Ένα αφιέρωμα στις ομάδες της ΕΠΣ Ημαθίας, τόσο σ’ αυτές που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Ένωσης σήμερα όσο και σ’ αυτές που για διάφορους λόγους είτε έχουν διαλυθεί ως σωματεία είτε παραμένουν ανενεργές, σας παρουσιάζει σε δύο μέρη (σήμερα και αύριο) το Imathia Sports News. Το συγκεκριμένο οδοιπορικό αναφέρεται κυρίως στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι (σαφώς ελληνικό φαινόμενο) αλλά και στη “λησμονιά” των φιλάθλων, για τους οποίους θα παρελάσουν από το συγκεκριμένο αφιέρωμα ομάδες που μεσουρανούσαν κάποτε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας.
Τα αίτια και οι αφορμές
Πριν αναλύσουμε την κάθε περιοχή ξεχωριστά, οφείλουμε να τονίσουμε δύο-τρεις από τους πολλούς πραγματικά λόγους που οδηγηθήκαμε στην αποχώρηση τόσων πολλών ομάδων από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Εξ αρχής βεβαίως δεν θα μπορούσε να είναι άλλη η αιτία από την οικονομική κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τον ελληνικό πληθυσμό και η ανάγκη επιβίωσης πλέον αφήνει στο περιθώριο προσπάθειες όπως τη δημιουργία ή τη συντήρηση ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου.
Τα απίστευτα πολλές φορές ποσά που δαπανήθηκαν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία περίπου, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ωστόσο άφησαν ανεξίτηλα χαραγμένη την επιρροή τους σ’ αυτό, κυρίως με την αλλαγή νοοτροπίας που επέφερε αυτή η διαδικασία. Εντυπωσιακά ποσά, που ξεπερνούσαν πολλές φορές επαγγελματικές κατηγορίες, ήταν επί καθημερινής βάσης το κύριο θέμα συζήτησης στα ποδοσφαιρικά στέκια, με τους παίκτες να εκμεταλλεύονται (απόλυτα λογικά) την υπάρχουσα κατάσταση και να μπαίνουν στο…χορό των χιλιάδων ευρώ (ή δραχμών παλαιότερα).
Σύλλογοι που διέλυσαν σε μια νύχτα τις ακαδημίες τους γιατί “δεν πρόσφεραν” όπως διατείνονταν, τώρα πλέον βρίσκονται στη λήθη του παρελθόντος και η επιστροφή στο προσκήνιο μοιάζει με ουτοπία. Όσες πάλι προσπάθησαν μέσω των Ακαδημιών να λειτουργήσουν επαγγελματικά, πέτυχαν ως ένα βαθμό την επιτυχία που περίμεναν, αν και πολλές φορές αρκούσε ένα πρόσωπο να…τινάξει τα πάντα στον αέρα (κυρίως πάλι με τα χρήματα)…
Ένα άλλο μεγάλο “κακό” ήταν ο κανονισμός που ανάγκαζε τις ομάδες της Δ Εθνικής τότε να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά έναν αριθμό γηγενών ποδοσφαιριστών, η επιλογή των οποίων γίνονταν πολλές φορές στο…πόδι και χωρίς τον απαραίτητο σχεδιασμό. Αυτοί όμως οι παίκτες, εκδιωγμένοι σε σύντομο χρονικό διάστημα από τις ομάδες τους, ζητούσαν μεγάλα ως επί τω πλείστον ποσά για να επιστρέψουν στο τοπικό, με τους παράγοντες σχεδόν πάντα να βάζουν το χέρι βαθιά στη τσέπη…
Εν έτει 2014…
Και φτάσαμε πλέον στην πιο δύσκολη ποδοσφαιρικά χρονιά των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της Ημαθίας. Και λέμε δύσκολη καθώς όπως προκύπτει από το καθημερινό ρεπορτάζ του Imathia Sports News, οι ομάδες υποχρεώνονται πλέον να ρίξουν στο ελάχιστο το μπάτζετ για τη φετινή χρονιά, ενώ αρκετές είναι εκείνες που δεν έχουν στο λεξιλόγιο τους τη συγκεκριμένη λέξη! Με ελάχιστες εξαιρέσεις που τα χρήματα ακόμη υπάρχουν και επενδύονται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, οι σύλλογοι κατά τόπους επιλέγουν την συσπείρωση και εναπόκεινται στο φιλότιμο των ποδοσφαιριστών αλλά και προπονητών σε πολλές περιπτώσεις.
Μάλιστα όπως θα δείτε παρακάτω υπάρχουν και φέτος ομάδες που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Ένωσης, ενώ αρκετές είναι εκείνες που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα τόσο όσον αφορά τα πρόσωπα που θα “τρέξουν” τα ζητήματα όσο και στη συγκρότηση του ρόστερ, ικανού βεβαίως για να “βγει” η χρονιά.
Ας δούμε τώρα αναλυτικά ανά περιοχή, ποιες ομάδες υπήρξαν στο παρελθόν (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αποφάσισαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ να μην κατέβουν φέτος) αλλά και αυτές που παρά τα προβλήματα, παραμένουν χάρη στην ποδοσφαιρική “τρέλα” των παραγόντων ή στην ομοιογένεια των κατοίκων των εκάστοτε περιοχών. Σήμερα θα διαβάσετε για τις Δημοτικές Ενότητες Αλεξάνδρειας και Βέροιας, σύμφωνα με ότι ίσχυε γεωγραφικά με τον “Καποδίστρια” :
Δημοτική Ενότητα Αλεξάνδρειας
Πόλη της Αλεξάνδρειας
ΑΕ Αλεξάνδρειας : Ο πάλαι ποτέ “έτερος πόλος” της Νάουσας και της Βέροιας στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται στα τοπικά πρωταθλήματα της Ημαθίας. Η ΑΕ Αλεξάνδρεια θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά στην Α2 Ερασιτεχνική κι αυτό γιατί παράγοντες της πόλης αλλά και παλαίμαχοι παίκτες της ομάδας μπήκαν μπροστά ώστε η ιστορική ομάδα να επανέλθει στις μεγάλες κατηγορίες. Θυμίζουμε πως πέρσι δεν δήλωσε συμμετοχή στην Α1 και φέτος ξεκινά το πρωτάθλημα με -12.
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Ο πρωταθλητής της Α1 γυρίζει φέτος σελίδα και μετά την αποτυχία της ανόδου στη Γ Εθνική μέσω των μπαράζ, ξεκινά φέτος με νέα διοίκηση, νέο προπονητή και με νεανικό ρόστερ, καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές που βοήθησαν πέρσι στην εντυπωσιακή πορεία της ομάδας, μετακόμισαν σε νέες…πολιτείες.
Αστέρας Αλεξάνδρειας : Τίτλοι τέλους για τον ερασιτεχνικό τμήμα φέτος, ωστόσο ως σύλλογος θα συνεχίσει να υφίσταται με αποκλειστική αρμοδιότητα τις Ακαδημίες και την τροφοδότηση του Νησαϊκού Νησίου, όπου έχει έδρα και ο Αστέρας.
Καψόχωρα
ΑΕ Καψόχωρας : Η κάτοχος του περσινού Κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας, επίσης σε νέα μονοπάτια όπως ο συντοπίτης ΠΑΟΚ. Αρκετές οι αποχωρήσεις από το ρόστερ και με νέα διοίκηση και προπονητή, επιλέχθηκε μια πιο συνετή οικονομική πολιτική και εμπιστοσύνη σε νεαρούς παίκτες, με καταγωγή από τις γύρω περιοχές.
Νησέλι
Αλιάκμων Νησελίου : Με τον 25χρονο Κώστα Κοτταρίδη στο “τιμόνι” της ομάδας, μετά την αποχώρηση του Ηλία Ιασονίδη και με αρκετά προβλήματα όσον αφορά το γήπεδο του χωριού, ο Αλιάκμων συνεχίζει με νεαρούς ποδοσφαιριστές στην Α2 Ερασιτεχνική.
Σχοινάς
ΑΕ Σχοινά : Εντωπωσιακή πορεία πέρσι και πρωτάθλημα στη Γ Ερασιτεχνική, από τις ομάδες του νομού που συσπειρώνουν τα τελευταία χρόνια τους ντόπιος ποδοσφαιριστές. Η προετοιμασία της ομάδας ξεκίνησε από πολύ νωρίς (με σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις), δείγμα της λατρείας των παραγόντων για την ομάδα αλλά και την αδημονία να ξεκινήσει η νέα περιπέτεια στη Β Ερασιτεχνική
Νεοχώρι
Μέγας Αλέξανδρος Νεοχωρίου : Τελευταία συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ Ερασιτεχνικής το 2012. Δύσκολη η επαναλειτουργία της ομάδας για τη νέα σεζόν…
Βρυσάκι
Δόξα Βρυσακίου : Τελευταία συμμετοχή της ομάδας την περίοδο 1993-1994.
Καμποχώρι
ΑΕΚ Καμποχωρίου : Αξιόλογη πορεία στο περσινό πρωτάθλημα της Α2 Ερασιτεχνικής, δυσοίωνα ωστόσο τα…μαντάτα για τη νέα χρονιά. Για όσους περνούν μπροστά από το γήπεδο της κοινότητας, θα διαπιστώσουν πως δεν…κινείται φύλλο στην περιοχή και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αρκετοί ήδη ποδοσφαιριστές έχουν μεταπηδήσει σε άλλους συλλόγους και είναι εκ των πραγμάτων εξαιρετικά απίθανο να δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα που πλησιάζει…
Λουτρός
Ολυμπιακός Λουτρού : Τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ημαθίας. Για ορισμένους θεωρείται απίστευτο μια περιοχή με 1500 περίπου κατοίκους να μην καταφέρνει να διατηρεί ποδοσφαιρικό σύλλογο, ειδικά από τη στιγμή που αρκετοί ποδοσφαιριστές που ανδρώθηκαν στον Ολυμπιακό, ξεχωρίζουν στους συλλόγους που αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια…
Νησί
Νησαϊκός : Ιστορική επιστροφή για τους “πράσινους”, που μετρούν 50 περίπου χρόνια ιστορίας! Και λέμε για επιστροφή, καθώς το γήπεδο του Νησίου είχε έδρα ο Αστέρας Αλεξάνδρειας, ο οποίος ωστόσο θα συνεχίσει να υπάρχει ως σύλλογος και θα περιλαμβάνει τις ακαδημίες από τις οποίες θα τροφοδοτεί τον Νησαϊκό. Αξιέπαινη η προσπάθεια των γηγεγών παραγόντων και ποδοσφαιριστών, που κάνουν και πάλι το όνειρο πραγματικότητα για τον ιστορικό σύλλογο.
Δημοτική Ενότητα Αντιγονιδών
Επισκοπή
Δόξα Επισκοπής : Συμμετείχε στο περσινό πρωτάθλημα της Γ Ερασιτεχνικής, ωστόσο αρκετοί ποδοσφαιριστές από το ρόστερ της ομάδας έχουν αποχωρήσει κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, καθιστώντας δύσκολη έως ανέφικτη τη συγκρότηση του ρόστερ για το νέο πρωτάθλημα.
Καλοχώρι
Βράχος Καλοχωρίου : Από τις ομάδες που έμειναν στην ιστορία για την…ονομασία τους αλλά και για την αγάπη των κατοίκων προς το “καμάρι” τους. Κατάφερε επί μία πενταετία στα τέλη της δεκαετίας του ’90 να ανέβει κατηγορίες ωστόσο ο Βράχος δεν είχε τη συνέχεια και τη δυναμική που πήγαζε άλλωστε και από την επωνυμία του!
Καβάσιλα
ΑΕ Καβασίλων : Τέσσερα χρόνια από την τελευταία συμμετοχή της ομάδας στην Α1 Ερασιτεχνική. Αρκετοί οι ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ και μεγάλες συγκινήσεις που πρόσφερε ο σύλλογος στους κατοίκους της περιοχής. Δύσκολη έως ανέφικτη η επαναλειτουργία για τη φετινή σεζόν.
Κεφαλοχώρι
Άρης Κεφαλοχωρίου : Μία ακόμη ομάδα του Δήμου Αντιγονιδών που δεν κατάφερε να σταθεί σε βάθος χρόνου. Σταμάτησε τη λειτουργία του την περίοδο 2002-2003
Ξεχασμένη
ΠΟ Ξεχασμένης : Ο…φόβος και ο τρόμος των ομάδων τη δεκαετία του ’80! Ο ΠΟΞ αποτελεί παρελθόν εδώ και μια πεντετία, ακολουθώντας το…παράδειγμα των ομάδων του Δήμου Αντιγονιδών που τείνουν προς εξαφάνιση.
Ραψωμανίκι
Απόλλων Ραψομανίκης : Μία ακόμη ομάδα που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’80 και ο κορεσμός του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αλλά και η αποχώρηση των γηγενών ποδοσφαιριστών, την έφεραν στη λήθη της ιστορίας. Αποχώρησε από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα το 2007.
Παλαιό Σκυλίτσι
Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Από τις ομάδες που κρατούν ψηλά τη…σημαία στο Δήμο Αντιγονιδών και συνεχίζουν το ίδιο δυναμικά από την πρώτη χρονιά ίδρυσης τους. Οι “κιτρινόμαυροι” αγωνίζονται στην Α1 Ερασιτεχνική και μάλιστα πέρσι κατάφεραν να πετύχουν την καλύτερη ίσως χρονιά της ιστορίας τους, στην επιστροφή τους στα “μεγάλα σαλόνια” μετά από 16 χρόνια.
Σταυρός
Θύελλα Σταυρού : Από τις ιστορικότερες ομάδες του νομού (έτος ίδρυσης 1955), η Θύελλα θα αγωνιστεί και φέτος στην Α2 Ερασιτεχνική με ρόστερ μάλιστα που θα απαρτίζεται κατά 90% από ποδοσφαιριστές που κατάγονται από τον Σταυρό και τις γύρω περιοχές.
Δημοτική Ενότητα Μελίκης
Μελίκη
Φίλιππος Μελίκης : Η δευτεραθλήτρια της περσινής Α1 Ερασιτεχνικής, προετοιμάζεται αυτή την εποχή για το νέο πρωτάθλημα. Με μειωμένο σαφώς μπάτζετ και με αλλαγή προσώπων σε διοίκηση και τεχνικό επιτελείο, επιδιώκει να περάσει σταδιακά στη νέα τάξη πραγμάτων, με την εμπιστοσύνη σε παίκτες από την περιοχή. Σε ισχύ και οι Ακαδημίες του συλλόγου.
Κένταυρος Μελίκης : Η Ακαδημία της ομάδας με επικεφαλής τον Κώστα Παυλόπουλο συνεχίζει τις δραστηριότητες της, συμμετέχοντας αφενός στο πρωτάθλημα της Γ Ερασιτεχνικής όσο και την τροφοδοσία παικτών στον Φίλιππο Μελίκης και όχι μόνο.
Αγκαθιά
Νίκη Αγκαθιάς : Από τις κραταιές ποδοσφαιρικές δυνάμεις του νομού, επιστρέφει στη Β Ερασιτεχνική φέτος μετά την άνοδο της από τη Γ. Η περσινή συσπείρωση των παραγόντων του χωριού αλλά και έντονη ενασχόληση των γηγενών ποδοσφαιριστών με τον σύλλογο (πολλών νεαρών μάλιστα) έχει αλλάξει το κλίμα στην ομάδα και φαίνεται πως ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της Νίκης στις μεγάλες κατηγορίες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Τριλοφιά
–
Κυψέλη
Δόξα Κυψέλης : Η ισχυρή άλλοτε ομάδα από το νοτιανατολικότερο σημείο της Ημαθίας και κοντά στα σύνορα με την Πιερία, αποχώρησε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και έκτοτε και δεν έχει καταφέρει να επανέλθει στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο.
Νεόκαστρο
Αχιλλέας Νεοκάστρου : Η πρωταθλήτρια της περιόδου 2012-2013 και με συμμετοχή στη Δ Εθνική, παρουσιάζει πτωτική πορεία και πέρσι υποβιβάστηκε στην Α2 Ερασιτεχνική. Φέτος τα πράγματα φαντάζουν εξαιρετικά δύσκολα για τον “ασπρόμαυρο” σύλλογο καθώς 20 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ρόστερ είναι ελάχιστοι και δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποια προσπάθεια επανεκκίνησης της ομάδας.
Αγία Τριάδα
Δόξα Αγίας Τριάδας : Μία από τις ομάδες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας. Με παίκτες που αργότερα μεταπήδησαν σε μεγαλύτερους συλλόγους και με κόσμο που είχε αμέριστο πάθος με την ομάδα, μεσουρανούσε επί 20 συναπτά έτη στον νομό και έδωσε εντυπωσιακές “μάχες” στα αλήστου μνήμης ματς με τους γείτονες Νίκη Αγκαθιάς και Φίλιππο Μελίκης.
Παλαιός Πρόδρομος
Μέγας Αλέξανδρος Παλαιού Προδρόμου : Τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αποχώρηση του Μέγα Αλέξανδρου από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Ημαθίας. Αστείρευτη πηγή ταλέντων και η συγκεκριμένη περιοχή, που αριθμεί (μαζί με τον Νέο Πρόδρομο) 1000 περίπου κατοίκους.
Δημοτική Ενότητα Πλατέος
Κορυφή
ΠΑΟ Κορυφής : Η δεύτερη ομάδα της Α2 Ερασιτεχνικής που όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα! Οι “ασπρόμαυροι”, που την περίοδο 2010-2011 αγωνίστηκαν στην Α1, δεν κατάφεραν φέτος να εκλέξουν νέο ΔΣ καθώς δεν παρουσιάστηκε κανένα ενδιαφέρον για τη διάδοχη κατάσταση, ενώ όλοι σχεδόν οι ποδοσφαιριστές έχουν βρει την νέα τους ποδοσφαιρική στέγη.
Παλαιοχώρι
Άρης Παλαιοχωρίου : Δυναμικό το ξεκίνημα για την “κιτρινόμαυρη” ομάδα φέτος, με νέα διοίκηση και νέο προπονητή. Η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει και σύντομα αναμένονται και τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας.
Πλατύ
Αγροτικός Αστέρας Πλατέος : Ένα από τα πολλά κεφαλοχώρια (2100 κατοίκους περίπου) που δεν έχουν εκπρόσωπο στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ημαθίας. Φέτος συμπληρώνονται δύο χρόνια από την τελευταία συμμετοχή της ομάδας στην Α2 Ερασιτεχνική και φαίνεται πως ούτε και φέτος θα υπάρξει κάποια κίνηση από παράγοντες της περιοχής ώστε να επαναδραστηριοποιηθεί ο σύλλογος.
Άραχος
Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Μία εξαιρετική ομάδα, που εντυπωσιάζει τα δύο τελευταία χρόνια με την παρουσία της. Κατάφερε να κερδίσει δύο συνεχόμενους ανόδους και να βρίσκεται φέτος, αρκετά ενισχυμένη μάλιστα, στην Α2 Ερασιτεχνική. Μπορεί να έχει έδρα στο ανατολικότερο άκρο της Ημαθίας, ωστόσο φαίνεται πως ήρθε για να μείνει στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο!
Κλειδί
Εθνικός Κλειδιού : Στην Α1 Ερασιτεχνική για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η “κυανόλευκη” ομάδα, που συνεχίζει φέτος με νέα διοίκηση, νέο προπονητή αλλά και ιδιαίτερα πλούσιο ρόστερ σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Πολύ καλή δουλειά και στη Ακαδημίες του Συλλόγου, εκεί όπου συνεχίζεται η προσπάθεια για τα νέα εκκολαπτόμενα ταλέντα της περιοχής
Λιανοβέργι
Δόξα Λιανοβεργίου : Οι πρωταθλητές της Β Ερασιτεχνικής προετοιμάζονται αυτή την εποχή (υπό τις οδηγίες και φέτος του πολυνίκη προπονητή, Σάκη Παγγούρα) για τη νέα πρόκληση της Α2. Η διοίκηση έχει βάλει και φέτος ψηλά τον πήχη καταφέρνοντας αρχικά να διατηρήσει τον περσινό κορμό και να επιδιώκει την ενίσχυση με προσθήκες που θα βοηθήσουν για τη νέα σεζόν.
Πλάτανος
Μακεδονικός Πλατάνου : Ιδιαίτερα ενισχυμένος φέτος ο Μακεδονικός, που επιστρέφει στην Α2 μετά από απουσία ενός χρόνου. Με πρόεδρο τον “λάτρη” της ομάδας αλλά και του ποδοσφαίρου Γιώργο Καλαμπούκα, ο σύλλογος από το Διαμέρισμα του Πλατέος εμπιστεύεται φέτος νέο προπονητή αλλά και νεαρούς παίκτες.
Κυδωνέα
ΑΕ Κυδωνέας : Σε…αποψίλωση του ρόστερ έχει επιδοθεί η ομάδα της Κυδωνιάς, καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν ήδη ενταχθεί σε άλλους συλλόγους. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η ΑΕΚ θα είναι η τρίτη ομάδα της φετινής ΕΠΣ Ημαθίας που δεν θα συμμετέχει στα πρωταθλήματα και η πρώτη από τη Β Ερασιτεχνική κατηγορία.
Νησελλούδι
–
Πρασινάδα
Ηρακλής Πρασινάδας : Τέσσερα χρόνια χωρίς τον έτερο…Ηρακλή στην ΕΠΣ Ημαθίας (ο άλλος των Γεωργιανών), καθώς η ομάδα της ευρύτερης περιοχής της Αλεξάνδρειας αποχώρησε από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το 2011. Έκτοτε έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες και επαναλειτουργία, οι οποίες ωστόσο απέβησαν άκαρπες.
Τρίκαλα
Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Πρότυπο οργάνωσης και λειτουργίας η ομάδα των Τρικάλων, συνεχίζει τις…υψηλές πτήσεις των τελευταίων ετών στην Α1 Ερασιτεχνική. Με πρόεδρο γυναίκα (την μοναδική στην ΕΠΣ Ημαθίας) και με ανθρώπους που στηρίζουν (οικονομικά και ηθικά) τον σύλλογο, ο Μέγας Αλέξανδρος διατηρεί και φέτος τον πλούσιο κορμό και με όνειρα και φιλοδοξίες μπαίνει σε λίγες μέρες στις επίσημες υποχρεώσεις για τη νέα σεζόν. Σε ισχύ και οι Ακαδημίες του συλλόγου.
Σημειώνουμε πως το αφιέρωμα που διαβάζετε επικεντρώνεται στην οργάνωση των ομάδων, στη δυσκολία της συμμετοχής αλλά και το ποιες ομάδες βρίσκονται εκτός του προσκηνίου. Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ μας έδωσε το σύνθημα για να δημιουργήσουμε μία βάση δεδομένων, που επεξεργαζόμαστε για τον τρόπο που θα συγκεντρωθεί. Διαβάστε αύριο το δεύτερο μέρος του αφιερώματος με τους Δήμους Βέροιας και Νάουσας.