Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – Εύκολα ο ΑΠΟΕΛ, παραλίγο το…θαύμα η ΑΕΛ

127bc46699b8cce295f96fcf496ed89e_LΣτα play offs του Champions League προκρίθηκε ο ΑΠΟΕΛ επικρατώντας στον επαναληπτικό 2-0 της Ελσίνκι.

Οι Πρωταθλητές Κύπρου ολοκλήρωσαν την… δουλειά, μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στην Φινλανδία, χάρις σε τέρματα των Σεριντάν στο 18’ και το πέναλτι του Τόμας Ντε Βινσέντι στο 45’.

Έτσι, οι Κύπριοι θα βρεθούν στην κλήρωση της Παρασκευής (8/8) στα play offs του Champions League, στο γκρουπ των πρωταθλητών, ενώ η ομάδα από την Φινλανδία θα βρεθεί στα play offs του Europa League.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Ζοάο Γκιγιέρμε, Καρλάο, Αντονιάδης, Μάριο Σέρζιο, Τιάγκο Γκόμες, Χαραλαμπίδης (68’ Εφρέμ), Βινίτσιους, Σεριντάν (81’ Παπάζογλου), Ντε Βινσέντι (76’ Σωτηρίου).

Ελσίνκι: Τέρνες, Χέικινεν, Λάμπι, Μορέν, Βαϊρίνεν (46’ Μπάαχ), Σάβατζ, Ταΐνιο (74’ Φορσέλ), Άλο, Σόρσα (78’ Μάνστρεμ), Σούλερ, Λοντ.

74ac62c675e25de239a1cf726ee63ca8_L

Η ΑΕ Λεμεσού έκανε μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρώσει το… θαύμα απέναντι Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, ωστόσο, οι Ρώσοι με δύο τέρματα στα τελευταία λεπτά, πήραν τη νίκη 3-0 που τους έδωσε την πρόκριση στα play offs του Champions League.

Η ομάδα του «Νησιού της Αφροδίτης» είχε επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς στην Μεγαλόνησο και εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο με σαφή διάθεση να… προσέξει την άμυνά της και να χτυπήσει στην κόντρα για το εκτός έδρας γκολ που θα μεγάλωνε τις ελπίδες της.

Όμως, στο 26’ τα πράγματα για την ομάδα του Ιβάιλο Πέτεφ δυσκόλεψαν αρκετά, μια και ο Ντανιελζίνιο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους Κύπριους με 10 ποδοσφαιριστές για περίπου μία ώρα αγώνα, ενώ η Ζενίτ… κατασκήνωσε στην περιοχή της ΑΕΛ.

Η ομάδα του Βίλας Μπόας άνοιξε το σκορ στο 55’ με την κεφαλιά του Ροντόν και στην συνέχεια, το γήπεδο ήταν… κατηφορικό, με τους Ρώσους να χάνουν την μία ευκαιρία μετά την άλλη και τον Καρίμ Φεγκρούς να διατηρεί τις ελπίδες της κυπριακής ομάδας. Όμως, στο 88’ ο Ντάνι με το… γόνατο, εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Μαροκινού πορτιέρο σε κεφαλιά του Ροντόν και έκανε το 2-0, σκορ που έδινε την πρόκριση στους γηπεδούχους, ενώ στο 92’ ο Κερζάκοφ με πέναλτι, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Έτσι, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης θα δώσει το «παρών» στην κλήρωση των play offs του Champions League, το μεσημέρι της Παρασκευής (8/8), ενώ λίγη ώρα αργότερα, η ΑΕΛ θα μάθει τον αντίπαλό της σε αυτά του Europa League.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης: Λοντίγκιν, Κρίσκιτο, Λομπαέρτς, Σμόλνικοφ (46’ Κερζάκοφ), Γκαράι, Σατόφ (85’ Σολόβιεφ), Φαϊζουλίν, Ντάνι, Τίμοσουκ (75’ Ριαζάντσεφ), Χουλκ, Ροντόν.

ΑΕ Λεμεσού: Φεγκρούς, Σιέλις, Καρλίτος, Καντού, Έντμαρ, Γκουιντιλέγιε, Σαρντινέρο (58’ Ελευθερίου), Ζεζίνιο (18’ Μπαρσέλος), Γκικίεβιτς (86’ Ταγκμπαουμί), Νικολάου, Ντανιελζίνιο.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected