Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας – Βήμα πρόκρισης για Παπατζίκο, “σαρωτική” η Παναχαϊκή!

d23e3d3c66d3856b483446d498278bce_LΜε το… ενάμισι πόδι στους ομίλους του Κυπέλλου βρίσκονται τα Χανιά, μετά την επιβλητική τους νίκη στο πρώτο ματς με τον νεοφώτιστο, ΑΟ Αλίμου.

Παράσταση για ένα ρόλο, κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο, ήταν το ματς των Χανίων με τον Άλιμο για την πρώτη φάση του Κυπέλλου. Οι Κρητικοί (δεν αγωνίστηκε ο Αλέξανδρος Παπατζίκος καθώς βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας του) κατάφεραν να επικρατήσουν με 4-0 και έχουν το «πάνω» χέρι για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στην Αττική.

Το σκορ άνοιξε νωρίς νωρίς για τους γηπεδούχους με τον Μανωλά μόλις στο 5’ να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μπαντίκου. Στο δεύτερο μέρος, η αποστολή των φιλοξενούμενων έγινε ακόμη δυσκολότερη καθώς στο 49’ αποβλήθηκε ο πορτιέρο του Αλίμου γιατί χρησιμοποίησε τα χέρια του εκτός περιοχής. Το φάουλ εκτέλεσε στη συνέχεια ο Καραλής πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου δεν άργησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και στο 55’ κέρδισαν πέναλτι στην ανατροπή του Καραλή από τον Γούλα, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Πάγκαλος για το 3-0. Μάλιστα, στο 61’ ο Κρητικός στάθηκε άτυχος καθότι «σημάδεψε» το δοκάρι, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 88’ ο Καραγιάννης μετά από την μπαλιά του Γουέλκαμ.

Χανιά (Σούλης Παπαδόπουλος): Ρίζος, Παγώνης, Μανωλάς, Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας, Καμινιώτης, Πάγκαλος, Καραλής (82’Μαρτσάκης), Καραγιάννης, Κρητικός (64’ Γουέλκαμ)

Άλιμος (Ηλίας Καλοπήτας): Μπαντίκος, Γαβριήλ, Καλαϊτζίδης, Μπούκουρης, Δάρας, Γούλας, Καραμέρης, Δρυμούσης (69’ Βουρλούμης), Παντελής, Δωροβίνης (50’ Μαυρίδης), Κοκκιναράς

Παναχαϊκή-Πανηλειακός 3-0

1c0bc98eda4e2d3cf2784ca83a720c15_L

Φορτσάτη ξεκίνησε την χρονιά η Παναχαϊκή, καθώς στην 1η αγωνιστική του Κυπέλλου, επικράτησε 3-0 του Πανηλειακού και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ντα Κόστα και Μαρουκάκη, οι Πατρινοί δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους «ερυθρόλευκους». Από το ξεκίνημα του αγώνα, οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού πίεζαν για το γκολ και αυτό ήρθε τελικά στο 20’ μετά από σέντρα του Χαρτσιά και κεφαλιά του Άλα για το 1-0. Ο Πανηλειακός δεν έδειξε σημάδια αντίδρασης και το σκορ αυτό διατηρήθηκε ως την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για την Παναχαϊκή, καθώς ο Μαρουκάκης μετά από πλασέ του Ζλατκόφσκι σιγούρεψε το γκολ, γράφοντας το 2-0. Ο Έλληνας επιθετικός κατάφερε στο 52’ να σημειώσει και το τρίτο γκολ της ομάδας του, περνώντας δύο αντιπάλους για να πλασάρει για το 3-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, αν και ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με τη ζέστη γενικά να δυσκολεύει τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Παναχαϊκή : Μπαλασάκης, Ασίγκμπα, Κάργας, Κοντοχρήστος (81’ Πλέγας), Άλλα, Ντα Κόστα (76’ Μαζιώτης), Γκαντιάγκα, Μπαλού, Ζλατκόφσκι, Μαρουκάκης, Χαρτσιάς (56’ Χούσα)

Πανηλειακός : Γκίνης, Κολιός, Φουρτούνης, Δημητρουλόπουλος (54’ Μπαξεβάνος), Δαλκίδης, Εμμανουήλ (85’ Αλμπάνης), Νικολόπουλος, Γραϊκός, Κασνέτση, Κυριακάκης, Τσίτας (61’ Μπουντόπουλος)

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected