Κατηγορίες
Super League 1 - Διαιτησία

Διαιτησία : “Αδύνατον να συνεχίσουμε με 29 διαιτητές…”

141744Η προβολή του τελευταίου τεύχους του “περιοδικού”, “παράγκα και όραμα” κυριάρχησε επικοινωνιακά στην συνάντηση του επικεφαλής της διαιτησίας Χιου Ντάλας με εκπροσώπους των ΠΑΕ στην Super League.

Ωστόσο όσον αφορά τους διαιτητές, το σημαντικότερο είναι η πρόθεση του Σκωτσέζου για δραστική μείωση του αριθμού τους που κατά πληροφορίες θα φτάσει τους 22 από 29 που είναι σήμερα και θα γίνει μετά το τέλος του πρώτου γύρου. 

Η αποστροφή του Ντάλας “δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με 29 διαιτητές όπως εσείς δεν μπορείτε να έχετε ρόστερ με 50 παίκτες καταδεικνύει τις προθέσεις. Οι διαιτητές είναι σαν τους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να παίζουν συνεχώς για να είναι σε φόρμα”, δείχνει τις προθέσεις του.

Επίσης υποστήριξε ότι δεν μετράει και δεν τον ενδιαφέρει το “παρελθόν” των διαιτητών και ότι όλοι αρχίζουν από μηδενική βάση.

Προέτρεψε δε τους διαιτητέςε να μην έχουν επαφές με παράγοντες και ειδκά με όσους θεωρούνται ότι έχουν πλάτες.

Οσον αφορά στην απουσία του από την Ελλάδα είπε ότι παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια μέσω nova είτε ζωντανά ενω τόνισε οτι “μερικές φορές είναι καλύτερο να βλέπεις ματς από την τηλεόραση παρά ζωντανά”.

Επιπρόσθετα υποστήριξε:

– Εγώ είμαι ο μοναδικός υπεύθυνος για τους ορισμούς αλλά και την αξιολόγηση των διαιτητών. Συνεπώς και η κριτική αλλά και τα όποια θετικά σχόλια  πρέπει να επικεντρωθούν στο πρόσωπό μου.

– Με την παρουσία μου στην Ελληνική διαιτησία τα πάντα ξεκινούν από μηδενική βάση. Δεν υπάρχουν προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και εμείς πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Με βάση την πιο πάνω θέση μου δε διστάζω να παραδεχθώ ότι υπήρξαν περιπτώσεις λάθος ορισμού διαιτητή σε κάποιους αγώνες. Τα λάθη λοιπόν και τα κακώς κείμενα θα διορθωθούν.

– Παρακολουθώ όσο περισσότερα παιχνίδια μπορώ Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα ζωντανά μέσω NOVA. Όσα δεν προλαβαίνω να δω live τα παρακολουθώ από DVD που μου στέλνει η Super League. Άρα κάθε βδομάδα βλέπω όλα τα ματς. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από το μέσο όρο της απόδοσης των διαιτητών. Παράλληλα όμως δε μπορώ να μην αναφέρω ότι έχουν γίνει και σοβαρά λάθη κυρίως από τους βοηθούς. Μάλιστα για κάποια απ αυτά τα λάθη έχω προβληματιστεί πολύ γιατί ήταν εξόφθαλμα και αφορούσαν σε περιπτώσεις καταλογισμού (ή μη καταλογισμού) γκολ.

– Είναι απαράδεκτο να υπάρχει επαφή διαιτητή με παράγοντες ομάδων. Εννοείται ότι πριν από όλους πρέπει να το αποφεύγουν οι διαιτητές αλλά βεβαίως είναι πολύ κακό να προσπαθούν να πλησιάσουν οι ομάδες τους διαιτητές για να τους ασκήσουν πιέσεις. Οι διαιτητές θα προχωρούν με γνώμονα την αξία τους και την απόδοσή τους στο γήπεδο και τίποτε άλλο. Αυτό πρέπει να γίνει πεποίθηση σε όλους όσοι εμπλέκονται στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

– Επισημαίνω συνεχώς στους διαιτητές ότι πρώτο και κυρίαρχο μέλημά τους μέσα στο γήπεδο πρέπει να είναι η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών. Όλα τ άλλα έπονται”.


Η ανακοίνωση της Super League

“Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Super League θεσμική συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής με τον υπεύθυνο αξιολόγησης και ορισμού διαιτητών της ΕΠΟ κ. Hugh Dallas.

Αφού ο πρόεδρος της Super League κ. Δημήτρης Αγραφιώτης καλωσόρισε τον κ. Dallas εκ μέρους όλων των ΠΑΕ-Μελών της Super League, έδωσε το λόγο στον υπεύθυνο αξιολόγησης και ορισμού διαιτητών της ΕΠΟ, ο οποίος τόνισε ότι προτεραιότητα για τους διαιτητές θα πρέπει να είναι η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών.

Ο ίδιος ο κ. Dallas θέλει να διασφαλίσει ότι οι διαιτητές δε θα αγωνίζονται υπό πίεση.

Ανακοίνωσε επίσης ότι πρόθεσή του είναι να μειωθεί ο αριθμός των διαιτητών, πιθανώς πριν την έναρξη του Β’ Γύρου του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των ΠΑΕ-Μελών της διοργανώτριας αρχής έθεσαν τα ερωτήματά τους και συζήτησαν με τον κ. Dallas για θέματα διαιτησίας. Μεταξύ αυτών η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε και προβλήθηκε το δυσφημιστικό βίντεο που μεταδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το τηλεοπτικό δίκτυο ΣΚΑΪ, για το οποίο ο κ. Dallas δε θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, ώστε να μην του δώσει αξία, όπως σημείωσε και τόνισε ότι θα πρέπει να ασχοληθεί με το ζήτημα θεσμικά η ΕΠΟ και η Super League, ενώ εκπρόσωποι των ΠΑΕ-Μελών καταδίκασαν τη συγκεκριμένη δυσφημιστική πρακτική.

Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης πήρε θέση υπέρ της μείωσης του αριθμού των διαιτητών, η ΠΑΕ Ατρόμητος εξέφρασε τον προβληματισμό της για το επίπεδο των βοηθών διαιτητών και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού εξέφρασε και εκείνη την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του κ. Dallas, εξέφρασε τον προβληματισμό της σχετικά με τη δυνατότητα αναίρεσης λανθασμένης απόφασης διαιτητή, αναφέροντας παράδειγμα από αγώνα Celtic-Hearts”.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected