»από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, έχουν ζητήσει να γίνουν πέντε οι προσθήκες άνω των 24 ετών, από τρεις, ωστόσο στο αίτημα αντιδρούν οι αδειοδοτημένοι σύλλογοι.

Το «ψαλίδι» του ΟΠΑΠ…

Η επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ μειώνεται σε μεγάλο ποσοστό κάτι που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε αρκετούς ιδιοκτήτες ΠΑΕ που βλέπουν τα έσοδα να μειώνονται σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με κύκλους της διοργανώτριας υπάρχει πρόταση από άλλη στοιχηματική εταιρία η οποία έχει κάνει καλύτερη προσφορά από τον ΟΠΑΠ και θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Το δεδομένο είναι πάντως πως η χορηγεία του ΟΠΑΠ «ψαλιδίζεται» αισθητά.

Έναρξη του πρωταθλήματος και πλέι οφ…

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από την Θεμιστοκλέους το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 21 Σεπτεμβρίου. Θα διεξαχθούν πλέι οφ, με τις τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και θα προβιβαστούν δύο.

Αν και κάποιοι πρότειναν πλέι άουτ, δεν δείχνει κάτι τέτοιο να προχωράει.

*mikriliga.com

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected